fbpx

SEARCH

Uleiurile esentiale doTERRA au atât efecte locale, cât şi sistemice (adică asupra întregului organism).

De exemplu, inhalarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul plămânului şi ingerarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul stomacului sau gâtului. în ambele cazuri, ele vor avea şi efecte sistemice, fiind absorbite în sistemul circulator.

Indiferent de metoda de utilizare aleasă, uleiurile esenţiale au proprietatea de a intra în contact cu fiecare celulă a corpului în doar 20 de minute, fiind apoi metabolizate la nivelul ficatului şi eliminate din corp în 3-4 ore.

Sloganul “Less is more” (mai puţin este mai mult) este cheia utilizării cu succes a uleiurilor esenţiale în viaţa de zi cu zi. Din acest motiv, 1-2 picături aplicate des sunt mult mai eficiente şi sigure decât o cantitate mare aplicată dintr-o dată.

Oportunitatea doterra

Este important să folosim corect uleiurile esențiale pentru a ne bucura de beneficiile lor, iar aceasta listă este bine să o avem la îndemană mereu. Așa nu vom avea dubii despre ce uleiuri pot fi consumate intern (de exemplu) sau care pot fi doar difuzate ori aplicate pe piele.

Lista tuturor uleiurilor și blendurilor doTERRA (decembrie 2019, SUA) și metodele de utilizare – Aromatic, Topic si Intern sunt in documentul de mai jos.

Cum să utilizăm uleiurile esentiale doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

1.Uleiurile Esentiale doTERRA – Utilizarea AROMATICA

Difuzează cu ajutorul unui difuzor cu aburi reci

Inhalează din palme

Foloseşte ca parfum

Poartă un lănţişor cu medalion difuzor

Cel mai uşor mod de a ne bucura de efectele utilizării aromatice este inhalarea compuşilor aromatici volatili fie direct din sticluţă, fie o picătură inhalată din palme.

Difuzarea uleiurilor esenţiale aduce beneficii la nivel emoţional, împrospătează aerul din încăperi, birou sau maşină etc. Proprietăţile antibacteriene, antivirale şi antiseptice ale uleiurilor esenţiale ne asigură că acestea omoară microorganismele, reduc mucegaiul şi poluarea din aer.

In plus, cel mai rapid şi util mod de a susţine aparatul respirator este difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluţă.

Uleiurile esenţiale pot fi folosite, de asemenea, şi pe post de parfum, fie aplicat pe punctele de puls, fie purtate pe un pandantiv special. Astfel, nu doar că ne bucurăm de mirosul lor, dar în acelaşi timp beneficiem şi de proprietăţile terapeutice ale uleiurilor folosite.

Cum să utilizăm uleiurile esentiale doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

2. Uleiurile Esentiale doTERRA – Utilizarea TOPICA

Aplică pe zona problemă/dureroasă (diluează corespunzător)

Aplică pe ceafă, frunte, zone puls, inimă

Pentru a afecta întreg corpul aplică pe tălpi, coloană, în jurul buricului
pentru a afecta zone specifice ale corpului, sau anumite organe, se aplică local în zona de proiecţie a organului respectiv pe piele

Unele uleiuri esenţiale se pot aplica pe piele fără a fi diluate anterior (vezi lista în Product Guide doTERRA), însă pentru a evita orice neplăcere, testează mereu înainte, pe o suprafaţă mică de piele.

Pentru a evita orice posibilă iritaţie şi pentru a proteja pielea bebeluşilor, se recomandă diluarea uleiurilor esenţiale în ulei purtător înainte de folosire.

Aplicarea unui ulei purtător ÎNAINTE de a aplica uleiul esenţial, încetineşte (dar nu inhibă) absorbţia uleiului esenţial în piele.

Aplicarea unui ulei purtător DUPĂ aplicarea uleiului esenţial, accelerează absorbţia acestuia, în ambele cazuri, uleiul purtător previne evaporarea rapidă a uleiurilor esenţiale.

Printre metodele de aplicare topică se enumeră masajul, compresele calde, băile cu sare, masarea punctelor de reflex de pe tălpi, aplicarea pe coloană.

Când aplicăm uleiurile esenţiale topic, evităm zonele sensibile: ochi, urechi, nas.

Stratificarea este procesul prin care aplicăm mai mult de un ulei esenţial pe porţiunea cu problemă pentru a intensifica efectul şi a grăbi timpul de refacere. După aplicarea primului ulei esenţial aşteptăm cel puţin 30 de secunde înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea.

Frecvenţa aplicării uleiurilor esenţiale în condiţii acute, aplică uleiurile esenţiale la fiecare 15-20 minute până când simptomele se reduc, apoi aplică din nou peste 2-6 ore, în funcţie de nevoie.

Pentru îmbunătăţirea condiţiilor cronice, aplică sistematic, de 2-3 ori pe zi.

Cum să utilizăm uleiurile esentiale doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

3. Uleiurile Esentiale doTERRA – Utilizarea INTERNA

Se recomandă administrarea internă cu acordul sau sub supravegherea unui medic specialist sau aromaterapeut.

Utilizarea internă, reprezintă ingerarea uleiurilor esenţiale. Doar uleiurile esenţiale 100% pure cu grad terapeutic (CPTG) se pot folosi, cu precauţie, şi intern.

Apă aromatizată, limonadă, smoothie, ceai

Sublingual – Una dintre metodele de ingerare a uleiurilor esenţiale este varianta sublinguală. 1-2 picături de ulei esenţial puse sub limbă vor ajunge rapid în sânge, deoarece capilarele sangvine sunt superficiale în această zonă. Această metodă elimină metabolizarea hepatică (uleiurile nu ajung în stomac, de unde ar fi absorbite şi metabolizate apoi, ci ajung direct în circulaţie) ceea ce înseamnă că o cantitate mare de constituenţi vor ajunge direct în celule.

Capsule Vegetale (Veggie Caps) – O altă metodă de ingerare a uleiurilor este sub formă de capsule vegetale. în capsulele vegetale goale se pun între 1-10 picături de ulei esenţial după caz, şi se completează cu ulei vegetal de calitate (măsline, cocos, in etc).

Bucătărie – Uleiurile esenţiale sunt ingrediente excelente în bucătărie, fie în deserturi, paste, sosuri sau chiar limonade, smoothie-uri sau ceaiuri. Atenţie însă la concentraţie. Adăugaţi treptat câte o picătură până la obţinerea gustului dorit.

Observatii!

  • verificaţi mereu eticheta pentru specificaţiile de utilizare internă / Supplement Facts;
  • atenţie însă la uleiurile care NU se pot ingera: Arborvitae, AromoTouch, Balance, Breathe, Cedarwood, Citrus Bliss, Cheer, ClaryCalm, Console, Cypress, Deep Blue, HD Clear, Douglas Fir, Eucalyptus, Forgive, Immortelle, InTune, Motivate, Passion, PastTense, Peace, Purify, Serenity, TerraShield, Wintergreen, Whisper.

Nu uita ca ne poti contacta oricand prin pagina de contact sau telefonic la numarul (+40) 0740-215980 pentru a te asista in generarea contului tau doTERRA si pentru utilizarea corecta a uleiurilor esentiale de la doTERRA! Vrei sa aflii ultimele noutati? Urmareste-ne pe Facebook!

Nume si Prenume*
Ai cont personal de achiziție pe site-ul doTERRA?*
Termeni și Condiții*

Newsletter

Call Now ButtonContactează-ne