Știi care e nivelul tău de stres, în ultima vreme? » Uleiuri Esentiale doTERRA

Știi care e nivelul tău de stres, în ultima vreme?

Știai că în luna noiembrie a fiecărui an marcăm ziua internațională a conștientizării stresului? Contextul pandemic ne afectează astăzi pe fiecare dintre noi, într-un fel sau altul, acest lucru suprapunându-se peste ritmul accelerat în care suntem nevoiți să gestionăm treburile zilnice legate de familie și profesie. Dacă se mai adaugă și câte un dezastru natural, tabloul stresului cotidian e complet. Tu știi care e nivelul tău de stres, în ultima vreme? Și cum poți să îl reduci?

Mai multă compasiune față de tine însuți și față de ceilalți ajută la reducerea stresului. Sigur, de-a lungul anilor, ai asistat și tu la vreo tragedie colectivă cauzată de un incendiu, o revărsare de ape s.a. Și mai mult ca sigur ai auzit voci care s-au grăbit să…critice lipsa de pregătire a oamenilor în fața potențialului pericol ori a lipsei rapidității de reacție a autorităților. Întrebarea care se pune este: de ce omul modern pare mai degrabă predispus la a ridica degetul, în loc să ofere compasiune? De ce judecă trecând întâmplările, chiar și când soldate cu victime, printr-un filtru intens negativ în loc să sară să ofere oamenilor aflați în suferință suport, înțelegere și iubire?

Ce spune știința

Iată ce ne răspunde știința modernă, mai precis neurologia. Un punct de vedere al Centre for Compassion and Altruism Research and Education de la Universitatea Stanford arată că setarea noastră inițială este de fapt aceea de a fi fundamental empatici și cu grijă față de ceilați, având un fir invizibil care ne face să ne pese față de cei din jurul nostru. Problema actuală vine din stilul de viață modern, condus de adrenalină. Cu alte cuvinte, mediul în care trăim ne poate afecta capacitatea de compasiune, societatea modernă dezvoltându-se mai rapid decât abilitatea noastră ca specie de a răspunde și de a se adapta iar o consecință este faptul că noi toți suntem sub imperiul constant al stresului. Această situație inhibă abilitatea noastră de a răspunde cu empatie și înăbușă tendința noastră naturală spre compasiune.
Sistemul nostru nervos nu a fost niciodată destinat să fie suprasolicitat cronic. De fapt, una din cele mai importante cauze ale multor boli moderne este faptul că organismul uman produce proteine inflamatorii, ca răspuns la stres. Un alt efect nedorit este scăderea abilității sistemului imunitar de a reacționa la amenințări. Conform aceluiași centru de cercetare al Universității Stanford, acestea sunt și motivele pentru care sistemul nostru nervos, fiind permanent supra stimulat, ne face mai reactivi și pregătiți să ne repezim să îi judecăm pe ceilalți, în loc să îi ajutăm iar societatea de azi se confruntă cu o epidemie de stres, anxietate și depresie.

Cum poți ține stresul sub control

Cultivă starea de calm prin compasiune. Atunci când treci pe sistemul parasimpatic (spre deosebire de răspunsul la frică care te blochează pe sistemul nervos simpatic), ritmul cardiac, presiunea arterială și hormonii inflamatorii scad, în timp ce sistemul imunitar înflorește. Yoga, meditația, tehnicile de respirație și natura – toate ne ajută să ieșim din sistemul nervos simpatic, arată dr. Doty de la Centre for Compassion and Altruism Research and Education.
Pentru a reuși să fii calm(ă), empatic(ă), să reduci stresul îți oferim câteva variante de soluții “esențiale” precum: setul yoga, uleiurile pentru stres și anxietate, setul de blenduri emoționale – toate de la doTERRA.
Printre uleiurile esenţiale pure doTERRA care pot fi folosite în practica meditaţiei sunt blendurile din Yoga Collection (Anchor, Align, Arise), Adaptiv, Balance, Serenity, blenduri din gama emoțională ( Peace, Forgive, Console ), Frankincense, Myrrh, Rosemary etc. Oamenii de ştiinţă din Peru au realizat un studiu experimental pentru a vedea dacă aromaterapia combinată cu meditaţia sunt mai eficiente decât orice altă metodă singulară. În timp ce atât meditaţia cât şi aromoterapia au redus semnificativ, fiecare în parte, sentimentele de anxietate, când au fost practicate simultan efectul a crescut semnificativ. Astfel, potrivit rezultatelor studiului, nivelul variabilelor de anxietate a scăzut cu procente cuprinse între 20% şi 47%.
Iată și 7 cele mai utile uleiuri esențiale în caz de anxietate: Bergamot, Roman Chamomile, Lavanda, Tămâia, Trandafirul, Vetiver, Ylang-Ylang. Un studiu derulat în Taiwan, în 2011, a concluzionat că și numai 10 minute de aromaterapie pe săptămână au redus semnificativ tensiunea arterială și pulsul și au condus activitatea sistemului nervos autonom spre o stare de echilibru. De asemenea, participanții la studiu care prezentau un grad moderat sau crescut de anxietate au beneficiat mai mult decât cei din grupul cu forme ușoare de anxietate – American College of Healthcare Sciences. O arie de cercetare care câștigă tot mai mult teren este utilizarea uleiurilor esențiale pentru sănătatea mintală.

Adaptiv este amestecul de uleiuri esențiale care te sprijină pentru o adaptare cât mai bună la stresul cotidian. Conceput cu cantităţi exacte din Lavandă, Magnolia, Neroli și Sweetgum – care asigură efecte de reducere a stresului -, Portocală sălbatică și mentă creață – care energizează – Copaiba și Rozmarin – care calmează sentimentele anxioase -, Adaptiv poate fi soluţia ta la îndemână pentru a obţine starea de linişte de care ai nevoie pe parcursul zilei.

Colectia de uleiuri esențiale pentru Yoga este formată dintr-un trio exclusiv de amestecuri de uleiuri esențiale proiectate de doTERRA pentru a readuce echilibrul in tine. Anchor, Align, și Arise sunt amestecurile perfecte pentru a-ți îmbunătăți practica de viață și yoga. Aceste amestecuri furnizează arome pentru a linisti, centra și ilumina spiritul prin fiecare respirație în timp ce faci exercitii pentru întărirea și flexibilitatea corpului.

Tehnica AromaTouch este, de asemenea, binevenită pentru alungarea stresului și relaxarea cu Arome și Atingeri, a intreagii familii, având la bază folosirea a 8 uleiuri esențiale ( Balance, On guard, AromaTouch, Deep Blue, Lavender, Tea Tree, Peppermint și Wild Orange ); tehnica incununează căutarea lui dr. Hill a “formulei perfecte”, pe parcursul multor ani (Dr. David Hill, D.C., este membru fondator doTERRA și expert in utilizarea uleiurilor esențiale ). Puteți citi mai multe despre AromaTouch Aici.
Ca o concluzie, nu uita că uleiurile esențiale pot fi un ajutor pentru fiecare dintre noi în modul în care răspundem față de provocările lumii în care trăim: cu stres sau cu calm și compasiune.
Să fie pentru Răsfățul și De-stresarea cât mai multora dintre voi!

Autor:

Babos Laura
Mobil: (+40) 0740-215980
E-mail: laura.babos@uleiuriesentiale.ro

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 23.7 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 23.7 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Iti recomandăm următoarele pachete de înscriere

Family Essentials Kit

Deși nevoile individuale și experiențele cu uleiuri esențiale variază, există o serie de uleiuri esențiale care pot ajuta

Kids Collection – doTERRA

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

doTERRA On Guard KIT

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta pe Facebook , Telefon  (+40) 0740-215980 sau pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro