fbpx

SEARCH

Uleiurile Esentiale doTERRA

De ce uleiurile esentiale doTERRA pure?

Sunt uleiuri esențiale de puritate 100% și cu grad terapeutic obținute exclusiv din seva plantelor. În natură, uleiurile esenţiale sunt de fapt sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor şi paraziţilor (sistemul imunitar al plantei).

O picătură de ulei esențial are o putere terapeutică de 50 – 70 de ori mai mare față de o plantă, datorită concentrației sale. Pentru fiecare ml de ulei esențial se folosesc cantități mari de frunze, rădăcini, coji, fructe. Corpul uman le recunoaște fiind 100% naturale și le integrează imediat în vibrația sa, astfel încât efectul binefăcător al uleiurilor este imediat. Spre deosebire de medicamentele sintetice produse de om care se adresează simptomelor, uleiurile esențiale doTERRA sunt creația naturii, reușind să echilibreze și să întărească organismul la nivel celular.

Fiecare lot de uleiuri este testat riguros pentru calitate și siguranță și este clasificat ca grad terapeutic (CPTG); nu există substanțe de umplere, sintetice, parfumuri sau pesticide în uleiurile esențiale dōTERRA.

De ce uleiurile esențiale doTERRA? » Uleiuri Esentiale doTERRA

Sunt antiinfecţioase, antiseptice şi antivirale, au proprietăţi cicatrizante, antidolorifice, antihemoragice, digestive, reglează imunitatea, hormonii şi întăresc vasele de sânge.

Sunt adevărate antibiotice naturale, dovedindu-şi eficacitatea încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile de antibiotic ale uleiurilor de oregano, cuişoare şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis). În cazul antibioticelor, organismul se obişnuieşte cu acţiunea lor, trebuie mărită doza şi efectele sunt devastatoare pentru organism. Dimpotrivă, uleiurile pure, datorită structurii lor cu cel puţin 200 substanţe active, luptă eficient şi apără organismul, nu provoacă obişnuinţă şi nu distrug flora intestinală, aşa cum fac antibioticele clasice.

Uleiurile sunt antivirale, deci luptă eficient împotriva virusurilor şi, mai mult, prin acţiunea lor împiedică infecţiile. De exemplu, tratând problemele respiratorii (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).

Stopează germenii şi o varietate de bacterii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Uleiuri esenţiale difuzate, dezinfectează o cameră în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! Un studiu realizat în Anglia la Universitatea Manchester, a arătat că după dezinfectarea cu uleiuri esenţiale nu a mai rămas niciun germen viu: Stafilococul auriu, Clostridium difficile, Escheria coli, etc.

Sunt peste 10000 de studii care atestă eficacitatea uleiurilor esenţiale. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

Metodele de obținere al uleiurilor esentiale doTERRA

Distilarea prin aburi este cea mai obișnuită modalitate de a extrage compușilor aromatici (ulei esențial) dintr-o plantă. În timpul procesului de distilare cu abur, aburul trece prin materialul vegetal. Combinația dintre aburul încălzit și presiunea ușoară determină eliberarea uleiului esențial din săculețele de protecție microscopice. Deoarece amestecul de vapori curge printr-un condensator și se răcește, acesta produce un strat de ulei și un strat de apă. Uleiul esențial se ridică la vârf și se separă de hidrosol (apa florală) și se colectează.

Unii au întrebat despre diferența dintre primele distilații în comparație cu distilațiile complete. Temperatura pentru distilarea cu aburi este de obicei între 140-212 grade Fahrenheit. Deoarece fiecare plantă necesită presiune, timp și temperatură diferită, utilizarea acestei metode speciale de distilare face posibilă ajustarea temperaturii la specia de plantă, fiind astfel o modalitate foarte eficientă și precisă de a obține compușii mai puri.

De ce uleiurile esențiale doTERRA? » Uleiuri Esentiale doTERRA

Distilarea corectă necesită o considerație pentru unicitatea practicilor de presiune, temperatură, timp și recoltare, fiecare dintre acestea putând fi la fel de diverse ca și plantele. Un proces slab de distilare poate modifica sau distruge compușii aromatici necesari care conține uleiul esențial, lăsând o substanță mult diferită de obiectivul dorit și ceva ce nu ar fi folosit pentru a susține sănătatea și bunăstarea. Din acest motiv, cei mai buni meșteșugari de distilare își dedică eforturile și lucrează la doar câteva fabrici selectate. Acest efort concentrat dezvoltă cunoștințe și experiențe adecvate.

Spre deosebire de distilarea prin aburi, presare la rece, nu implică căldură. În acest proces, uleiul este extras din produs sub presiune mecanică. doTERRA folosește presarea la rece pentru a extrage din crustă toate uleiurile sale de citrice, cum ar fi portocala sălbatică, lămâie, lime, bergamot și grapefruit.

De ce uleiurile esențiale doTERRA? » Uleiuri Esentiale doTERRA
De ce uleiurile esențiale doTERRA? » Uleiuri Esentiale doTERRA

Grade pentru uleiurile esentiale

Uleiurile pure, cu grad terapeutic garantat, sunt singurele care se pot ingera și singurele care ar trebuii folosite pentru sănătatea noastră.

Grad A – Terapeutice (Pure)
Sunt obținute din plante crescute organic în mediile lor naturale. doTERRA utilizează acest tip de plante, preluate din culturi ce sunt crescute în zonele geografice specifice (ex: tămâia- rășina unui arbore exotic din specia Boswellia crește doar în Africa sau Orientul Mijlociu). De aceea uleiurile esențiale de la doTERRA se încadreaza în această categorie.

Grad B – Alimentare
Sunt uleiurile cu grad alimentar și conțin (în procente consistente) substanțe sintetice, dar și ulei esențial natural. Pot conține fertilizatori, pesticide, extensii chimice sau uleiuri de amestec.

Grad C – Sintetice
Acestea sunt obținute în laborator și pot conține (maximum) până la 5-10% ulei natural. Sunt utilizate în parfumuri, detergenți etc. Uleiurile pe care le găsim în magazine (de tip plafar și nu numai) sunt din aceasta categorie.

CPTG® (Certified Pure Therapeutic Grade) Testarea calități

Uleiurile Esentiale doTERRA

Certificarea CPTG asigură siguranță în ceea ce privește calitatea uleiurilor, fiecare sticluță purtând pe lângă inscripția CPTG și un cod de verificare a autenticității sale. Site-ul www.sourcetoyou.com permite verificarea acelui cod de calitate și vizualizarea raportului de testare a uleiului, sursa de proveniență a plantei din care s-a extras, metoda de obținere.

Una dintre caracteristicile definitorii pentru calitatea uleiurilor doTERRA o reprezintă sursa acestora. doTERRA lucrează cu fermieri locali în peste 100 de locuri din lume, acolo unde plantele au cele mai bune calități și proprietăți terapeutice, ținând cont de climat, sol, temperatură. Plantele sunt recoltate într-un sentiment de bucurie și recunoștință de către oameni simpli cu tradiție de culegători în familie, urmând a fi procesate în distilerii situate la maxim 50 km distanță, pentru a nu se pierde din puterea vindecătoarea a lor.

Puritatea unui ulei esențial este cea mai importantă caracteristică a acestuia. Un ulei esențial care nu este pur înseamnă că riscați să puneți germeni, metale grele sau adulteranți pe sau în corpul dvs., ceea ce poate provoca iritații, efecte adverse sau chiar boală.

Fără un standard acceptat pentru calitatea uleiului esențial, DoTERRA și-a creat propriul proces de testare, numindu-l CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®. Procesul CPTG certifică faptul că nu există substanțe de umplutură, ingrediente sintetice sau contaminanți nocivi în uleiurile esențiale care ar reduce eficacitatea lor.

DoTERRA merge chiar cu un pas mai departe, punând toate produsele și ambalajul într-o serie de teste pentru a asigura o durată de depozitare lungă și eficientă. Acest protocol asigură capacitatea, puritatea și consistența lotului la lot.

De ce uleiurile esențiale doTERRA? » Uleiuri Esentiale doTERRA

Înainte de începerea procesului CPTG®

Metodele adecvate de creștere, recoltare și distilare sunt de asemenea cruciale pentru menținerea purității pentru uleiurile esențiale doTERRA. Modelele slabe de producție și evoluția variațiilor de uleiuri esențiale sintetice sugerează că este imposibil să se identifice cu precizie un ulei esențial pur fără o analiză științifică. Analiza adecvată a constituenților dintr-un ulei esențial este unul dintre aspectele cele mai provocatoare și detaliate ale asigurării calității.

Știind care dintre cele mai multe specii diferite ale unei plante date va oferi cele mai profunde beneficii terapeutice pentru sănătate este primul pas în producerea uleiului esențial de cea mai bună calitate. Bazându-se pe expertiza botaniștilor, chimiștilor și practicienilor de wellness, materialele botanice sunt alese cu atenție pentru concentrațiile lor naturale de compusi aromatici activi.

Cultivarea plantelor în mediul cel mai favorabil și recoltarea/transportul cu grijă a materialului vegetal pentru procesare asigură un randament optim de uleiuri esențiale pure și potente. Spre deosebire de continentele globului, rețeaua exclusivă de producători și recoltatori de la DoTERRA sunt experți în cultivarea plantelor specifice industriei si asa sunt produse uleiurile esențiale doTERRA.

Procesul CPTG®

Testarea CPTG începe imediat după distilarea al fiecărui ulei, care este verificat pentru compoziția sa chimică.

O a doua rundă de testare este efectuată la instalația de producție doTERRA pentru a se asigura că ceea ce a fost distilat și testat este același ulei esențial ca cel primit.

O a treia analiză a chimiei uleiului este efectuată într-o procedură în trei faze, deoarece uleiurile sunt ambalate în sticlele pe care le folosim în calitate de consumatori. Fiecare dintre aceste teste confirmă faptul că uleiul esențial nu conține contaminanți și modificări neașteptate în timpul producției.

Protocolul de calitate certificat CPTG Pure Therapeutic Grade include următoarele teste:Testarea organoleptică, Testarea microbiană, Cromatografia pe gaz, Spectrometrie de masa Spectroscopia cu spectru infraroșu cu transformare Fourier (FTIR), Testarea chirality, Analiză izotopică, Testarea metalelor grele

Manual de Chimie pentru uleiurile esentiale doTERRA V3

Totul este chimie. Fiecare celulă, organ și țesut din organism își îndeplinește funcția folosind enzime, receptori și alte proteine, care lucrează împreună pentru a descompune, a construi și a rearanja legăturile chimice din moleculele biologice. Uleiurile esențiale funcționează, de asemenea, sub principiile chimiei. De fapt, componența chimică a uleiurilor esențiale este cea care le oferă capacitatea de a afecta sistemele organismului.

Manualul de chimie a uleiurilor doTERRA este o referință care vă va oferi informațiile și instrumentele intelectuale de care aveți nevoie pentru a înțelege cum să utilizați eficient uleiurile esențiale pe baza proprietăților lor chimice. Înțelegând elementele fundamentale ale chimiei uleiului, puteți începe să clasificați uleiurile după proprietățile lor chimice. Acest lucru vă va ajuta să aflați ce uleiuri ar putea avea aplicații în diferite contexte de viață de zi cu zi și cum funcționează.

De ce uleiurile esențiale doTERRA? » Uleiuri Esentiale doTERRA
Call Now ButtonContactează-ne