fbpx

SEARCH

Uleiurile Esentiale doTERRA

Reţetar pentru o familie Sănătoasă cu uleiurile esentiale doTERRA si cum putem utiliza uleiurile esenţiale doTERRA din ”doTERRA Home Essentials Kit”

Acest rețetar reprezintă o sinteză de recomandări din cărți de aromaterapie, ce prezintă beneficiile uleiurilor esențiale pure cu grad terapeutic și modalitățile de utilizare a lor în susținerea funcționării optime a organismului.

Întreaga responsabilitate pentru protocoalele conținute în rețetar aparține celor care au creat rețetarul. Noi am preluat acest rețetar și am constatat practic că aceste protocoale funcționează și dau rezultate extraordinare.

Înainte a utiliza uleiurile esențiale consultați-vă cu o persoană competentă (un aromaterapeut, un consultant doTERRA etc.), care să vă ghideze în procesul de utilizare corectă a uleiurilor!

Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

Ce sunt uleiurile esenţiale doTERRA – Calitatea, autenticitatea, sursa, procesul de obţinere a lor

Uleiurile esenţiale de la doTERRA sunt soluţia simplă si la îndemână pentru un stil de viaţă sănătos!

Sunt uleiuri esenţiale de puritate 100% şi cu grad terapeutic obţinute exclusiv din seva plantelor. O picătură de ulei esenţial are o putere terapeutică de 50 – 70 de ori mai mare faţă de o plantă, datorită concentraţiei sale. Pentru fiecare ml de ulei esenţial se folosesc cantităţi mari de frunze, rădăcini, coji, fructe. Corpul uman le recunoaşte fiind 100% naturale şi le integrează imediat în vibraţia sa, astfel încât efectul binefăcător al uleiurilor este imediat.

Spre deosebire de medicamentele sintetice produse de om care se adresează simptomelor, uleiurile esenţiale doTERRA sunt creaţia naturii, reuşind să echilibreze şi să întărească organismul la nivel celular.

Certificarea CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) asigură siguranţă în ceea ce priveşte calitatea uleiurilor, fiecare sticluţă purtând pe lângă inscripţia CPTG şi un cod de verificare a autenticităţii sale. Site-ul www.sourcetoyou.com permite verificarea acelui cod de calitate şi vizualizarea raportului de testare a uleiului, sursa de provenienţă a plantei din care s-a extras, metoda de obţinere.

Una dintre caracteristicile definitorii pentru calitatea uleiurilor doTERRA o reprezintă sursa acestora. doTERRA lucrează cu fermieri locali în peste 47 de zone din lume, acolo unde plantele au cele mai bune calităţi şi proprietăţi terapeutice, ţinând cont de climat, sol, temperatură.

Plantele sunt recoltate într-un sentiment de bucurie şi recunoştinţă de către oameni simpli cu tradiţie de culegători în familie, urmând a fi procesate în distilerii situate la maxim 50 km distanţă, pentru a nu se pierde din puterea vindecătoarea a lor.

Procesarea plantelor este fie mecanică prin presare la rece sau prin distilare cu abur cald, nefolosindu-se compuşi chimici în procesul de extragere. Uleiurile esenţiale sunt apoi transportate în SUA, la sediul doTERRA din Pleasant Grove, Utah unde sunt verificate dpdv calitativ, certificate, îmbuteliate şi apoi ambalate pentru a fi livrate în casele oamenilor.

Oportunitatea doterra

Cum le folosim – Informaţii generale

Uleiurile esenţiale doTERRA se pot folosi AROMATIC, TOPIC si/sau INTERN.

Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

AROMATIC: Metoda cea mai simplă de a folosi uleiul aromatic este prin inhalarea direct din sticluţă. Se poate de asemenea turna o picătură de ulei esenţial în palmă, masa palmele şi inhala din acestea.

Cu ajutorul unui difuzor (vaporizator) cu ultrasunete de la doTERRA (emite abur rece, nu distruge calitatea terapeutică a moleculelor de ulei) se poate realiza o aromaterapie benefică pentru schimbarea dispoziţiei, distrugerea viruşilor din aer şi mirosul din încăperi. Se toarnă câteva picături de ulei esenţial (3 – 5) în apă.

Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

TOPIC: Aplicarea topică pe piele se poate face direct sau cu ajutorul unui ulei purtător (cocos, jojoba, migdale, sâmburi de struguri, măsline). Fiind uleiuri esenţiale pure, ele sunt eterice, se evaporă foarte repede. Pentru o absorbţie mai bună la nivelul pielii şi implicit celular, se recomandă utilizarea uleiului purtător.

Dozajul diferă în funcţie de individ, vârstă şi circumstanţe personale. Aplicarea topică se face de obicei la interval de 2 până la 6 ore, iar în cazuri acute se face din 20 în 20 de minute.
Recomandarea de dozaj este următoarea:

♦ pentru bebeluşi (0 – 2 ani), 1 picătură în 10 ml ulei purtător
♦ pentru copii (2 – 10 ani), 1 picătură în 5 ml ulei purtător
♦ pentru adulţi, 3 – 6 picături în 5 ml ulei purtător

Pentru pielea sensibilă se va evita zona ochilor, interiorul urechilor, zona genitală.

O altă metodă preferată de aplicare topică a uleiurilor esenţiale este în baie. 3 – 10 picături de ulei turnate pe sarea de baie şi apoi dizolvată în apă, vă va oferi un răsfăţ nemaipomenit la final de zi!

Uleiurile esenţiale se pot aplica topic şi în straturi. De exemplu, tămâia (Frankincense) este folosită mereu ca prim ulei pentru proprietăţile sale de regenerare celulară şi potenţare a tuturor celorlalte uleiuri. Mijlocul poate fi un ulei cu un miros mai puternic şi nu neapărat plăcut, iar la final lavandă, portocală sălbatică (Wild Orange) sau un mix de înviorare.

Ghid de utilizare pentru uleiurile esentiale doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

INTERN: Administrarea internă a uleiurilor esenţiale se face la recomandarea unui specialist în aromaterapie. Se pot adauga în mâncare, apă, smoothie-uri, lapte, ceai, miere sau încapsulate.

Atenţie, urmăriţi indicaţiile de pe etichetă, nu toate uleiurile esenţiale pot fi luate intern.

Pentru copii doar după 10 ani se recomandă ingerarea lor.

Metode de aplicare si dozaj


Uleiurile Esentiale doTERRA – Sprijină IMUNITATEA

COPII/ADULTI

TOPIC: 1 pic On Guard cu ulei purtător masat în talpă seara la culcare AROMATIC – difuzat On Guard (3 – 5 picături), doar ziua pt. că dă energie

BOMBĂ DE IMUNITATE – la primele semne de răceală

TOPIC: Faceti un roll-on cu 5 pic Melaleuca, 10 pic On Guard, 5 pic Frankincense, 3 pic Oregano, 10 pic Lemon în 10 ml ulei purtător fracţionat de cocos şi aplicaţi pe tălpi de 2 ori pe zi

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de FEBRĂ

COPII – TOPIC: 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon + 10 pic ulei purtator masat pe piept , ceafă, spate, încheieturi, tălpi aplicat la 30min – 1h; când scade puteţi ţine sub control şi la 2-3h reaplicat. NU se aplică pe piept la copii sub 6 ani. On Guard 2 pic + ulei purtător masat în tălpi

AROMATIC: difuzat 2 pic On Guard, 2 pic Melaleuca, 2 pic Peppermint până scade febra, apoi de 2 ori pe zi

ADULTI –  TOPIC: la fel, dar diluat mai puţin + luat intern 2 pic On Guard,1 pic Peppermint,1 pic Lemon de 3 ori pe zi

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de STRES
1 pic Lavender +1 pic Peppermint + 1 pic Frankincense + ulei de cocos, masat pe tâmple, spatele urechii, lobul urechii, zona cervicală, facut con din palme şi inhalat.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de DURERI DE GÂT
COPII – TOPIC: 1 pic Frankincense, 1 pic Melaleuca, 1 pic On Guard + ulei purtător masat pe gât de 3 – 4 ori pe zi. În caz de puroi în gât la copii se adaugă şi 1 pic de Oregano diluat într-o lingură de ulei purtător, masat pe gât, în tălpi.

AROMATIC: difuzat 2 pic Lemon, 2 pic Frankincense, 2 pic Melaleuca de 3 ori pe zi timp de 1 – 2 h

ADULŢI – TOPIC: 1 pic Frankincense, 1 pic Melaleuca + ulei purtător masat pe gât 1 pic On Guard + ulei purtător masat pe tălpi

INTERN: Gargară cu 1 pic On Guard, 1 pic Lemon, 1 pic Melaleuca, apoi înghiţit de 3 – 4 ori pe zi. În caz de puroi în gât adulţii pot lua 1 – 2 pic Oregano intern în capsulă împreună cu tratamentul de mai sus, dar după masă. De 3 ori pe zi max 5-7 zile (10 in cazuri grave).  Pentru dureri mari la înghiţire adăugaţi 1 pic Peppermint pe limbă şi înghiţiţi (instant calmează durerea).

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de GANGLIONI cu probleme

TOPIC: Masăm zona de sub gât cu 1 pic On Guard şi ulei purtător de 2-3 ori pe zi sau cu Immortelle

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de PROBLEME ALE SEZONULUI RECE

COPII – TOPIC: 1 pic Blend-ul Air, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense + 1 lingură ulei purtător masat pe piept şi spate şi 1 pic On Guard + ulei purtator masat pe tălpi 3-4 ori pe zi. ATENTIE: la copii sub 2 ani NU se foloseşte Blend-ul Air sau Peppermint pe piept. AROMATIC: difuzat 2 pic On Guard, 2 pic Blend-ul Air, 1 pic Lemon, 1 pic Melaleuca de 3 ori pe zi

ADULŢI Idem copii INTERN: 2 pic On Guard, 1 pic Lemon, 1 pic Peppermint,1 pic Lavender de 3 ori pe zi. La gripa care necesită antibiotic adăugăm şi 1 pic Oregano diluat bine la copii şi pus topic prin masaj (gât, tălpi); la adulţi 2 pic luate intern – 5-7, max 10 zile.

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de PROBLEME RESPIRATORII

COPII – TOPIC: 1 pic Blend-ul Air, 1 pic Frankincense, 1 pic Melaleuca, masat pe piept şi spate cu ulei purtător 1 pic On Guard + ulei purtător masat pe tălpi

ATENTIE: la copii sub 2 ani NU se foloseşte Blend-ul Air sau Peppermint pe piept.

AROMATIC: difuzat Lemon şi Lavander

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de PROBLEME RESPIRATORII la trecerea dintre sezonul rece si cel cald

COPII – TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Lemon, 1 pic Peppermint + ulei purtator masat în tălpi de 2 ori pe zi;

AROMATIC:  difuzat 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon de 2 – 3 ori pe zi;

ADULŢI – AROMATIC: difuzat 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon de 2 – 3 ori pe zi;

INTERN (recomandat intern pt ADULŢI): 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon de 2 – 3 ori pe zi sau capsule Triease (conţin ulei de Lavander, Peppermint şi Lemon).

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de MUŞCĂTURI INSECTE

TOPIC: 1 pic On Guard sau 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint direct pe muşcătură (pentru copii diluat în 3 – 4 picături de ulei purtător).

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de JULITURI, LOVITURI, ZGÂRIETURI

COPII – TOPIC: 1 pic Lavender, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense masat local cu ulei purtător.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de PROBLEME GENERATE DE SOARE

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense într- o lingură de ulei purtător, masată zona afectată DIFUZAT : Peppermint, Lemon, Lavander de 2 ori pe zi;

ATENTIE! Nu vă expuneţi la soare timp de 12h după aplicarea uleiului Lemon. Valabil pentru toate citricele.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de probleme de DIGESTIE

COPII – TOPIC: 1 – 2 pic Digestzen (Zengest) în 3 – 4 pic ulei purtător masat pe burtă în sensul acelor de ceas de 3-4 ori pe zi (daca este grav gen entero) daca nu 2-3 ori depinde de afectiune; 1 pic de On Guard în ulei purtător masat pe tălpi AROMATIC: la enterocolită difuzat 2 pic Lemon, 2 pic On Guard, 2 pic Lemon, 2 pic Onguard, 2 pic Digestzen de 2 – 3 ori pe zi; pentru vărsături şi greata difuzat 2 pic Lemon, 2 pic Peppermint

ADULŢI – TOPIC: 2 pic Digestzen masate pe burtă
INTERN: 2 pic de Digestzen într-un pahar cu apă sau capsulă, imediat după masă Pentru afecţiuni ce necesită o perioadă mai lungă se poate lua de 2-3 ori pe zi

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de RĂU DE MIŞCARE (maşină, barcă, avion)

COPII – ADULŢI: Înainte de plecare masaţi topic 1 – 2 pic Digestzen (Zengest) cu 2 – 3 pic ulei purtător pe burtă. Aplicaţi la nevoie după 2-4 ore.

ADULŢI: pot lua 2 pic Digestzen intern.

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de PROBLEME ALE URECHILOR

COPII – TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Melaleuca, 1 pic Oregano sau Basil în 5 pic ulei de cocos masat în spatele urechii de 3 ori pe zi. NU se pune in ureche! Pe un disc demachiant se picură Melaleuca şi Lavander şi se pune discheta deasupra urechii astfel încât uleiul volatil să se evapore în ureche.

Atenţie, NU aplicaţi direct în ureche! Tratamentul durează 5 – 7, maxim 10 zile 1 pic On Guard masat pe tălpi cu ulei purtător AROMATIC: difuzat 1 pic Lemon şi 1 pic On Guard.

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de ERUPŢII DENTARE (DURERI DE GINGII BEBELUŞI) EFECTE ADVERSE ALE CRESTERII

INTERN: 1 pic Lavander şi 1 pic Clove în ulei purtător şi masată gingia TOPIC: 1 pic Lavander într-o lingură de ulei purtător şi masat obrajii

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de IRITATIE DE SCUTEC

TOPIC: 1 lingură de ulei de cocos solid se încălzeşte pe baie de aburi atât cât să fie lichid, se pune 1 pic Lavander şi 1 pic Melaleuca, se amestecă bine, se unge local la schimbarea de scutec.

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Uleiurile Esentiale doTERRAAdjuvant în caz PROBLEME DIGESTIVE LA BEBELUȘI

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Digestzen într-o lingură de ulei purtător masat pe burtă în sensul acelor de ceas; se poate aplica de mai multe ori pe zi. Dacă este şi reflux se aplică prin masaj doar Digestzen.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant pentru SOMN LINIŞTIT

COPII – TOPIC: 1 pic Lavander în ulei de cocos masat pe tălpi, lobul urechii sau spate; 1 pic Lavander pe perna;

AROMATIC: difuzat 2 – 4 pic Lavander înainte de somn cu 1h. Dacă sunt şi puţin înfundaţi la nas, se pune şi 1 – 2 pic Blend-ul Air.

ADULTI
Idem copii, topic nediluat

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de SFORĂIT

ADULTI – AROMATIC: difuzat 2 – 3 pic Lavander şi 2 – 4 pic Blend-ul Air.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de NEPLACERI IN ZONA CAPULUI

COPII – TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint într-o lingură de ulei purtător masat pe frunte, ceafă, în spatele urechilor, umerilor.

ADULTI – TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint în 2 pic ulei purtător masat pe frunte, ceafă, în spatele urechilor, umerilor.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de PROBLEME ALE SINUSURILOR

ADULTI – AROMATIC: Inhalat în palme 1 pic Blend-ul Air, inspirat adânc de 4 – 5 ori, repetat de 4 – 5 ori pe zi;

TOPIC: masată zona sinusurilor cu 1 pic Frankincense pentru inflamaţie;

INTERN: în capsulă vegetală sau în miere se ia 1 pic Oregano, 1 pic Lemon, 1 pic Peppermint, 2 pic Melaleuca, 2 pic Frankincense de 2 – 3 ori pe zi maxim 5 – 7 zile (pentru sinuzita care necesită antibiotic).

 Uleiurile Esentiale doTERRA – SUSTINEREA MUSCULATURII SI ARTICULATIILOR

ADULTI – TOPIC: 1 – 2 pic Deep Blue în ulei purtător pentru a putea face masaj pe o zonă mai extinsă (muşchi, spate, articulaţii, zona cervicală).

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de IMPERFECTIUNI ALE PIELII

TOPIC: 1 pic Melaleuca, 1 pic Oregano exact pe neg (dacă ajunge pe ţesut sănătos arde pielea) 2 ori pe zi , timp de 1 – 2 săptămâni până la vindecare completă.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de ARSURI SOLARE

TOPIC: 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Frankincense în 1 – 2 linguri de ulei purtător, făcut spray şi aplicat pe zona afectată.

ATENTIE: la copii sub 2 ani nu se foloseşte Peppermint pe piept.

 Adjuvant în caz de IMPERFECTIUNI ALE PIELII CONEXE CU ADOLESCENTA

TOPIC: 1 – 2 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense în ulei de cocos fracţionat şi masată zona afectată

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de PROBLEME ALE PIELII

COPII – TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Melaleuca într-o lingură de ulei purtător şi masată
zona respectivă de 1 – 3 ori pe zi, în funcţie de gravitate

ADULTI – TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense în ulei purtător şi masată zona.

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de ANTIRID

TOPIC: 2 pic Frankincense în 2 – 5 pic ulei de cocos masat pe faţă/ gât/ decolteu seara înainte de culcare.

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de MĂTREATĂ

Masaţi scalpul cu 2 pic Melaleuca într-o lingură de ulei purtator şi lăsaţi să acţioneze 30 min, apoi spălaţi cu şampon. Adăugaţi în şampon 2 – 3 pic Malaleuca şi agitati. Spălaţi-vă de fiecare dată cu acest şampon.

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în probleme de MEMORIE/FOCUSARE/STIMULARE ATENTIE

AROMATIC: Peppermint, Lemon;
TOPIC: In Tune aplicat pe ceafă, spatele gâtului

Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de AFECTIUNI ALE OCHILOR

TOPIC: 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense într-o linguriţă de ulei purtător masat sub ochi, sprâncene, frunte. Atenţie să NU ajungă ulei în ochi!

 Uleiurile Esentiale doTERRA – Adjuvant în caz de CĂLCÂIE CRĂPATE

TOPIC: 3 pic Oregano, 1 pic Frankincense, 5 pic Lemon, 5 pic Peppermint într-o lingură de ulei de cocos, timp de 2 săptămâni

Uleiurile Esentiale doTERRA – SUPORTUL TRACTULUI URINAR

ADULŢI – INTERN: 2 pic Oregano, 2 pic Frankincense, 2 pic On Guard în capsule vegetale
(sau în miere) de 2 ori pe zi , timp de 5 zile;

COPII – TOPIC: 1 pic Oregano, 2 pic Frankincense, 2 pic On Guard într-o lingură de ulei purtător masat pe tălpi, burtică de 2-3 ori pe zi, timp de 5 – 7 zile.

Te intrebi cum poți achiziționa produse doTERRA?

RECOMANDAREA NOASTRA

Procedura de generare a contului doTERRA are peste 10 pasi, motiv pentru care va recomandam sa beneficiati de asistenta noastra complet GRATUITA in vederea generarii contului dumneavoastra de client.

Va invitam sa ne contactatati telefonic la numarul (+40) 0740-215980 sau sa completati numarul de telefon in formularul alaturat si va contactam noi!

In cazul in care doriti sa demarati procedura de generare a contului pe cont propriu, accesati butonul de mai jos.

uleiurile esentiale doterra

Nu uita ca ne poti contacta oricand telefonic la numarul (+40) 0740-215980 sau in formularul din pagina de Contact pentru a te asista in generarea contului tau doTERRA si pentru utilizarea corecta a uleiurilor esentiale de la doTERRA! Nu uita sa ne urmaresti si pe Facebook pentru ultimele noutati.

Nume si Prenume*
Ai cont personal de achiziție pe site-ul doTERRA?*
Termeni și Condiții*

Newsletter

Call Now ButtonContactează-ne