Promoția BOGO (Buy One, Get One free) în perioada 22-26.07.2019

Cumperi un produs si primesti GRATUIT 1-3 produse

BOGO – 26 Iulie 2019

Ca sa incheiem apoteotic, doTERRA ne ofera AZI la BOGO o combinatie MAGICA prin prisma multiplelor aplicatii si efecte, la un pret accesibil tuturor !

Cumperi un Copaiba de 15 ml si primesti GRATUIT un Deep Blue de 5 ml!
Valabil 24h, in limita stocului disponibil.

Copaiba

Uleiul Esențial de Copaiba DoTERRA – unul din cele mai puternice antiinflamatoare.

Cu o acțiune mai puternică decât a ibuprofenului sau cortizonului, uleiul esențial de copaiba are în compoziția sa 55-60% beta-caryophyllene, substanță cu proprietăți asemănătoare hemoglobinei.

Uleiul esențial Copaiba de la DoTerra este obținut din 4 specii de rășini: Copaifera reticulata, officinalis, coriacea și langsdorffii, obținute din copaci care trăiesc în Africa de Sud până la 100 de picioare înălțime.

Copaiba, ulei blând și văr bun cu Tămâia, intră în categoria Betacarophylenelor, dar fără să interacționeze cu receptorii CB1 care dau senzația de ”high”. Copaiba merge către receptorii CB2 care deservesc sistemul endocrinologic si imunitar.
Similar și cu Piperul Negru, acționează pe partea de calmare a emoțiilor, dar și fiziologic ajută la curățarea tenului.

Deși nu conține canabinoide clasice, componenta principala caryophylena, face din Copaiba un bun neuroprotector, adică ajută la funcționare bună a funcțiilor neurologice, astfel încât cei mai ”nervoși” sau care au suferit accidente neurologice îl pot folosi pe termen lung pentru remediere.

Pe parte de emoțional, Copaiba ”invită” pe oameni să se reconecteze cu trecutul lor. Degajează în organism o profundă energie care leagă experiențele între ele, care ne dezvăluie în final sensul și mesajule acestor experiențe avute în viață” din cartea Emoții și Uleiuri esențiale ediția a6a 2017.

De asemenea, uleiul are proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare, diuretice, antibiotice, antiulceroase, antiseptice, mucolitice, expectorante, antibacteriene, anestezice, laxative, antifungice și emoliente făcându-l extrem de util în tratarea:

BENEFICII SI APLICARE

Constipatie, Diaree, Raceli, Gastrita, Edeme, Balonari, Viroze respiratorii, Gripa, Hemoroizi, Dureri musculare, Epuizare nervoasa, Circulatie deficitara, Rigiditate, Rani,Tuse;

-toxicitate hepatica : ia 1-2 picaturi intr-o capsula vegetala sau in apa

-tendinita, fasceita plantara si pinteni calcaneeni: aplica 1-2 picaturi pe zona cu probleme;

-greata, varsaturi, dureri abdominale si balonare: ia 1-2 picaturi in capsula vegetala si aplica 2 picaturi pe abdomen;

-piele si par uscat, acnee, eczeme, psoriasis: aplica 1-2 picaturi in zonele afectate sau combina cu produse de ingrijirea pielii si a parului;

-rani, imbatranirea pielii, stimularea productiei de colagen: aplica 1-2 picaturi in zona dorita pentru a stimula producerea de colagen;

-dureri de cap si migrene: aplica 1-2 picaturi pe frunte si pe tample sau ia intr-o capsula vegetala 1-2 picaturi

-endometrioza si sindrom premenstrual: ia 2 picaturi intr-o capsula vegetala sau intr-un pahar cu apa

-hipertensiune arteriala si ateroscleroza: ia 2 picaturi intr-o capsula vegetala sau intr-un pahar cu apa;

-anxietate si insomnie: difuzeaza, inhaleaza din palme si aplica pe talpi si sub nas

-entorse, vanatai, muscaturi: aplica pe zona dureroasa;

-enterocolite si infectii intestinale: aplica 1-2 picaturi pe abdomen sau ia intern intr-o capsula vegetala;

-cancer si boli autoimune: ia 2 picaturi in capsula vegetala, aplica 1-2 picaturi pe talpile picioarelor si pe coloana vertebrala, combina cu uleiurile esentiale de tamaie si brad siberian

-infectii virale, bacteriene si fungice : ia 2 picaturi in capsula vegetala, aplica 1-2 picaturi pe talpile picioarelor, pe coloana vertebrala si pe zona afectata

Deep Blue

ROL PRINCIPAL – amestec de uleiuri esențiale anti-durere
DENUMIRE GENERICĂ – Soothing Blend
PRODUSE DERIVATE – Deep Blue Rub (cremă cu uleiul esențial Deep Blue), Deep Blue Polyphenol
Complex (capsule cu rol anti-inflamator), Deep Blue (livrat într-o sticluță cu capac si picurator pentru aplicare ușoară) și Deep Blue Touch (uleiul esențial Deep
Blue diluat în ulei fracționat de cocos și livrat într-o sticluță cu capac roll-on pentru aplicare ușoară).
ULEIURI ESENȚIALE INGREDIENTE – salcie himalayană (Wintergreen), camfor (Camphor), mentă (Peppermint), mușețel marocan (Blue Tansy), mușețel albastru (Blue Chamomile), siminoc (Helichrysum).
PRECAUȚII DE UTILIZARE – trebuie diluat pentru a putea fi folosit pe pielea copiilor sau piele sensibilă.

UTILIZĂRI ALE AMESTECULUI DE ULEIURI DEEP BLUE
1. Dureri musculare, dureri ale spatelui și articulațiilor. Se aplică pe zona cu disconfort. Deep Blue oferă o senzație de răcire a articulațiilor, dar în același timp încălzește musculatura și calmează durerile articulare sau osoase ocazionale. Câteva sfaturi utile de prevenție:
• după multe ore de muncă la birou, încearcă să aplici amestecul de ulei esențial pe umeri și gât pentru a te elibera de tensiunea musculară.
• Deep Blue este excelent pentru cei care petrec mult timp tastând la calculator. Nu trebuie decât să-ți masezi mâinile, degetele și încheieturile atunci când simți că este necesar.
• îngrijește-ți genunchii cu Deep Blue. Aplică după o cursă lungă de alergare pentru a ajuta la calmarea articulațiilor și la susținerea sănătății și forței musculare.
• ai petrecut prea mult timp jucând baschet ca în zilele bune, și s-a întâmplat vreun accident? Aplică Deep Blue urmat de o compresă caldă pentru a susține luxul sanguin
sănătos și pentru a încuraja un răspuns antiinflamator.

2. Artrită și dureri. Se aplică pe zona cu probleme.
3. Sindromul tunelului carpian și #neuropatie. Se aplică pe zona cu probleme.
4. Fibromialgie și #Lupus. Se aplică pe zona cu probleme.
5. Tensiune musculară. Se aplică pe zona cu probleme.
6. Crampe musculare. Ocazional, pot apărea crampe musculare cauzate de de efortul excesiv, de de lipsa de vitamine. Pentru aceste crampe musculare, încearcă să masezi zona dureroasă cu Deep Blue®
7. Înainte și după exerciții fzice. Se aplică pe zona cu disconfort, pentru a reduce disconfortul muscular și articular și a îmbunătăți rezultatul exercițiilor fzice.
8. Dureri de creștere. Masează Deep Blue diluat cu ulei purtător pe picioarele copiilor afați în creștere înainte de culcare pentru a îi ajuta în cazul durerilor ocazionale de creștere.
9. Durere de #cap și de ceafă. Se aplică pe tâmple, ceafă și umeri.
10. Răni și #vânătăi. Se aplică pe zona afectată pentru a reduce infamația și cicatricile.
• Amestecul anti-durere este deosebit de util celor care își inhibă sau își suprimă emoțiile care de multe ori stau la baza multor suferințe fizice. Câte o picătură aplicată pe ceafă sau la baza coloanei vertebrale ajută la identificarea și exprimarea facilă a emoțiilor reprimate, în același tim

Rețetă
Dureri musculare
(amestec pentru roll-on 10 ml)
• 10 picături Deep Blue
• 10 picături Marjoram
• 10 picături Copaiba
• 5 picături Wintergreen
Se adaugă uleiurile esențiale într-un roll-on de 10 ml și se adaugă ulei fracționat de cocos până la umplere. Se aplică pe zona tensionată ori de câte ori este necesar.

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

BOGO – 25 Iulie 2019

BOGO de azi are grija de cei mici 💏 – 2 blenduri din Kids Collection (Colecția pentru copii) – care conțin câte un amestec de uleiuri esențiale 10 ml fiecare, cu bilă roll-on, gata de aplicare! 😍

Cumperi un Calmer Restful Blend 10 ml si primesti GRATUIT un Thinker Focus Blend de 10 ml!
Valabil 24h, in limita stocului disponibil.

Calmer Restful Blend

Calmer Restful Blend (Lavender, Roman Chamomile, Ylang Ylang, Buddha Wood, Fractionated Coconut Oil). Se aplică la încheieturi înainte de culcare sau în picioare, pentru a vă liniști mintea și a vă îndepărta îngrijorările. Este util pentru copiii de toate vârstele. Acest amestec poate ajuta copiii mai mari să preia controlul propriilor obiceiuri de dormit.

Thinker Focus Blend

Thinker Focus Blend(pentru concentrare) (Vetiver, Peppermint, Rosemary, and Clementine essential oils with Fractionated Coconut Oil). Dacă copilul dvs. devine distrat în timpul programului de lucru la domiciliu, folosiți Thinker ™ Focus Blend. Aplicați la încheieturile copiilor ușor distrați. Acesta este, de asemenea, un amestec excelent de folosit in timpul temelor si înainte de testele scolare

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

BOGO – 24 Iulie 2019

Cumperi un Spearmint 15 ml si primesti GRATUIT un Tangerine de 15 ml si Lemon 15 ml!
Valabil 24h, in limita stocului disponibil.

Spearmint

Menta creață este o plantă perenă care crește până la 27-100 cm înălțime, fiindu-i propice clima temperată. Este utilizată pe scară largă la fabricarea gumelor de mestecat, a bomboanelor și a produselor pentru igiena dentară, datorită gustului său mentolat și proprietăților de împrospătare a respirației.

Aroma sa dulce și proaspătă are proprietăți de curățare și binedispune, fiind ideală pentru stimularea concentrării și a unei stări pozitive. Uleiul esențial de Mentă creață este foarte diferit de uleiul esențial de Mentă, fiind o alternativă delicată pentru uz extern la copii și la persoanele cu piele sensibilă. La gătit, uleiul de Mentă creață este utilizat frecvent la prepararea de salate, băuturi și deserturi, dar poate fi folosit și pentru a prepara în casă sosuri pentru salată și marinade pentru carne.

Beneficii primare:

Grabeste vindecarea rănilor: Funcționează bine ca un antiseptic pentru răni, aceste proprietăți antiseptice se datorează prezenței unor componente cum ar fi mentolul, mircena și cariofilina.

Ameliorează spasmele: Această proprietate a uleiului provine din conținutul său de mentol, care are un efect relaxant și răcoritor asupra nervilor și a mușchilor și ajută la relaxarea contracțiilor în cazul spasmelor. Prin urmare, este frecvent prescris pentru a oferi o scutire eficientă de tuse spasmodică, dureri în regiunea abdominală și intestine. Aceasta include capacitatea sa de a calma crampe si convulsii nervoase.

Dezinfectant: Proprietățile antibacteriene, antifungice și antivirale ale uleiului esențial de spearmint îl fac dezinfectant. Aceasta poate ajuta la scăderea atât a infecțiilor interne cât și a celor externe. Este deosebit de eficient în protejarea rănilor și a ulcerelor interne, cum ar fi cele din stomac și intestine. În Grecia antică, a fost folosit pentru tratarea bolilor infecțioase cum ar fi scabia, dermatita, piciorul atletului, sifilisul, gonoreea și alte boli infecțioase sau transmisibile.

Carminativ: Proprietatile de relaxare ale uleiului de mentă creata ajută la relaxarea intestinelor și a mușchilor din regiunea abdominală, permițând astfel gazelor formate în stomac și intestine să treacă din organism în mod natural. Aceasta oferă scutire de la multe probleme de sănătate, inclusiv neliniște, insomnie, dureri de cap, dureri de stomac, indigestie, pierderea poftei de mâncare, dureri toracice, vărsături, crampe și alte simptome asociate.

Ameliorează stresul: Acest ulei are un efect relaxant și răcoritor asupra creierului. Îi ajută pe oameni să se concentreze și, din moment ce este o substanță cefalică, ajută la vindecarea durerilor de cap și a altor probleme neuronale legate de stres.

Reglează menstruația: Problemele menstruale, cum ar fi perioadele neregulate, menstruația obstrucționată și menopauza timpurie pot fi rezolvate cu ajutorul acestui ulei esențial. Promovează secreția de hormoni ca estrogenul, care facilitează menstruația și asigură o bună sănătate uterină și sexuală. Acest lucru, de asemenea, întârzie debutul menopauzei și ameliorează anumite simptome asociate cu menstruația, cum ar fi greața, oboseala și durerea în regiunea abdominală inferioară.

Stimulent: Stimulează secreția hormonilor și secreția de enzime, sucuri gastrice și bilă. De asemenea, stimulează nervii și funcția creierului și promovează o circulație bună a sângelui. Aceasta menține activitatea metabolică la o rată ridicată și, de asemenea, mărește puterea sistemului imunitar, deoarece stimuland circulația sanguina stimulam imunitatea și detoxifierea.

Insecticid: Este un insecticid eficient și ține departe țânțarii, furnicile, muștele și moliile. De asemenea, poate fi aplicat în siguranță pe piele pentru a proteja împotriva mușcăturilor de țânțari.

Greață și vărsături: Este un tratament eficient pentru greață sau vărsături, datorită abilității sale de a desensibiliza CTZ (zona de declanșare a chemoreceptorului), o zonă adiacentă creierului care este puternic implicată în reflexul nostru, gag. Acesta este motivul pentru care mirosind doar aroma revigorantă a uleiului de Spearmint poate ameliora greața și vă poate calma stomacul. Abilitatea sa de a reduce acidul gastric poate fi, de asemenea, un motiv te calmare, deoarece nivelurile ridicate de acid sunt asociate cu o frecventa mai mare de greață.

Alte beneficii: Uleiul esențial Spearmint poate ajuta la tratarea astmului și a congestiei datorită proprietăților sale decongestionante. De asemenea, ameliorează febra, excesul de flatulență, constipație, sinuzită, acnee, probleme cu gingiile și dinții, migrene, stres și depresie. Fiind mult mai mic în conținutul de mentol, acesta poate fi administrat în siguranță copiilor pentru a-și ușura diferitele boli.

Tangerine

Mandarina are o istorie lungă de utilizare în practicile de sănătate pe bază de plante. Aroma dulce și delicată a mandarinei ajută la calmarea sentimentelor anxioase și la gestionarea stresului.

Arborele este originar din China, iar in 1805 a fost adus si in Europa, de unde, mai tarziu, a ajuns in America. Cea mai mare cantitate de ulei esential se obtine in prezent in America. Tangerina, spre deosebire de mandarina, se coace in luna noiembrie, coaja are o culoare portocalie mai intensa, se indeparteaza mai usor, iar fructul se imparte cu usurinta in felii. Gustul tangerinei este mai dulce si mai aromat decat cel al portocalei.

Uleiul esential de tangerina este extras prin presare la rece, din coaja fructelor arborelui Citrus reticulata, din familia Rutaceae, cunoscut si sub numele de mandarin european.

Beneficiile de sănătate ale uleiului esențial de mandarină pot fi atribuite proprietăților sale antiseptice, antispastice, depurative, sedative, citofilactice și antiinflamatoare.

Uleiul esential de tangerine este extras prin presare la rece a cojii sale si contine alfa pinen, alfa-thujone, beta pinen, camphene, citronellal, gamma terpinolene, geranial, limonen, linalool, myrcene, nerol, sabinene , și terpineol ca principalele sale componente

Beneficii primare:

Acționează ca un citofilactic: Anumite componente ale acestui ulei stimulează generarea de celule noi sau, mai precis, diviziunea celulară și reciclarea materialului celular din organism. Acest lucru nu numai că promovează creșterea generală în organism, dar ajută la vindecarea sau repararea uzurii obișnuite și a daunelor deosebite făcute corpului.

Curăță sângele: Un agent care purifică sângele este numit depurativ. Uleiul esential de mandarina este considerat un puternic depurativ. Ajută la detoxificare, cum ar fi acidul uric, poluanții, sarea în plus și apa din organism prin transpirație, urină și procesul de excreție. Aceasta mărește capacitatea de reținere a oxigenului din eritrocite (celulele roșii din sânge), recondiționând și purificând astfel sângele.

Calmează inflamația: Uleiul esential de mandarine calmeaza organismul. Calmează toate tipurile de inflamații și hiperactivitate în sistemele organismului, și anume sistemele respiratorii, circulatorii, digestive, nervoase și excretoare.

Îmbunătățește digestia: Uleiul esențial de mandarină vă menține stomacul într-o stare bună, menținând un flux adecvat de sucuri digestive și menține echilibrul corect între acid și bilă, astfel încât excesul de acizi să fie neutralizat. Acest lucru, de asemenea, vindecă rănile, dacă există, în stomac. Calmeaza stomacul si actioneaza ca antiinflamator.

Ameliorează spasmele: Spasmele nu se limitează doar la crampe musculare. Acestea se pot întâmpla în sistemul respirator, digestiv și nervos și pot provoca tulburări de respirație, astm, congestie, tuse severă, diaree spasmodică, holeră, afecțiuni nervoase și convulsii. Uleiul esențial de mandarină induce relaxări în sistemele de organe menționate mai sus și oferă scutire de spasme.

Acționează ca un tonic: Reglează funcțiile metabolice cum ar fi descompunerea alimentelor și absorbția nutrienților prin tonifierea ficatului, a stomacului și a intestinelor. Stimulează sistemul imunitar pentru a vă proteja de infecții.

Alte beneficii: Uleiul esential de mandarina imbunatateste circulatia sângelui, stimuleaza digestia, prezinta proprietati cicatrizante si emoliente. De asemenea, ușurează constipația și tratează diareea, flatulența, erupțiile cutanate, uscăciunea și crăparea pielii, problemele de păr și mătreața.

Lemon

Proprietăţile de curăţare, purificare şi revigorare ale uleiului esenţial de Lămâie de la doTERRA îl fac să fie unul dintre cele mai versatile, dar şi cel mai bine vândut pe care compania îl oferă.

Uleiul esențial de Lămâie are multe beneficii și utilizări. Când este adăugat la apa de băut, uleiul esențial de Lămâie răcorește și sprijină starea de sănătate pe parcursul întregii zile. Uleiul esențial de Lămâie este adăugat frecvent în mâncăruri, pentru aromatizarea deserturilor și felurilor principale. Uleiul esențial de Lămâie are o aromă înviorătoare și energizantă care conferă sentimente de lejeritate, veselie și bucurie.

PARTEA PLANTEI DIN CARE SE EXTRAGE – coaja fructului plantei.
PROCESUL DE EXTRACȚIE – presare la rece.
CONSTITUENȚII PRINCIPALI AI ULEIULUI – d-limonene, alpha-pinenes, beta-pinenes.
PRINCIPALELE PROPRIETĂȚI – antiseptic, diuretic, antioxidant, antibacterian, detoxifiant, dezinfectant, mucolitic, astringent, degresant.
AMESTECURI ÎN CARE E REGĂSIT – Air, Citrus Bliss, Purify, Smart & Sassy.
SE POTRIVEȘTEI CU URMĂTOARELE ULEIURI ESENȚIALE – Basil, Manuka, Peppermint, Rosemary, Siberian Fir.
PRECAUȚII DE UTILIZARE – evitați expunerea la soare sau raze UV (ultraviolete) a zonei de piele pe care ați aplicat uleiul esențial Lemon timp de 12 ore după aplicare.

UTILIZĂRI ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE LĂMÂIE

Pietre la rinichi și #fiere. Aplică, diluat, pe zona cu probleme și adaugă o compresă fierbinte pentru a intensifica efectul. Ia intern câteva picături într-o capsulă vegetală sau în apă.

Probleme de #pH și #curățare limfatică. Se administrează intern sau se aplică în spatele urechilor și pe glezne pentru curățarea și echilibrarea pH-ului.

Edem și retenție de apă. Se administrează intern, în capsulă vegetală sau în apă, sau se utilizează topic, masat pe picioare și tălpi.

Arsuri gastrice și reflux. Se administrează intern, împreună cu uleiul esențial Ginger, într-o capsulă vegetală sau în apă.

Congestie și mucus. Se aplică pe piept sau se difuzează.

Rinoree și alergie. Se inhalează sau se aplică topic pe puntea nazală pentru a stopa rinoreea.

Se administrează 2-4 picături împreună cu lavandă și mentă în apă sau capsulă vegetală pentru alergie.

Gută, reumatism și artrită. Se administrează intern, cu apă.

Detoxifierea ficatului și a rinichilor. Se utilizează administrat intern, cu apă, sau topic, aplicat pe tălpi.

Vene varicoase. Se aplică diluat, împreună cu uleiul esențial Cypress.

Concentrare – inhalat împreună cu uleiul esențial Rosemary.

Mirosurile nedorite. Difuzează ulei esențial de lămâie când gătești, pentru a neutraliza mirosul puternic de mâncare.

Îndepărtarea #lipiciului. Uleiul esențial de lămâie este excelent pentru îndepărtarea rășinelor, a reziduurilor de autocolante și a markerului permanent. Elimină chiar și guma de mestecat lipită în păr!

Hidratare. Adăugă ulei esențial de lămâie în sticla ta cu apă! Adaugă gheață. Agită bine. Vei iubi aroma! Atenție: de folosit doar recipiente din sticlă.

Împrospătarea aerului după zugrăvit și în mașină. Difuzează ulei esențial de lămâie în timpul și după vopsirea pereților, pentru a te bucura de un aer proaspăt în casă! Pune pe o dischetă demachiantă sau orice material absorbant ulei esențial de lămâie și așeaz-o în dreptul orificiilor de aerisire din mașină pentru a avea o călătorie mai plăcută.

Energizare. Primul lucru dimineața: difuzează ulei esențial de lămâie pentru a te energiza. Apoi, răsfață-te amestecând câteva picături de ulei esențial de lămâie împreună cu ulei esențial Melaleuca și ulei fracționat de cocos. Aplică mixul pe picioarele tale atunci când sunt obosite sau când ai pielea tălpilor uscată și crăpată. Când te simți lipsit de motivație sau de energie, încearcă să freci o picătură de ulei de lămâie pe palme, pe ceafă sau chiar în păr. Te va uimi puterea aromei de lămâie!

Concentrare. Difuzăm uleiurile esențiale Lemon și Peppermint în sala de clasă sau în timpul temelor pentru a ajuta copiii să rămână treji și concentrați.

Curățenie și rufe
• Spălarea vaselor: adaugă câteva picături de ulei esențial de lămâie în detergentul pentru vase. Vei avea parte de o experiență olfactivă minunată în timp ce profiți de calitățile de curățare ale uleiului esențial de lămâie! Vasele tale vor străluci ca și cristalul.
• Ștergerea suprafețelor: amestecă 5-6 picături de ulei esențial de lămâie cu apă și oțet într-o sticlă cu pulverizator, și folosește mixul pentru curățarea și purificarea suprafețelor. Utilizează-l pentru curățarea blatului de bucătărie. Pentru oțel inoxidabil, amestecă ulei esențial de lămâie cu ulei de măsline.
• Tapițerii de piele: îngrijește și împiedică uzura tapițeriei de piele cu ajutorul unei cârpe pe care ai picurat ulei esențial de lămâie.
• Degresant și luciu pentru mobilă: combină 10-15 picături ulei esențial Lemon cu apă, într-un flacon de sticlă cu pulverizator. De asemenea, câteva picături de ulei esențial de lămâie, combinate cu câteva picături de ulei de măsline, vor face ca mobilierul de lemn să strălucească.
• Îndepărtarea mirosurilor neplăcute din prosoape: atunci când prosoapele tale de bucătărie au un miros greu de suportat, adaugă ulei de lămâie la detergentul pentru rufe, lasă-le la înmuiat peste noapte, spală-le, usucă-le și bucătăria ta va mirosi mult mai bine!

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

BOGO – 23 Iulie 2019

Cumperi un Rose Touch de 10 ml si primesti Jasmine Touch de 10 ml GRATUIT!
Valabil 24h, in limita stocului disponibil.

Ulei esential ROSE ( TRANDAFIR )

Este cel mai scump ulei esential si are cea mai inalta vibratie.

Pentru obtinerea a 5ml de ulei esential de trandafiri sunt necesare cca 8000 flori de trandafir!

Este cel mai sofisticat si are multiple beneficii.

Anti depresiv: uleiul de trandafir creste stima de sine, increderea, speranta, puterea mentala, lupta eficient impotriva depresiei si amelioreaza anxietatea. Fiind un anti depresiv, pacientilor care sufera de depresie acuta sau care sunt in curs de reabilitare li se pot administra doze periodice de ulei esential.

. Acest ulei este utilizat pe scara larga in aromoterapie si invoca ganduri pozitive, spiritualismul, sentimente de bucurie, fericire si speranta.

Anti inflamator: uleiul de trandafir poate calma un pacient cu febra mare prin sedarea inflamatiei provocata de febra. Acesta poate fi, de asemenea, benefic si in alte cazuri de inflamatii cauzate de infectii microbiene, ingestie de lucruri otravitoare, indigestie, deshidratare Anti septic: acesta este probabil cel mai aromat si maiestuos mod pentru a trata ranile si a le proteja de infectii – tratarea lor cu uleiul de trandafir.

Anti spasmodic: uleiul de trandafir amelioreaza eficient spasmele in sistemul respirator, intestine si spasmele musculare la nivelul membrelor. Ajuta de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor si holerei spasmodice.

Anti viral: uleiul esential de trandafir, protejeaza impotriva infectiilor virale.

Afrodisiac: Mirosul uleiului stimuleaza libidoul si invoca sentimente romantice, care sunt esentiale pentru o noapte de dragoste.

Astringent: aceasta proprietate a uleiului de trandafir are multe beneficii. Ea intareste gingiile, radacinile firelor de par, ofera fermitate si protectie pielii, muschilor, vaselor de sange, si mai presus de toate, ajuta la stoparea fluxului de sange de la rani si taieturi prin contractarea vaselor de sange,vindecand de asemenea si anumite tipuri de diaree.

Bactericid: uleiul de trandafir poate fi utilizat pentru a trata febra tifoida, diareea, holera, intoxicatia alimentara si a altor boli care sunt cauzate de bacterii.

Mai mult, se pot vindeca infectiile bacteriene interne in colon, stomac, intestine si ale tractului urinar, precum si infectii externe de piele, urechi, ochi si alte rani.

Colagog: o alta proprietate terapeutica benefica este efectul colagog care promoveaza fluxul bilei din vezica biliara si ajuta la reglarea nivelului de acid in stomac, precum si in sange, astfel pastrand in conditii de siguranta anumite probleme cum ar fi aciditatea si acidoza. Uleiul de trandafir ajuta de asemenea la digestia alimentelor, impreuna cu acizii secretati in stomac.

Cicatrizant: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi de mare interes pentru persoanele carora le pasa foarte mult de aspectul lor fizic. Uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acnee si variola sa se estompeze. Este inclus desigur si decolorarea vergeturilor si cicatricelor cauzate de o operatie.

Depurativ: uleiul de trandafir curata sangele, ajutand la indepartarea si neutralizarea toxinelor. O data ce sangele dumneavoastra este purificat si liber de toxine, sunteti protejat de furuncule, eruptii cutanate, ulcere, boli de piele, etc.

Emenagog: aceasta este o alta proprietate benefica a uleiului de trandafir, care stimuleaza secretiile de hormoni care declanseaza menstruatia. Este deosebit de eficient pentru femeile care sufera de menstruatie obstructionata si neregulata. Uleiul faciliteaza, de asemenea, crampele musculare, oboseala, trateaza greata, si reduce durerile asociate cu menstruatia si sindromul premenstrual.

Uterin: uleiul de trandafir poate avea grija de multe probleme feminine, cum ar fi scurgeri, tumori, sangerari, menstruatii neregulate etc. Acesta purifica uterul si-l pastreaza intr-o stare de functionare corespunzatoare, chiar si la o varsta mai inaintata.

Laxativ: Uleiul de trandafir poate servi ca laxativ inofensiv si eficient, cu un miros placut si fara nici un efect secundar advers.

Acesta influenteaza de fapt muschii intestinali si anali pentru a ajuta la curatarea intestinelor.

Hemostatic: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi foarte utila pentru persoanele care sufera de hemoragie (sangerare externa sau interna), dupa o leziune sau o interventie chirurgicala. Uleiul grabeste coagularea sangelui si opreste sangerarea, salvand viata pacientilor.

Hepatic: inseamna ca este pur si simplu bun pentru sanatatea ficatului. Il pastreaza puternic, functional in mod corespunzator si il protejeaza de infectii. Uleiul trateaza, de asemenea, probleme cum ar fi fluxul in exces de bila, acizi, ulcere, etc.

Sistemul nervos (nervin): uleiul de trandafir actioneaza ca un tonic pentru nervi. Le da puterea sa suporte socuri si sa va protejeze de afectiunile rezultate din cauza varstei, leziunilor, etc.

Afectiuni ale stomacului: uleiul de trandafir este un bun pansament pentru stomac. Acesta calmeaza stomacul, sedeaza inflamatiile, ajuta la functionarea sa intr-un mod corespunzator si il protejeaza de infectii. De asemenea, il protejeaza si de ulcer care se intampla adesea ca urmare a unei extra productii de acizi si eliberarea lor in stomac.

Alte beneficii: uleiul de trandafir regleaza productia de hormoni si ajuta la echilibrul acestora. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot da stralucire pielii si un aspect tanar, proaspat. In plus, imbunatateste circulatia, are grija de inima, reduce tensiunea arteriala si ajuta la vindecarea durerilor de cap, astmului, leucoreea si anumite infectii.

Utilizat in concentratii usoare, uleiul de trandafir va poate indeparta durerile de cap, insa aroma sa puternica poate avea exact efectul opus daca este folosit in cantitati mai mari. Evitati folosirea uleiului in timpul sarcinii.

Amestecuri: uleiul de trandafir poate fi amestecat cu cel de muscata, iasomie, cuisoare

Ulei esential JASMINE ( Iasomie )

Provine din cuvantul arab “yasmin” care inseamna “darul lui Dumnezeu”. Numita in India “regina noptii”, sau “lumina lunii”, iasomia e folosita de mii de ani pentru parfumul sau racoros si relaxant.

Chinezii foloseau iasomia, datorita mirosului sau deosebit, la aromatizarea bauturilor, a ceaiului, pentru spalarea ochilor, pentru prepararea unui sirop miraculos impotriva tusei, a cosmeticelor si uleiurilor de masaj, dar si pentru parfumarea mediului ambiant.

In Japonia este folosit in cadrul sacru al locurilor de rugaciune, deoarece confera o stare interioara de receptivitate si deschidere fata de tot ceea ce este frumos si elevat. In India se foloseste cel mai adesea in combinatie cu santalul si se considera ca ajuta la perceperea mantrelor (sunete de rezonanta).

Uleiul esential de iasomie este un ulei scump, nu numai datorita modului de recoltare a florilor (noaptea), ci si a tehnologiei de obtinere. Intr-o prima faza, dupa extractia cu solventi, se obtine un “absolut” de iasomie. Din acest absolut, prin distilare cu vapori de apa, se obtine uleiul esential. Din 1.000 kg de flori se obtine aproximativ 1 litru de ulei esential. Este un produs foarte căutat fiind folosit ca materie primă pentru o serie de parfumuri celebre.

Uleiul volatil de iasomie are efecte benefice asupra functiilor sistemului nervos. Stimuleaza activitatea cerebrala, inlatura starile depresive si apatice, indiferenta.

Confera un sentiment de oportunism si incredere. Este foarte eficient in sindromul premenstrual, disfunctia organelor genitale feminine, dereglarile ciclului menstrual, diminueaza durerile, inclusiv cele din timpul nasterii. Stimuleaza lactatia.

Are o aroma condimentata cu nuante erotice, este aroma usurintei, bunastarii, bunei dispozitii.

Are un puternic efect racoritor si calmant. Uleiul volatil este util in caz de insolatie. Calmeaza inflamatiile pielii, fiind foarte indicat in caz de dermatite, eczeme, eruptii cauzate de stres sau de tulburari emotionale. Este util pentru orice tip de ten: hidrateaza pielea uscata, imbatranita, iritabila si sensibila; inhiba bacteriile si regleaza producerea de sebum, ajutand astfel si in caz de acnee si ten uleios.

Are efect benefic asupra sistemului endocrin, stimuleaza formarea insulinei, tiroxinei, triiodtironinei, sporeste nivelul de cortizol si al hormonilor sexuali. Afrodiziac puternic. Actiunea erotica a uleiului se exprima prin amplificarea libidoului, inlaturarea frigiditatii, impotentei si ejacularii premature.

Iasomia este un remediu utilizat traditional in China pentru tratamentul hepatitelor virale. In septembrie 2009 in revista “Journal of Ethnopharmacology” a fost publicat un studiu stiintific care demonstreaza actiunea antivirala fata de virusul hepatic B a oleuropeinei din florile de iasomie.

Un alt studiu realizat la Universitatea Orissa, India si publicat in aprilie 2008 a demonstrat actiunea bactericida a uleiul volatil de iasomie fata de Escherichia coli, principalul germen infectios care cauzeaza cistitele.

Fortifica imunitatea. Amelioreaza circulatia sangvina, inlatura spasmele, este eficient in afectiunile respiratorii. Ultimele cercetari indica actiuni antioxidante, anticancerigene, radioprotectoare ale uleiului.

Este un ulei de nota moderata. Uleiul esential de iasomie este simbolul romantismului si al dragostei. Este o aroma feminina. Inlatura frigiditatea si sporeste senzualitatea. Descatuseaza persoanele care se jeneaza, sporeste intelegerea reciproca intre parteneri.

Cateva metode de utilizare:

IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie in 10-15ml crema, tonic, gel, sampon.

MASAJ: 1-2 picaturi ulei de iasomie sau compozitie se amesteca cu 1 lingura ulei de baza (migdale, piersica, jojoba, samburi de struguri etc) sau crema.

VERGETURI: Uleiul de iasomie in compozitie cu uleiurile de levantica si cel de mandarin.

BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii 10-20 minute.

Beneficiile uleiului esential de iasomie pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, antispasmodice, cicatrizante, expectorante, emenagogue, sedative si uterine.

Uleiul esential este extras din flori de iasomie (Jasminum grandiflora – iasomia regala si Jasminum officinale –iasomia comuna), in principal din Jasminum officinale.

Iasomia este o floare foarte-foarte cunoscuta. Ea are un puternic, si totusi dulce, placut si romantic parfum. Fetele sunt adesea numite “Jasmine”, in special in regiunea Orientului Mijlociu, subcontinentul Indian dar si in alte parti ale lumii. Aceasta floare este deseori asociata cu romantismul si iubirea. Eroii din romanele si filmele de dragoste pot fi adesea gasiti adresandu-se eroinelor cu numele de Jasmine. Timp de secole, Jasmine a inspirat si poetii. Iasomia infloreste pe timp de noapte si umple cu parfumul sau tipic imprejurimile.

Dar aceasta floare are mult mai multe de oferit decat un miros dulce si sentimente romantice.

Iata beneficiile uleiului esential de iasomie :

Antidepresiv: aroma acestui ulei are un efect placut si tonifiant in caz de depresie. Acest lucru va face sa te simti fericit si va trezi in tine sentimente romantice si poetice.

Antiseptic: este un foarte bun antiseptic si dezinfectant. Elementele sale constitutive precum Benzaldehida, acidul benzoic si benzoatul de benzil au proprietati germicide, bactericide, fungicide si antivirale foarte eficiente. Aplicat pe rani (extern).

AntiSpasmodic: uleiul esential de iasomie este eficient in tratarea si relaxarea spasmelor. Acesta usureaza rapid tusea spasmodica, crampele, congestiile, astmul, dispneea (respiratia dificila) si chiar holera spasmodica, crampele intestinale si durerile care rezulta din spasme.

Afrodisiac: de fapt, aceasta proprietate afrodisiaca a uleiului esential de iasomie este cea care te face sa te simti romantic. Acest ulei imbunatateste starea de spirit si de asemenea, libidoul. Datorita acestei proprietati iasomia a fost folosita in timpul Primelor Nopti in special in subcontinentul indian unde mireasa si camera Primei Nopti sunt impodobite cu flori de iasomie. Cu toate acestea, uleiul este de mare folos in probleme cum ar fi ejacularea precoce, frigiditate, impotenta, etc.

Cicatrizant: sunteti ingrijorati de urmele si petele lasate de furuncule, acnee, rani, etc.? Ungeti zonele afectate cu ulei esential de iasomie.

Expectorant: proprietatea expectoranta a uleiului esential de iasomie va poate ajuta mult in noptile cand suferiti de tuse, eliberand caile nazale si respiratorii, in special daca sforaiti din cauza racelii. Emenagog: aceasta proprietate este menita sa ofere un ajutor femeilor care sufera de menstruatii neregulate, dureroase sau o menopauza timpurie. Uleiul esential de iasomia va regula menstruatiile si le va face mai putin dureroase, in acelasi timp ajutand la indepartarea menopauzei timpurii, oboselii, iritarii, gretei etc.

Galactogog: aceasta creste secretiile de lapte din sani si este, asadar, ideala pentru mamele care alapteaza. Cu toate acestea are si un rol important in protejarea de tumori sau cancer de san.

Chinurile facerii: acest ulei esential de iasomie faciliteaza si usureaza nasterea si reduce durerile travaliului. Aceasta caracteristica poate fi foarte benefica in zilele noastre cand o nastere normala este o priveliste rara si cele mai multe cazuri sunt rezolvate prin cezariana.

Sedativ: calmeaza corpul, mintea si sufletul, amplificand emotiile pozitive si constructive. Uleiul esential de iasomie inlatura cu succes anxietatea, stresul, nervozitatea, furia si depresia.

Uterin: acest ulei este foarte bun pentru sanatatea uterina, deoarece il tonifica si promoveaza fluxul unor anumiti hormoni, care asigura o buna functionare a uterului. De asemenea, ajuta la protejarea de tumori, in special dupa menopauza, prin limitarea fluxului de estrogen.

Alte beneficii: uleiul esential de iasomie este bun pentru piele, deoarece o mentine neteda si o hidrateaza. Acesta poate fi folosit pentru a elibera oamenii de dependenta de narcotice, dar si de durerile musculare.

Atentie: femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea uleiului esential de iasomie, deoarece acesta este un emenagog. Este foarte relaxant, sedativ, si astfel, dozele mari ar trebui evitate. Cei care sunt alergici la iasomie ar trebui sa evite utilizarea acestui ulei.

Uleiul esential de iasomie poate fi amestecat cu cel de bergamota, lemn de santal, trandafir si fructe citrice, cum ar fi portocal, lamaie, lime, Grapefruit, etc.

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

Promoția BOGO (Buy One, Get One free) în perioada 22-26.07.2019

Cumperi un produs si primesti GRATUIT 1-3 produse

BOGO – 23 Iulie 2019

Cumperi un Rose Touch de 15 ml si primesti Jasmine Touch de 15 ml GRATUIT!
Valabil 24h, in limita stocului disponibil.

Ulei esential ROSE ( TRANDAFIR )

Este cel mai scump ulei esential si are cea mai inalta vibratie.

Pentru obtinerea a 5ml de ulei esential de trandafiri sunt necesare cca 8000 flori de trandafir!

Este cel mai sofisticat si are multiple beneficii.

Anti depresiv: uleiul de trandafir creste stima de sine, increderea, speranta, puterea mentala, lupta eficient impotriva depresiei si amelioreaza anxietatea. Fiind un anti depresiv, pacientilor care sufera de depresie acuta sau care sunt in curs de reabilitare li se pot administra doze periodice de ulei esential.

. Acest ulei este utilizat pe scara larga in aromoterapie si invoca ganduri pozitive, spiritualismul, sentimente de bucurie, fericire si speranta.

Anti inflamator: uleiul de trandafir poate calma un pacient cu febra mare prin sedarea inflamatiei provocata de febra. Acesta poate fi, de asemenea, benefic si in alte cazuri de inflamatii cauzate de infectii microbiene, ingestie de lucruri otravitoare, indigestie, deshidratare Anti septic: acesta este probabil cel mai aromat si maiestuos mod pentru a trata ranile si a le proteja de infectii – tratarea lor cu uleiul de trandafir.

Anti spasmodic: uleiul de trandafir amelioreaza eficient spasmele in sistemul respirator, intestine si spasmele musculare la nivelul membrelor. Ajuta de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor si holerei spasmodice.

Anti viral: uleiul esential de trandafir, protejeaza impotriva infectiilor virale.

Afrodisiac: Mirosul uleiului stimuleaza libidoul si invoca sentimente romantice, care sunt esentiale pentru o noapte de dragoste.

Astringent: aceasta proprietate a uleiului de trandafir are multe beneficii. Ea intareste gingiile, radacinile firelor de par, ofera fermitate si protectie pielii, muschilor, vaselor de sange, si mai presus de toate, ajuta la stoparea fluxului de sange de la rani si taieturi prin contractarea vaselor de sange,vindecand de asemenea si anumite tipuri de diaree.

Bactericid: uleiul de trandafir poate fi utilizat pentru a trata febra tifoida, diareea, holera, intoxicatia alimentara si a altor boli care sunt cauzate de bacterii.

Mai mult, se pot vindeca infectiile bacteriene interne in colon, stomac, intestine si ale tractului urinar, precum si infectii externe de piele, urechi, ochi si alte rani.

Colagog: o alta proprietate terapeutica benefica este efectul colagog care promoveaza fluxul bilei din vezica biliara si ajuta la reglarea nivelului de acid in stomac, precum si in sange, astfel pastrand in conditii de siguranta anumite probleme cum ar fi aciditatea si acidoza. Uleiul de trandafir ajuta de asemenea la digestia alimentelor, impreuna cu acizii secretati in stomac.

Cicatrizant: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi de mare interes pentru persoanele carora le pasa foarte mult de aspectul lor fizic. Uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acnee si variola sa se estompeze. Este inclus desigur si decolorarea vergeturilor si cicatricelor cauzate de o operatie.

Depurativ: uleiul de trandafir curata sangele, ajutand la indepartarea si neutralizarea toxinelor. O data ce sangele dumneavoastra este purificat si liber de toxine, sunteti protejat de furuncule, eruptii cutanate, ulcere, boli de piele, etc.

Emenagog: aceasta este o alta proprietate benefica a uleiului de trandafir, care stimuleaza secretiile de hormoni care declanseaza menstruatia. Este deosebit de eficient pentru femeile care sufera de menstruatie obstructionata si neregulata. Uleiul faciliteaza, de asemenea, crampele musculare, oboseala, trateaza greata, si reduce durerile asociate cu menstruatia si sindromul premenstrual.

Uterin: uleiul de trandafir poate avea grija de multe probleme feminine, cum ar fi scurgeri, tumori, sangerari, menstruatii neregulate etc. Acesta purifica uterul si-l pastreaza intr-o stare de functionare corespunzatoare, chiar si la o varsta mai inaintata.

Laxativ: Uleiul de trandafir poate servi ca laxativ inofensiv si eficient, cu un miros placut si fara nici un efect secundar advers.

Acesta influenteaza de fapt muschii intestinali si anali pentru a ajuta la curatarea intestinelor.

Hemostatic: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi foarte utila pentru persoanele care sufera de hemoragie (sangerare externa sau interna), dupa o leziune sau o interventie chirurgicala. Uleiul grabeste coagularea sangelui si opreste sangerarea, salvand viata pacientilor.

Hepatic: inseamna ca este pur si simplu bun pentru sanatatea ficatului. Il pastreaza puternic, functional in mod corespunzator si il protejeaza de infectii. Uleiul trateaza, de asemenea, probleme cum ar fi fluxul in exces de bila, acizi, ulcere, etc.

Sistemul nervos (nervin): uleiul de trandafir actioneaza ca un tonic pentru nervi. Le da puterea sa suporte socuri si sa va protejeze de afectiunile rezultate din cauza varstei, leziunilor, etc.

Afectiuni ale stomacului: uleiul de trandafir este un bun pansament pentru stomac. Acesta calmeaza stomacul, sedeaza inflamatiile, ajuta la functionarea sa intr-un mod corespunzator si il protejeaza de infectii. De asemenea, il protejeaza si de ulcer care se intampla adesea ca urmare a unei extra productii de acizi si eliberarea lor in stomac.

Alte beneficii: uleiul de trandafir regleaza productia de hormoni si ajuta la echilibrul acestora. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot da stralucire pielii si un aspect tanar, proaspat. In plus, imbunatateste circulatia, are grija de inima, reduce tensiunea arteriala si ajuta la vindecarea durerilor de cap, astmului, leucoreea si anumite infectii.

Utilizat in concentratii usoare, uleiul de trandafir va poate indeparta durerile de cap, insa aroma sa puternica poate avea exact efectul opus daca este folosit in cantitati mai mari. Evitati folosirea uleiului in timpul sarcinii.

Amestecuri: uleiul de trandafir poate fi amestecat cu cel de muscata, iasomie, cuisoare

Ulei esential JASMINE ( Iasomie )

Provine din cuvantul arab “yasmin” care inseamna “darul lui Dumnezeu”. Numita in India “regina noptii”, sau “lumina lunii”, iasomia e folosita de mii de ani pentru parfumul sau racoros si relaxant.

Chinezii foloseau iasomia, datorita mirosului sau deosebit, la aromatizarea bauturilor, a ceaiului, pentru spalarea ochilor, pentru prepararea unui sirop miraculos impotriva tusei, a cosmeticelor si uleiurilor de masaj, dar si pentru parfumarea mediului ambiant.

In Japonia este folosit in cadrul sacru al locurilor de rugaciune, deoarece confera o stare interioara de receptivitate si deschidere fata de tot ceea ce este frumos si elevat. In India se foloseste cel mai adesea in combinatie cu santalul si se considera ca ajuta la perceperea mantrelor (sunete de rezonanta).

Uleiul esential de iasomie este un ulei scump, nu numai datorita modului de recoltare a florilor (noaptea), ci si a tehnologiei de obtinere. Intr-o prima faza, dupa extractia cu solventi, se obtine un “absolut” de iasomie. Din acest absolut, prin distilare cu vapori de apa, se obtine uleiul esential. Din 1.000 kg de flori se obtine aproximativ 1 litru de ulei esential. Este un produs foarte căutat fiind folosit ca materie primă pentru o serie de parfumuri celebre.

Uleiul volatil de iasomie are efecte benefice asupra functiilor sistemului nervos. Stimuleaza activitatea cerebrala, inlatura starile depresive si apatice, indiferenta.

Confera un sentiment de oportunism si incredere. Este foarte eficient in sindromul premenstrual, disfunctia organelor genitale feminine, dereglarile ciclului menstrual, diminueaza durerile, inclusiv cele din timpul nasterii. Stimuleaza lactatia.

Are o aroma condimentata cu nuante erotice, este aroma usurintei, bunastarii, bunei dispozitii.

Are un puternic efect racoritor si calmant. Uleiul volatil este util in caz de insolatie. Calmeaza inflamatiile pielii, fiind foarte indicat in caz de dermatite, eczeme, eruptii cauzate de stres sau de tulburari emotionale. Este util pentru orice tip de ten: hidrateaza pielea uscata, imbatranita, iritabila si sensibila; inhiba bacteriile si regleaza producerea de sebum, ajutand astfel si in caz de acnee si ten uleios.

Are efect benefic asupra sistemului endocrin, stimuleaza formarea insulinei, tiroxinei, triiodtironinei, sporeste nivelul de cortizol si al hormonilor sexuali. Afrodiziac puternic. Actiunea erotica a uleiului se exprima prin amplificarea libidoului, inlaturarea frigiditatii, impotentei si ejacularii premature.

Iasomia este un remediu utilizat traditional in China pentru tratamentul hepatitelor virale. In septembrie 2009 in revista “Journal of Ethnopharmacology” a fost publicat un studiu stiintific care demonstreaza actiunea antivirala fata de virusul hepatic B a oleuropeinei din florile de iasomie.

Un alt studiu realizat la Universitatea Orissa, India si publicat in aprilie 2008 a demonstrat actiunea bactericida a uleiul volatil de iasomie fata de Escherichia coli, principalul germen infectios care cauzeaza cistitele.

Fortifica imunitatea. Amelioreaza circulatia sangvina, inlatura spasmele, este eficient in afectiunile respiratorii. Ultimele cercetari indica actiuni antioxidante, anticancerigene, radioprotectoare ale uleiului.

Este un ulei de nota moderata. Uleiul esential de iasomie este simbolul romantismului si al dragostei. Este o aroma feminina. Inlatura frigiditatea si sporeste senzualitatea. Descatuseaza persoanele care se jeneaza, sporeste intelegerea reciproca intre parteneri.

Cateva metode de utilizare:

IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie in 10-15ml crema, tonic, gel, sampon.

MASAJ: 1-2 picaturi ulei de iasomie sau compozitie se amesteca cu 1 lingura ulei de baza (migdale, piersica, jojoba, samburi de struguri etc) sau crema.

VERGETURI: Uleiul de iasomie in compozitie cu uleiurile de levantica si cel de mandarin.

BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii 10-20 minute.

Beneficiile uleiului esential de iasomie pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, antispasmodice, cicatrizante, expectorante, emenagogue, sedative si uterine.

Uleiul esential este extras din flori de iasomie (Jasminum grandiflora – iasomia regala si Jasminum officinale –iasomia comuna), in principal din Jasminum officinale.

Iasomia este o floare foarte-foarte cunoscuta. Ea are un puternic, si totusi dulce, placut si romantic parfum. Fetele sunt adesea numite “Jasmine”, in special in regiunea Orientului Mijlociu, subcontinentul Indian dar si in alte parti ale lumii. Aceasta floare este deseori asociata cu romantismul si iubirea. Eroii din romanele si filmele de dragoste pot fi adesea gasiti adresandu-se eroinelor cu numele de Jasmine. Timp de secole, Jasmine a inspirat si poetii. Iasomia infloreste pe timp de noapte si umple cu parfumul sau tipic imprejurimile.

Dar aceasta floare are mult mai multe de oferit decat un miros dulce si sentimente romantice.

Iata beneficiile uleiului esential de iasomie :

Antidepresiv: aroma acestui ulei are un efect placut si tonifiant in caz de depresie. Acest lucru va face sa te simti fericit si va trezi in tine sentimente romantice si poetice.

Antiseptic: este un foarte bun antiseptic si dezinfectant. Elementele sale constitutive precum Benzaldehida, acidul benzoic si benzoatul de benzil au proprietati germicide, bactericide, fungicide si antivirale foarte eficiente. Aplicat pe rani (extern).

AntiSpasmodic: uleiul esential de iasomie este eficient in tratarea si relaxarea spasmelor. Acesta usureaza rapid tusea spasmodica, crampele, congestiile, astmul, dispneea (respiratia dificila) si chiar holera spasmodica, crampele intestinale si durerile care rezulta din spasme.

Afrodisiac: de fapt, aceasta proprietate afrodisiaca a uleiului esential de iasomie este cea care te face sa te simti romantic. Acest ulei imbunatateste starea de spirit si de asemenea, libidoul. Datorita acestei proprietati iasomia a fost folosita in timpul Primelor Nopti in special in subcontinentul indian unde mireasa si camera Primei Nopti sunt impodobite cu flori de iasomie. Cu toate acestea, uleiul este de mare folos in probleme cum ar fi ejacularea precoce, frigiditate, impotenta, etc.

Cicatrizant: sunteti ingrijorati de urmele si petele lasate de furuncule, acnee, rani, etc.? Ungeti zonele afectate cu ulei esential de iasomie.

Expectorant: proprietatea expectoranta a uleiului esential de iasomie va poate ajuta mult in noptile cand suferiti de tuse, eliberand caile nazale si respiratorii, in special daca sforaiti din cauza racelii. Emenagog: aceasta proprietate este menita sa ofere un ajutor femeilor care sufera de menstruatii neregulate, dureroase sau o menopauza timpurie. Uleiul esential de iasomia va regula menstruatiile si le va face mai putin dureroase, in acelasi timp ajutand la indepartarea menopauzei timpurii, oboselii, iritarii, gretei etc.

Galactogog: aceasta creste secretiile de lapte din sani si este, asadar, ideala pentru mamele care alapteaza. Cu toate acestea are si un rol important in protejarea de tumori sau cancer de san.

Chinurile facerii: acest ulei esential de iasomie faciliteaza si usureaza nasterea si reduce durerile travaliului. Aceasta caracteristica poate fi foarte benefica in zilele noastre cand o nastere normala este o priveliste rara si cele mai multe cazuri sunt rezolvate prin cezariana.

Sedativ: calmeaza corpul, mintea si sufletul, amplificand emotiile pozitive si constructive. Uleiul esential de iasomie inlatura cu succes anxietatea, stresul, nervozitatea, furia si depresia.

Uterin: acest ulei este foarte bun pentru sanatatea uterina, deoarece il tonifica si promoveaza fluxul unor anumiti hormoni, care asigura o buna functionare a uterului. De asemenea, ajuta la protejarea de tumori, in special dupa menopauza, prin limitarea fluxului de estrogen.

Alte beneficii: uleiul esential de iasomie este bun pentru piele, deoarece o mentine neteda si o hidrateaza. Acesta poate fi folosit pentru a elibera oamenii de dependenta de narcotice, dar si de durerile musculare.

Atentie: femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea uleiului esential de iasomie, deoarece acesta este un emenagog. Este foarte relaxant, sedativ, si astfel, dozele mari ar trebui evitate. Cei care sunt alergici la iasomie ar trebui sa evite utilizarea acestui ulei.

Uleiul esential de iasomie poate fi amestecat cu cel de bergamota, lemn de santal, trandafir si fructe citrice, cum ar fi portocal, lamaie, lime, Grapefruit, etc.

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

Promoția BOGO (Buy One, Get One free) în perioada 22-26.07.2019

Cumperi un produs si primesti GRATUIT 1-3 produse

BOGO – 23 Iulie 2019

Cumperi un Rose Touch de 15 ml si primesti Jasmine Touch de 15 ml GRATUIT!
Valabil 24h, in limita stocului disponibil.

Ulei esential ROSE ( TRANDAFIR )

Este cel mai scump ulei esential si are cea mai inalta vibratie.

Pentru obtinerea a 5ml de ulei esential de trandafiri sunt necesare cca 8000 flori de trandafir!

Este cel mai sofisticat si are multiple beneficii.

Anti depresiv: uleiul de trandafir creste stima de sine, increderea, speranta, puterea mentala, lupta eficient impotriva depresiei si amelioreaza anxietatea. Fiind un anti depresiv, pacientilor care sufera de depresie acuta sau care sunt in curs de reabilitare li se pot administra doze periodice de ulei esential.

. Acest ulei este utilizat pe scara larga in aromoterapie si invoca ganduri pozitive, spiritualismul, sentimente de bucurie, fericire si speranta.

Anti inflamator: uleiul de trandafir poate calma un pacient cu febra mare prin sedarea inflamatiei provocata de febra. Acesta poate fi, de asemenea, benefic si in alte cazuri de inflamatii cauzate de infectii microbiene, ingestie de lucruri otravitoare, indigestie, deshidratare Anti septic: acesta este probabil cel mai aromat si maiestuos mod pentru a trata ranile si a le proteja de infectii – tratarea lor cu uleiul de trandafir.

Anti spasmodic: uleiul de trandafir amelioreaza eficient spasmele in sistemul respirator, intestine si spasmele musculare la nivelul membrelor. Ajuta de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor si holerei spasmodice.

Anti viral: uleiul esential de trandafir, protejeaza impotriva infectiilor virale.

Afrodisiac: Mirosul uleiului stimuleaza libidoul si invoca sentimente romantice, care sunt esentiale pentru o noapte de dragoste.

Astringent: aceasta proprietate a uleiului de trandafir are multe beneficii. Ea intareste gingiile, radacinile firelor de par, ofera fermitate si protectie pielii, muschilor, vaselor de sange, si mai presus de toate, ajuta la stoparea fluxului de sange de la rani si taieturi prin contractarea vaselor de sange,vindecand de asemenea si anumite tipuri de diaree.

Bactericid: uleiul de trandafir poate fi utilizat pentru a trata febra tifoida, diareea, holera, intoxicatia alimentara si a altor boli care sunt cauzate de bacterii.

Mai mult, se pot vindeca infectiile bacteriene interne in colon, stomac, intestine si ale tractului urinar, precum si infectii externe de piele, urechi, ochi si alte rani.

Colagog: o alta proprietate terapeutica benefica este efectul colagog care promoveaza fluxul bilei din vezica biliara si ajuta la reglarea nivelului de acid in stomac, precum si in sange, astfel pastrand in conditii de siguranta anumite probleme cum ar fi aciditatea si acidoza. Uleiul de trandafir ajuta de asemenea la digestia alimentelor, impreuna cu acizii secretati in stomac.

Cicatrizant: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi de mare interes pentru persoanele carora le pasa foarte mult de aspectul lor fizic. Uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acnee si variola sa se estompeze. Este inclus desigur si decolorarea vergeturilor si cicatricelor cauzate de o operatie.

Depurativ: uleiul de trandafir curata sangele, ajutand la indepartarea si neutralizarea toxinelor. O data ce sangele dumneavoastra este purificat si liber de toxine, sunteti protejat de furuncule, eruptii cutanate, ulcere, boli de piele, etc.

Emenagog: aceasta este o alta proprietate benefica a uleiului de trandafir, care stimuleaza secretiile de hormoni care declanseaza menstruatia. Este deosebit de eficient pentru femeile care sufera de menstruatie obstructionata si neregulata. Uleiul faciliteaza, de asemenea, crampele musculare, oboseala, trateaza greata, si reduce durerile asociate cu menstruatia si sindromul premenstrual.

Uterin: uleiul de trandafir poate avea grija de multe probleme feminine, cum ar fi scurgeri, tumori, sangerari, menstruatii neregulate etc. Acesta purifica uterul si-l pastreaza intr-o stare de functionare corespunzatoare, chiar si la o varsta mai inaintata.

Laxativ: Uleiul de trandafir poate servi ca laxativ inofensiv si eficient, cu un miros placut si fara nici un efect secundar advers.

Acesta influenteaza de fapt muschii intestinali si anali pentru a ajuta la curatarea intestinelor.

Hemostatic: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi foarte utila pentru persoanele care sufera de hemoragie (sangerare externa sau interna), dupa o leziune sau o interventie chirurgicala. Uleiul grabeste coagularea sangelui si opreste sangerarea, salvand viata pacientilor.

Hepatic: inseamna ca este pur si simplu bun pentru sanatatea ficatului. Il pastreaza puternic, functional in mod corespunzator si il protejeaza de infectii. Uleiul trateaza, de asemenea, probleme cum ar fi fluxul in exces de bila, acizi, ulcere, etc.

Sistemul nervos (nervin): uleiul de trandafir actioneaza ca un tonic pentru nervi. Le da puterea sa suporte socuri si sa va protejeze de afectiunile rezultate din cauza varstei, leziunilor, etc.

Afectiuni ale stomacului: uleiul de trandafir este un bun pansament pentru stomac. Acesta calmeaza stomacul, sedeaza inflamatiile, ajuta la functionarea sa intr-un mod corespunzator si il protejeaza de infectii. De asemenea, il protejeaza si de ulcer care se intampla adesea ca urmare a unei extra productii de acizi si eliberarea lor in stomac.

Alte beneficii: uleiul de trandafir regleaza productia de hormoni si ajuta la echilibrul acestora. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot da stralucire pielii si un aspect tanar, proaspat. In plus, imbunatateste circulatia, are grija de inima, reduce tensiunea arteriala si ajuta la vindecarea durerilor de cap, astmului, leucoreea si anumite infectii.

Utilizat in concentratii usoare, uleiul de trandafir va poate indeparta durerile de cap, insa aroma sa puternica poate avea exact efectul opus daca este folosit in cantitati mai mari. Evitati folosirea uleiului in timpul sarcinii.

Amestecuri: uleiul de trandafir poate fi amestecat cu cel de muscata, iasomie, cuisoare

Ulei esential JASMINE ( Iasomie )

Provine din cuvantul arab “yasmin” care inseamna “darul lui Dumnezeu”. Numita in India “regina noptii”, sau “lumina lunii”, iasomia e folosita de mii de ani pentru parfumul sau racoros si relaxant.

Chinezii foloseau iasomia, datorita mirosului sau deosebit, la aromatizarea bauturilor, a ceaiului, pentru spalarea ochilor, pentru prepararea unui sirop miraculos impotriva tusei, a cosmeticelor si uleiurilor de masaj, dar si pentru parfumarea mediului ambiant.

In Japonia este folosit in cadrul sacru al locurilor de rugaciune, deoarece confera o stare interioara de receptivitate si deschidere fata de tot ceea ce este frumos si elevat. In India se foloseste cel mai adesea in combinatie cu santalul si se considera ca ajuta la perceperea mantrelor (sunete de rezonanta).

Uleiul esential de iasomie este un ulei scump, nu numai datorita modului de recoltare a florilor (noaptea), ci si a tehnologiei de obtinere. Intr-o prima faza, dupa extractia cu solventi, se obtine un “absolut” de iasomie. Din acest absolut, prin distilare cu vapori de apa, se obtine uleiul esential. Din 1.000 kg de flori se obtine aproximativ 1 litru de ulei esential. Este un produs foarte căutat fiind folosit ca materie primă pentru o serie de parfumuri celebre.

Uleiul volatil de iasomie are efecte benefice asupra functiilor sistemului nervos. Stimuleaza activitatea cerebrala, inlatura starile depresive si apatice, indiferenta.

Confera un sentiment de oportunism si incredere. Este foarte eficient in sindromul premenstrual, disfunctia organelor genitale feminine, dereglarile ciclului menstrual, diminueaza durerile, inclusiv cele din timpul nasterii. Stimuleaza lactatia.

Are o aroma condimentata cu nuante erotice, este aroma usurintei, bunastarii, bunei dispozitii.

Are un puternic efect racoritor si calmant. Uleiul volatil este util in caz de insolatie. Calmeaza inflamatiile pielii, fiind foarte indicat in caz de dermatite, eczeme, eruptii cauzate de stres sau de tulburari emotionale. Este util pentru orice tip de ten: hidrateaza pielea uscata, imbatranita, iritabila si sensibila; inhiba bacteriile si regleaza producerea de sebum, ajutand astfel si in caz de acnee si ten uleios.

Are efect benefic asupra sistemului endocrin, stimuleaza formarea insulinei, tiroxinei, triiodtironinei, sporeste nivelul de cortizol si al hormonilor sexuali. Afrodiziac puternic. Actiunea erotica a uleiului se exprima prin amplificarea libidoului, inlaturarea frigiditatii, impotentei si ejacularii premature.

Iasomia este un remediu utilizat traditional in China pentru tratamentul hepatitelor virale. In septembrie 2009 in revista “Journal of Ethnopharmacology” a fost publicat un studiu stiintific care demonstreaza actiunea antivirala fata de virusul hepatic B a oleuropeinei din florile de iasomie.

Un alt studiu realizat la Universitatea Orissa, India si publicat in aprilie 2008 a demonstrat actiunea bactericida a uleiul volatil de iasomie fata de Escherichia coli, principalul germen infectios care cauzeaza cistitele.

Fortifica imunitatea. Amelioreaza circulatia sangvina, inlatura spasmele, este eficient in afectiunile respiratorii. Ultimele cercetari indica actiuni antioxidante, anticancerigene, radioprotectoare ale uleiului.

Este un ulei de nota moderata. Uleiul esential de iasomie este simbolul romantismului si al dragostei. Este o aroma feminina. Inlatura frigiditatea si sporeste senzualitatea. Descatuseaza persoanele care se jeneaza, sporeste intelegerea reciproca intre parteneri.

Cateva metode de utilizare:

IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie in 10-15ml crema, tonic, gel, sampon.

MASAJ: 1-2 picaturi ulei de iasomie sau compozitie se amesteca cu 1 lingura ulei de baza (migdale, piersica, jojoba, samburi de struguri etc) sau crema.

VERGETURI: Uleiul de iasomie in compozitie cu uleiurile de levantica si cel de mandarin.

BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii 10-20 minute.

Beneficiile uleiului esential de iasomie pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, antispasmodice, cicatrizante, expectorante, emenagogue, sedative si uterine.

Uleiul esential este extras din flori de iasomie (Jasminum grandiflora – iasomia regala si Jasminum officinale –iasomia comuna), in principal din Jasminum officinale.

Iasomia este o floare foarte-foarte cunoscuta. Ea are un puternic, si totusi dulce, placut si romantic parfum. Fetele sunt adesea numite “Jasmine”, in special in regiunea Orientului Mijlociu, subcontinentul Indian dar si in alte parti ale lumii. Aceasta floare este deseori asociata cu romantismul si iubirea. Eroii din romanele si filmele de dragoste pot fi adesea gasiti adresandu-se eroinelor cu numele de Jasmine. Timp de secole, Jasmine a inspirat si poetii. Iasomia infloreste pe timp de noapte si umple cu parfumul sau tipic imprejurimile.

Dar aceasta floare are mult mai multe de oferit decat un miros dulce si sentimente romantice.

Iata beneficiile uleiului esential de iasomie :

Antidepresiv: aroma acestui ulei are un efect placut si tonifiant in caz de depresie. Acest lucru va face sa te simti fericit si va trezi in tine sentimente romantice si poetice.

Antiseptic: este un foarte bun antiseptic si dezinfectant. Elementele sale constitutive precum Benzaldehida, acidul benzoic si benzoatul de benzil au proprietati germicide, bactericide, fungicide si antivirale foarte eficiente. Aplicat pe rani (extern).

AntiSpasmodic: uleiul esential de iasomie este eficient in tratarea si relaxarea spasmelor. Acesta usureaza rapid tusea spasmodica, crampele, congestiile, astmul, dispneea (respiratia dificila) si chiar holera spasmodica, crampele intestinale si durerile care rezulta din spasme.

Afrodisiac: de fapt, aceasta proprietate afrodisiaca a uleiului esential de iasomie este cea care te face sa te simti romantic. Acest ulei imbunatateste starea de spirit si de asemenea, libidoul. Datorita acestei proprietati iasomia a fost folosita in timpul Primelor Nopti in special in subcontinentul indian unde mireasa si camera Primei Nopti sunt impodobite cu flori de iasomie. Cu toate acestea, uleiul este de mare folos in probleme cum ar fi ejacularea precoce, frigiditate, impotenta, etc.

Cicatrizant: sunteti ingrijorati de urmele si petele lasate de furuncule, acnee, rani, etc.? Ungeti zonele afectate cu ulei esential de iasomie.

Expectorant: proprietatea expectoranta a uleiului esential de iasomie va poate ajuta mult in noptile cand suferiti de tuse, eliberand caile nazale si respiratorii, in special daca sforaiti din cauza racelii. Emenagog: aceasta proprietate este menita sa ofere un ajutor femeilor care sufera de menstruatii neregulate, dureroase sau o menopauza timpurie. Uleiul esential de iasomia va regula menstruatiile si le va face mai putin dureroase, in acelasi timp ajutand la indepartarea menopauzei timpurii, oboselii, iritarii, gretei etc.

Galactogog: aceasta creste secretiile de lapte din sani si este, asadar, ideala pentru mamele care alapteaza. Cu toate acestea are si un rol important in protejarea de tumori sau cancer de san.

Chinurile facerii: acest ulei esential de iasomie faciliteaza si usureaza nasterea si reduce durerile travaliului. Aceasta caracteristica poate fi foarte benefica in zilele noastre cand o nastere normala este o priveliste rara si cele mai multe cazuri sunt rezolvate prin cezariana.

Sedativ: calmeaza corpul, mintea si sufletul, amplificand emotiile pozitive si constructive. Uleiul esential de iasomie inlatura cu succes anxietatea, stresul, nervozitatea, furia si depresia.

Uterin: acest ulei este foarte bun pentru sanatatea uterina, deoarece il tonifica si promoveaza fluxul unor anumiti hormoni, care asigura o buna functionare a uterului. De asemenea, ajuta la protejarea de tumori, in special dupa menopauza, prin limitarea fluxului de estrogen.

Alte beneficii: uleiul esential de iasomie este bun pentru piele, deoarece o mentine neteda si o hidrateaza. Acesta poate fi folosit pentru a elibera oamenii de dependenta de narcotice, dar si de durerile musculare.

Atentie: femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea uleiului esential de iasomie, deoarece acesta este un emenagog. Este foarte relaxant, sedativ, si astfel, dozele mari ar trebui evitate. Cei care sunt alergici la iasomie ar trebui sa evite utilizarea acestui ulei.

Uleiul esential de iasomie poate fi amestecat cu cel de bergamota, lemn de santal, trandafir si fructe citrice, cum ar fi portocal, lamaie, lime, Grapefruit, etc.

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

Promoția BOGO (Buy One, Get One free) în perioada 22-26.07.2019

Cumperi un produs si primesti GRATUIT 1-3 produse

BOGO – 23 Iulie 2019

Cumperi un Rose Touch de 15 ml si primesti Jasmine Touch de 15 ml GRATUIT!
Valabil 24h, in limita stocului disponibil.

Ulei esential ROSE ( TRANDAFIR )

Este cel mai scump ulei esential si are cea mai inalta vibratie.

Pentru obtinerea a 5ml de ulei esential de trandafiri sunt necesare cca 8000 flori de trandafir!

Este cel mai sofisticat si are multiple beneficii.

Anti depresiv: uleiul de trandafir creste stima de sine, increderea, speranta, puterea mentala, lupta eficient impotriva depresiei si amelioreaza anxietatea. Fiind un anti depresiv, pacientilor care sufera de depresie acuta sau care sunt in curs de reabilitare li se pot administra doze periodice de ulei esential.

. Acest ulei este utilizat pe scara larga in aromoterapie si invoca ganduri pozitive, spiritualismul, sentimente de bucurie, fericire si speranta.

Anti inflamator: uleiul de trandafir poate calma un pacient cu febra mare prin sedarea inflamatiei provocata de febra. Acesta poate fi, de asemenea, benefic si in alte cazuri de inflamatii cauzate de infectii microbiene, ingestie de lucruri otravitoare, indigestie, deshidratare Anti septic: acesta este probabil cel mai aromat si maiestuos mod pentru a trata ranile si a le proteja de infectii – tratarea lor cu uleiul de trandafir.

Anti spasmodic: uleiul de trandafir amelioreaza eficient spasmele in sistemul respirator, intestine si spasmele musculare la nivelul membrelor. Ajuta de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor si holerei spasmodice.

Anti viral: uleiul esential de trandafir, protejeaza impotriva infectiilor virale.

Afrodisiac: Mirosul uleiului stimuleaza libidoul si invoca sentimente romantice, care sunt esentiale pentru o noapte de dragoste.

Astringent: aceasta proprietate a uleiului de trandafir are multe beneficii. Ea intareste gingiile, radacinile firelor de par, ofera fermitate si protectie pielii, muschilor, vaselor de sange, si mai presus de toate, ajuta la stoparea fluxului de sange de la rani si taieturi prin contractarea vaselor de sange,vindecand de asemenea si anumite tipuri de diaree.

Bactericid: uleiul de trandafir poate fi utilizat pentru a trata febra tifoida, diareea, holera, intoxicatia alimentara si a altor boli care sunt cauzate de bacterii.

Mai mult, se pot vindeca infectiile bacteriene interne in colon, stomac, intestine si ale tractului urinar, precum si infectii externe de piele, urechi, ochi si alte rani.

Colagog: o alta proprietate terapeutica benefica este efectul colagog care promoveaza fluxul bilei din vezica biliara si ajuta la reglarea nivelului de acid in stomac, precum si in sange, astfel pastrand in conditii de siguranta anumite probleme cum ar fi aciditatea si acidoza. Uleiul de trandafir ajuta de asemenea la digestia alimentelor, impreuna cu acizii secretati in stomac.

Cicatrizant: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi de mare interes pentru persoanele carora le pasa foarte mult de aspectul lor fizic. Uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acnee si variola sa se estompeze. Este inclus desigur si decolorarea vergeturilor si cicatricelor cauzate de o operatie.

Depurativ: uleiul de trandafir curata sangele, ajutand la indepartarea si neutralizarea toxinelor. O data ce sangele dumneavoastra este purificat si liber de toxine, sunteti protejat de furuncule, eruptii cutanate, ulcere, boli de piele, etc.

Emenagog: aceasta este o alta proprietate benefica a uleiului de trandafir, care stimuleaza secretiile de hormoni care declanseaza menstruatia. Este deosebit de eficient pentru femeile care sufera de menstruatie obstructionata si neregulata. Uleiul faciliteaza, de asemenea, crampele musculare, oboseala, trateaza greata, si reduce durerile asociate cu menstruatia si sindromul premenstrual.

Uterin: uleiul de trandafir poate avea grija de multe probleme feminine, cum ar fi scurgeri, tumori, sangerari, menstruatii neregulate etc. Acesta purifica uterul si-l pastreaza intr-o stare de functionare corespunzatoare, chiar si la o varsta mai inaintata.

Laxativ: Uleiul de trandafir poate servi ca laxativ inofensiv si eficient, cu un miros placut si fara nici un efect secundar advers.

Acesta influenteaza de fapt muschii intestinali si anali pentru a ajuta la curatarea intestinelor.

Hemostatic: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi foarte utila pentru persoanele care sufera de hemoragie (sangerare externa sau interna), dupa o leziune sau o interventie chirurgicala. Uleiul grabeste coagularea sangelui si opreste sangerarea, salvand viata pacientilor.

Hepatic: inseamna ca este pur si simplu bun pentru sanatatea ficatului. Il pastreaza puternic, functional in mod corespunzator si il protejeaza de infectii. Uleiul trateaza, de asemenea, probleme cum ar fi fluxul in exces de bila, acizi, ulcere, etc.

Sistemul nervos (nervin): uleiul de trandafir actioneaza ca un tonic pentru nervi. Le da puterea sa suporte socuri si sa va protejeze de afectiunile rezultate din cauza varstei, leziunilor, etc.

Afectiuni ale stomacului: uleiul de trandafir este un bun pansament pentru stomac. Acesta calmeaza stomacul, sedeaza inflamatiile, ajuta la functionarea sa intr-un mod corespunzator si il protejeaza de infectii. De asemenea, il protejeaza si de ulcer care se intampla adesea ca urmare a unei extra productii de acizi si eliberarea lor in stomac.

Alte beneficii: uleiul de trandafir regleaza productia de hormoni si ajuta la echilibrul acestora. Este unul dintre cele mai bune uleiuri care pot da stralucire pielii si un aspect tanar, proaspat. In plus, imbunatateste circulatia, are grija de inima, reduce tensiunea arteriala si ajuta la vindecarea durerilor de cap, astmului, leucoreea si anumite infectii.

Utilizat in concentratii usoare, uleiul de trandafir va poate indeparta durerile de cap, insa aroma sa puternica poate avea exact efectul opus daca este folosit in cantitati mai mari. Evitati folosirea uleiului in timpul sarcinii.

Amestecuri: uleiul de trandafir poate fi amestecat cu cel de muscata, iasomie, cuisoare

Ulei esential JASMINE ( Iasomie )

Provine din cuvantul arab “yasmin” care inseamna “darul lui Dumnezeu”. Numita in India “regina noptii”, sau “lumina lunii”, iasomia e folosita de mii de ani pentru parfumul sau racoros si relaxant.

Chinezii foloseau iasomia, datorita mirosului sau deosebit, la aromatizarea bauturilor, a ceaiului, pentru spalarea ochilor, pentru prepararea unui sirop miraculos impotriva tusei, a cosmeticelor si uleiurilor de masaj, dar si pentru parfumarea mediului ambiant.

In Japonia este folosit in cadrul sacru al locurilor de rugaciune, deoarece confera o stare interioara de receptivitate si deschidere fata de tot ceea ce este frumos si elevat. In India se foloseste cel mai adesea in combinatie cu santalul si se considera ca ajuta la perceperea mantrelor (sunete de rezonanta).

Uleiul esential de iasomie este un ulei scump, nu numai datorita modului de recoltare a florilor (noaptea), ci si a tehnologiei de obtinere. Intr-o prima faza, dupa extractia cu solventi, se obtine un “absolut” de iasomie. Din acest absolut, prin distilare cu vapori de apa, se obtine uleiul esential. Din 1.000 kg de flori se obtine aproximativ 1 litru de ulei esential. Este un produs foarte căutat fiind folosit ca materie primă pentru o serie de parfumuri celebre.

Uleiul volatil de iasomie are efecte benefice asupra functiilor sistemului nervos. Stimuleaza activitatea cerebrala, inlatura starile depresive si apatice, indiferenta.

Confera un sentiment de oportunism si incredere. Este foarte eficient in sindromul premenstrual, disfunctia organelor genitale feminine, dereglarile ciclului menstrual, diminueaza durerile, inclusiv cele din timpul nasterii. Stimuleaza lactatia.

Are o aroma condimentata cu nuante erotice, este aroma usurintei, bunastarii, bunei dispozitii.

Are un puternic efect racoritor si calmant. Uleiul volatil este util in caz de insolatie. Calmeaza inflamatiile pielii, fiind foarte indicat in caz de dermatite, eczeme, eruptii cauzate de stres sau de tulburari emotionale. Este util pentru orice tip de ten: hidrateaza pielea uscata, imbatranita, iritabila si sensibila; inhiba bacteriile si regleaza producerea de sebum, ajutand astfel si in caz de acnee si ten uleios.

Are efect benefic asupra sistemului endocrin, stimuleaza formarea insulinei, tiroxinei, triiodtironinei, sporeste nivelul de cortizol si al hormonilor sexuali. Afrodiziac puternic. Actiunea erotica a uleiului se exprima prin amplificarea libidoului, inlaturarea frigiditatii, impotentei si ejacularii premature.

Iasomia este un remediu utilizat traditional in China pentru tratamentul hepatitelor virale. In septembrie 2009 in revista “Journal of Ethnopharmacology” a fost publicat un studiu stiintific care demonstreaza actiunea antivirala fata de virusul hepatic B a oleuropeinei din florile de iasomie.

Un alt studiu realizat la Universitatea Orissa, India si publicat in aprilie 2008 a demonstrat actiunea bactericida a uleiul volatil de iasomie fata de Escherichia coli, principalul germen infectios care cauzeaza cistitele.

Fortifica imunitatea. Amelioreaza circulatia sangvina, inlatura spasmele, este eficient in afectiunile respiratorii. Ultimele cercetari indica actiuni antioxidante, anticancerigene, radioprotectoare ale uleiului.

Este un ulei de nota moderata. Uleiul esential de iasomie este simbolul romantismului si al dragostei. Este o aroma feminina. Inlatura frigiditatea si sporeste senzualitatea. Descatuseaza persoanele care se jeneaza, sporeste intelegerea reciproca intre parteneri.

Cateva metode de utilizare:

IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie in 10-15ml crema, tonic, gel, sampon.

MASAJ: 1-2 picaturi ulei de iasomie sau compozitie se amesteca cu 1 lingura ulei de baza (migdale, piersica, jojoba, samburi de struguri etc) sau crema.

VERGETURI: Uleiul de iasomie in compozitie cu uleiurile de levantica si cel de mandarin.

BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii 10-20 minute.

Beneficiile uleiului esential de iasomie pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, antispasmodice, cicatrizante, expectorante, emenagogue, sedative si uterine.

Uleiul esential este extras din flori de iasomie (Jasminum grandiflora – iasomia regala si Jasminum officinale –iasomia comuna), in principal din Jasminum officinale.

Iasomia este o floare foarte-foarte cunoscuta. Ea are un puternic, si totusi dulce, placut si romantic parfum. Fetele sunt adesea numite “Jasmine”, in special in regiunea Orientului Mijlociu, subcontinentul Indian dar si in alte parti ale lumii. Aceasta floare este deseori asociata cu romantismul si iubirea. Eroii din romanele si filmele de dragoste pot fi adesea gasiti adresandu-se eroinelor cu numele de Jasmine. Timp de secole, Jasmine a inspirat si poetii. Iasomia infloreste pe timp de noapte si umple cu parfumul sau tipic imprejurimile.

Dar aceasta floare are mult mai multe de oferit decat un miros dulce si sentimente romantice.

Iata beneficiile uleiului esential de iasomie :

Antidepresiv: aroma acestui ulei are un efect placut si tonifiant in caz de depresie. Acest lucru va face sa te simti fericit si va trezi in tine sentimente romantice si poetice.

Antiseptic: este un foarte bun antiseptic si dezinfectant. Elementele sale constitutive precum Benzaldehida, acidul benzoic si benzoatul de benzil au proprietati germicide, bactericide, fungicide si antivirale foarte eficiente. Aplicat pe rani (extern).

AntiSpasmodic: uleiul esential de iasomie este eficient in tratarea si relaxarea spasmelor. Acesta usureaza rapid tusea spasmodica, crampele, congestiile, astmul, dispneea (respiratia dificila) si chiar holera spasmodica, crampele intestinale si durerile care rezulta din spasme.

Afrodisiac: de fapt, aceasta proprietate afrodisiaca a uleiului esential de iasomie este cea care te face sa te simti romantic. Acest ulei imbunatateste starea de spirit si de asemenea, libidoul. Datorita acestei proprietati iasomia a fost folosita in timpul Primelor Nopti in special in subcontinentul indian unde mireasa si camera Primei Nopti sunt impodobite cu flori de iasomie. Cu toate acestea, uleiul este de mare folos in probleme cum ar fi ejacularea precoce, frigiditate, impotenta, etc.

Cicatrizant: sunteti ingrijorati de urmele si petele lasate de furuncule, acnee, rani, etc.? Ungeti zonele afectate cu ulei esential de iasomie.

Expectorant: proprietatea expectoranta a uleiului esential de iasomie va poate ajuta mult in noptile cand suferiti de tuse, eliberand caile nazale si respiratorii, in special daca sforaiti din cauza racelii. Emenagog: aceasta proprietate este menita sa ofere un ajutor femeilor care sufera de menstruatii neregulate, dureroase sau o menopauza timpurie. Uleiul esential de iasomia va regula menstruatiile si le va face mai putin dureroase, in acelasi timp ajutand la indepartarea menopauzei timpurii, oboselii, iritarii, gretei etc.

Galactogog: aceasta creste secretiile de lapte din sani si este, asadar, ideala pentru mamele care alapteaza. Cu toate acestea are si un rol important in protejarea de tumori sau cancer de san.

Chinurile facerii: acest ulei esential de iasomie faciliteaza si usureaza nasterea si reduce durerile travaliului. Aceasta caracteristica poate fi foarte benefica in zilele noastre cand o nastere normala este o priveliste rara si cele mai multe cazuri sunt rezolvate prin cezariana.

Sedativ: calmeaza corpul, mintea si sufletul, amplificand emotiile pozitive si constructive. Uleiul esential de iasomie inlatura cu succes anxietatea, stresul, nervozitatea, furia si depresia.

Uterin: acest ulei este foarte bun pentru sanatatea uterina, deoarece il tonifica si promoveaza fluxul unor anumiti hormoni, care asigura o buna functionare a uterului. De asemenea, ajuta la protejarea de tumori, in special dupa menopauza, prin limitarea fluxului de estrogen.

Alte beneficii: uleiul esential de iasomie este bun pentru piele, deoarece o mentine neteda si o hidrateaza. Acesta poate fi folosit pentru a elibera oamenii de dependenta de narcotice, dar si de durerile musculare.

Atentie: femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea uleiului esential de iasomie, deoarece acesta este un emenagog. Este foarte relaxant, sedativ, si astfel, dozele mari ar trebui evitate. Cei care sunt alergici la iasomie ar trebui sa evite utilizarea acestui ulei.

Uleiul esential de iasomie poate fi amestecat cu cel de bergamota, lemn de santal, trandafir si fructe citrice, cum ar fi portocal, lamaie, lime, Grapefruit, etc.

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

BOGO – 22 Iulie 2019

Cumperi un difuzor de uleiuri esentiale cu ultrasunete “Petal diffuser” si primesti gratuit 3 uleiuri la 5 ml:

• Kuamquat
• Red Mandarin
• Wild Orange

doTERRA PETAL DIFFUSER

Este un difuzor mic, ușor de utilizat, care oferă beneficii sănătății familiei și casei tale, utilizând uleiuri esențiale pure. Acesta are o lumină ambientală albă, plăcută, făcându-l ideal pentru difuzare pe timp de noapte, și poate acoperi până la 30 m2. Ceață fină eliberată purifică și umidifică aerul. Sunt disponibile 3 setări de timp: 1, 2 sau 4 ore de funcționare.
Datorita tehnologiei pe care o folosește, uleiurile esențiale, precum și amestecurile de uleiuri sunt sparte în milioane de microparticule care, dispersate în aer, eliberează nutrienții puternici din plante în întreagă încăpere. Particulele de ulei astfel obținute vor rămâne suspendate în aer timp de câteva ore pentru a reîmprospăta și îmbunătăți calitatea acestuia. Proprietățile antibacteriene, antivirale și antiseptice ale uleiurilor vor omorî microorgansimele și vor reduce și mucegaiul. Când sunt difuzate uleiurile vor reduce chiar cantitatea de chimicale aflate în aer (poluare) și au un efect pozitiv asupra stării de bine emoționale și fizice.

Difuzoarele care folosesc temperaturi crescute (de exemplu cel gen candelă) vor determina probabil alterarea structurii chimice a uleiului și prin urmare alterarea proprietăților terapeutice, deci nu sunt recomandate.
Dacă sunteți în căutarea unui difuzor eficient pentru uz casnic, birouri, saloane de înfrumusețare DoTERRA Petal Diffuser este opțiunea ideală. Poate fi folosit că umidificator, purificator de aer sau difuzor pentru aromaterapie.

Caracteristici:
• Design portabil și elegant
• Preț accesibil
• Silențios
• Lumina plăcută și ambientală
• Ușor de transportat și curățat
• Design 3 piese
• Ideal pentru sănătatea ta și a familiei tale
• SPA la tine acasă

RED MANDARIN

 • detoxifiant,
 • antiseptic,
 • antimicrobian,
 • antioxidant,
 • imunostimulator,
 • citofilactic,
 • antispasmotic

Beneficii si utilizari:

 • acnee, piele grasa, rani
 • riduri, cicatrici, vergeturi
 • balonare, gaze, indigestie
 • crampe intestinale, colon iritabil
 • infectii virale, bacteriene
 • detoxifica sistemul limfatic
 • insomnie, neliniste, stres
 • depresie, oboseala psihica
 • hiperactivitate la copii
 • iritabilitate, tantrumuri
 • stimuleaza metabolismul
 • se poate folosi la gatit
 • curata suprafete
 • celulita, vene varicoase, circulatie ingreunata

Se combina cu: Bergamot, Cinnamon, Ylang-ylang, Clove, Frankincense, Geranium

KUMQUAT

 • antiseptic,
 • antioxidant,
 • antimicrobian,
 • imunostimulator,
 • calmant,
 • stimulator digestiv,
 • detoxifiant,
 • energizant

Beneficii si utilizari:
• constipatie, crampe
• oboseala, concentrare
• bronsita, astm, gripa
• infectii fungice si bacteriene
• dureri in gat, ganglioni inflamati
• pete ale pielii, riduri
• paraziti intestinali
• pierdere in greutate
• tensiune arteriala crescuta
• diabet, colesterol marit
• sanatatea sistemului nervos
• pofta de mancare exagerata
• detoxifiere
• se poate folosi la gatit, la curatarea locintelor
• combate mirosurile neplacute
Se combina cu: Sandalwood, Coriander, Fennel, Vetiver, Rosemary
A se evita expunerea la soare timp de 12 ore de la aplicare.

WILD ORANGE

Credeați ca uleiul esențial de portocala este unul “banal”? Aveți aici 11 beneficii ale uleiului esențial de wild orange:
• 1. Stimulează imunitatea: limonene (cel mai activ ingredient, considerat un antioxidant puternic, care lupta împotriva radicalilor liberi) prezent in coaja de portocala este un puternic apărător împotriva stresului oxidativ. Uleiul de wild orange are abilitatea de a lupta împotriva cancerului, proprietate oferită de monoterpene care sunt agenți chemo-preventiv eficienti împotriva creșterii tumorale.
• 2. Antibacterian natural: un studiu efectuat in 2009 publicat in International Journal of Food and Science Technology a evidențiat capacitatea uleiului esențial de portocala in prevenirea proliferării bacteriei E. Coli si a răspândirii bacteriei Salmonella ( studiu din 2008 publicat in Journal of Food)
• 3. Un ajutor in curățarea bucătăriei: câteva picături intr-o sticla spray alături de bergamot si apa, cu o cantitate mica de ulei vegetal
• 4. Antiinflamator : un studiu publicat in 2009 in European Journal of Medical Research a arătat ca dintre cele mai cunoscute uleiuri cu proprietăți anti-inflamatoare precum lamaia, eucalipt, pin, uleiul de portocala a evidențiat cea mai mare rata a scăderii inflamației, prin urmare este util ca antialgic, in Infecții, BPOC.
• 5. Susține circulația: este un remediu in prevenirea creșterii TA si este capabil sa imbunătățească circulația sângelui. Folosește ulei de wild orange in ulei vegetal pentru un masaj abdominal.
• 6. Antialgic: dacă suferi de dureri articulare, musculare, uleiul de orange ajuta la reducerea simptomatologiei si inflamației responsabile de edemul din țesuturi. Se poate face un roll on din ulei de portocala si ulei vegetal aplicat pe locurile dureroase
• 7. Acnee: este un remediu perfect pentru acnee in combinație cu geranium sau scortisoara. Roșeața, durerea si inflamația care apare in acnee se reduce, in timp ce evitam aplicarea chimicalelor din compoziția numeroaselor produse anti-acneice
• 8. Ajutor in digestie: ca antiinflamator, relaxant si stimulant al circulației, uleiul de orange poate fi folosit pentru ameliorarea digestiei/crampelor/constipației. Se poate utiliza in masaj abdominal, având si efect detoxifiant (acționează ca si diuretic)
• 9. Vindeca rănile tegumentare mai ales in combinație cu alte uleiuri ca melaleuca sau tamaie. Se știe ca citricele furnizează o cantitate mare de vitamina C utila in protecția pielii. Atenție: înainte de aplicarea pe piele se testează sensibilitatea pielii pentru orice fel de reacție negativă
• 10. Induce starea de bine: difuzat in casa, adăugat in gel de dus, crema sau inhalant are efect relaxant
• 11. Igiena bucala: protejează gingiile de infecție

Persoanele interesate de promoția BoGo a zilei sunt invitate să ne contacteze până la ora 12.00, în fiecare zi, la numarul de telefon: 0740-215980. Menționăm ca aceste promoții sunt valabile în limita stocului disponibil asadar e important să ne contactați în timp util.

Back to Top