Pregătiri esențiale pentru Paști » Uleiuri Esentiale doTERRA

Pregătiri esențiale pentru Paști

A venit primăvara și, o dată cu renașterea naturii, ne pregătim pentru renașterea spirituală. Luna aprilie înseamnă și pentru tine, dacă nu sărbătorirea Paștelui catolic, atunci cu siguranță pregătiri pentru sărbătorirea Paștelui ortodox. Și, nu în ultimul rând, dacă ai copii, este o lună întreagă de vacanță școlară prilejuită de situația pandemiei. Hai să vedem ce poți face ca să îți primenești casa într-un mod sănătos și să implici și copiii în aceste activități.

De ce este important Paștele?

Paștele sau pesah în ebraică înseamnă trecere. Paștele evreilor reprezenta trecerea poporului ales prin Marea Roșie, din robia Egiptului în pământul făgăduinței, Canaan. La români sărbătorirea Sfintelor Paști începe cu primenirea gospodăriilor, cu slujbe speciale la biserici și, bineînțeles, cu pregătirea multor preparate tradiționale românești. Probabil că și tu pui pe masa de Paști ouă roșii, cozonaci și friptură de miel sau după caz, dacă ești vegetarian, un drob de ciuperci…

Dar știai că există și foarte multe superstiții de Paști?! Spre exemplu, știai că, potrivit tradiției, ouăle care sunt vopsite sau încondeiate în joia dinainte de Paști (Joia Mare) îi protejează pe membri familiei de suferințe și necazuri? Tot în Joia Mare sau de “nunta urzicilor” aceste minunate plante curative înfloresc, își schimbă gustul și nu mai pot fi consumate! De asemenea, cine doarme în Joia Mare va fi leneș întreg anul iar dacă plouă, anul va fi unul extrem de roditor. Iar pentru a se feri de lovituri în anul care vine, oamenii obișnuiau ca în Vinerea Mare să calce pe o bucată de fier. Se mai spune că persoanei care mănâncă ou primul, în ziua de Paște, îi va fi ușor în anul care vine.

Curățenie în Casa doTERRA

În zilele noastre primenirea casei este mult înlesnită de produsele de curățenie. Majoritatea, așa cum știm, conțin ingrediente nocive. Ce îți recomandăm noi: rețete pentru o curățenie sănătoasă, pe care le poți prepara chiar împreună cu copiii și cele mai utilizate uleiuri esențiale în acest scop!

Soluție pentru parchet. Într-un recipient din sticlă cu pulverizator adaugă 2 cești de apă distilată, 2 linguri de oțet și 10 picături ulei esențial de Lămâie. Agită bine sticla, stropește parchetul și șterge cu un mop curat, dar umezit înainte.
Spray pentru îndepărtarea prafului. Într-un recipient de sticlă adaugă o ceașcă de apă distilată, 1/4 ceașcă de oțet, 2 linguri ulei de măsline, 15 picături de ulei esențial de Lămâie. Agită bine sticla, pulverizează și șterge cu o lavetă.
Soluție de curățat universală. Într-o sticlă cu pulverizator, amestecă părți egale din oțet alb și apă (poate fi câte o ceașcă din fiecare), apoi adăugă 30 de picături de ulei esențial. Roagă-ți copilul sau copiii să aleagă o aromă preferată dintre: Lămâie, Portocală sălbatică, On Guard, Melaleuca/Tea Tree, Scorțișoară etc. Un mic secret: Scortișoara acoperă cel mai bine mirosul de oțet! Pulverizează pe orice suprafață și apoi șterge cu un prosop curat.
Spray de curățat oglinzi & geamuri. Într-un recipient din sticlă cu pulverizator, amestecă 1/2 ceașcă cu oțet alb, 1/2 ceașcă cu alcool izopropilic, 1 lingură amidon de porumb și 10 picături ulei esențial de Lămâie. Amestecă și apoi pulverizează pe geamuri și șterge cu o cârpă moale. Vei fi uimită de rezultate!
Detergent pudră pentru rufe. Pregătește un bol încăpător, cheamă-ți copiii și să înceapă distracția! Amestecați 2 căni cu bicarbonat de sodiu, 2 căni cu borax, 1 bucată săpun de castilia sau de Marsilia, 25 de picături de ulei esențial la alegere. Amestecați bine și gata! doar adăugați câte un sfert de cană la fiecare spălare.
Săpun. Fă rost de niște matrițe amuzante, poate în formă de animăluțe sau chiar inimioare. Ia 450 grame de săpun, 2 lămâi, 2 linguri de ulei din semințe de mac și 20 de picături de ulei esențial de lămâie. Topește săpunul, adaugă zeama de lămâi și uleiurile. Toarnă apoi în matrițe și după 1 oră, vei avea un minunat săpun solidificat și gata de utilizat sau de…oferit în dar.
Deodorant WC. Folosește 1 cană bicarbonat sodiu, 1 sfert de cană acid citric, 1 lingură și jumăte săpun de castilia sau de Marsilia, 15 picături ulei esential Purify. Amestecă bicarbonatul cu acidul citric, adaugă săpunul și uleiul esențial până devine ca un nisip umed. Pune amestecul obținut în matrița de silicon și se lasă-l la uscat cel puțin 4 ore. Cum îl folosești: pui câte o pastilă în wc și aștepți până se dizolvă și nu mai face bule, apoi ștergi vasul.
Spray de curățat vana/dușul. Într-un recipient din sticlă cu pulverizator adaugă 2 cești de apă distilată, 2 linguri de săpun castilia lichid, 10 picături ulei esențial de Lămâie și 15 picături ulei esențial Melaleuca/Tea TREE. Agită bine flaconul și stropește vana / faianța / perdeaua de duș în fiecare zi, după folosire.
Spray de curățat vasul de toaletă. Într-un recipient de 125 ml adăugă 100 ml de apă, 15-20 de picături de ulei esențial Lemongrass, 15-20 picături de ulei esențial Bergamot, o lingură de glicerină și o lingură de alcool. Pulverizează vasul, lasă puțin și apoi poți clăti.
Soluție pentru spălat pe jos în bucătărie. Dacă bucătăria ta e greu încercată în preajma sărbătorii de Paști, iată ce poți face. Adăugă în găleata cu 4 litri de apă călduță: 2 linguri de săpun lichid de castilia, 5 picături de ulei esențial Douglas fir, 5 picături de Siberian fir, 5 picături de Cypress, 10 picături de ulei esențial de Lămâie. Amestecă totul și spală cu mopul ca de obicei…doar că rezultatul va fi cu totul altfel!
Tablete pentru mașina de spălat vase. Amestecă până obții o consistență păstoasă: 1 cană de bicarbonat de sodiu, 1 sfert de cană acid citric, 1 lingură de On guard cleaner, 5 de picături ulei esential de Grapefruit. Pune amestecul în matrița de silicon cu forma ca de pastile și lasă cel puțin 4 ore. Se păstrează ferite de aer și lumină.
Spray împotriva mucegaiului. Într-un recipient din sticlă adăugă 1 ceașcă cu oțet, 15 picături de ulei esențial de Lămâie și 15 picături de ulei esențial Melaleuca/Tea Tree. Amestecă bine, pulverizează pe suprafața care necesită curățare și șterge cu un prosop. Stropește din nou și lasă să se usuce/evapore, fără a mai șterge de data aceasta!
Pastă abrazivă (fină) de curățenie. Într-un bol din sticlă amestecă 3 linguri de săpun de castilia sau Marsilia, 1 ceașcă cu bicarbonat de sodiu și 15 picături de ulei esențial de Lămâie. Amestecă până obții o pastă. Folosește câte o cantitate mică din această paastă pe un prosopel umed pentru a freca suprafața dorită, apoi clătește. Dacă petele persistă, lasă pasta să stea câteva minute, după care îndepărtează. Păstrează amestecul într-un borcan din sticlă.
Soluție pentru curățat salteaua. Direct peste salteaua patului presară un amestec din: 128 gr bicarbonat de sodiu și 10 picături de ulei esențial de Lavandă sau chiar o combinație din picături de ulei esențial de Eucalyptus (eucalipt) cu Peppermint (mentă), Clove (cuișoare) și Rosemary (rozmarin). Permite-i amestecului să stea cel puțin o oră, apoi folosește aspiratorul pentru a curăța salteaua.
Spray pentru îndepărtarea prafului. Într-un recipient din sticlă adăugă o ceașcă cu apă distilată, 1/4 ceașcă cu oțet, 2 linguri de ulei de măsline, 15 picături de ulei esențial de Lămâie. Agită bine, pulverizează și șterge cu o lavetă.
Deodorant pentru mașină. Acum nu mai aveți nicio scuză să folosiți acei brăduți toxici! pentru că acum e disponibil difuzorul Pilot și uleiuri cum sunt Siberian Fir, Forest Breeze și atâtea alte uleiuri minunate! De asemenea, puteți pulveriza cu Purify sau Wild Orange pe covorașele de mașină și chiar puteți folosi spray cu apă și ulei esențial de Lămâie pentru a curăța parbrizele pe interior.

Noi vă dorim spor la curățenie esențială și Paște fericit!

Autor:

Babos Laura
Mobil: (+40) 0740-215980
E-mail: laura.babos@uleiuriesentiale.ro

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 23,75 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 23,75 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Iti recomandăm următoarele pachete de înscriere

Family Essentials Kit

Deși nevoile individuale și experiențele cu uleiuri esențiale variază, există o serie de uleiuri esențiale care pot ajuta

Kids Collection – doTERRA

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

doTERRA On Guard KIT

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta pe Facebook , Telefon  (+40) 0740-215980 sau pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro