Uleiurile esențiale pentru copii » Uleiuri Esentiale doTERRA

Să clarificăm o controversă:

Uleiurile esențiale pentru copii, doar un trend sau un ajutor real?

Abordăm aici un subiect care interesează părinții, bunicii dar și cadrele medicale și alte categorii deopotrivă: uleiurile esențiale pentru copii sunt doar un trend sau un ajutor real în menținerea sănătății și o dezvoltare fizică și emoțională armonioasă a celor mici?! Să clarificăm, deci, această controversă.

Desigur, actualii detractori ai uleiurilor esențiale ar exemplifica cu nenumărate alte trenduri controversate legate de copii, apărute de-a lungul timpului: ouăle sănătoase sau nu, supliment de vitamin D sau nu, vaccinuri sau nu s.a. Și, bineînțeles, ar aduce în discuție faptul că uleiurile sănătoase nu ar fi sigure… mai ales pentru copii! Noi facem, în cele ce urmează, un apel la mai multe argumente în favoarea folosirii uleiurilor esențiale la copii.

Uleiurile esențiale, utilizate încă din antichitate

Utilizarea uleiurilor esențiale nu este o tendință nouă ci dimpotrivă, o tradiție străveche care își are începuturile cu secole în urmă, în cadrul a diferite civilizații din întreaga lume: egipteană, greacă, romană etc. Anticii foloseau plantele și extractele din plante pentru aromaterapie, practici terapeutice, prectici religioase, înfrumusețare și chiar pentru prepararea și conservarea alimentelor. Mai aproape, în Franța secolului al XIXlea, chimistul Rene Gattefosse a studiat și a realizat o cercetare aprofundată referitoare la uleiurile esențiale, fiind considerat cel care a inventat și a folosit primul termenul „aromaterapie”.

De unde provin uleiurile esențiale?

Pe Pământ există o uimitoare varietate de plante, care conțin în rădăcinile, florile, semințele și scoarța lor niște compuși ce nu pot fi văzuți cu ochiul liber. Acești compuși au devenit cunoscuți ca “uleiuri esențiale”. Sunt extrem de concentrați și ca atare acțiunea lor este extrem de puternică. Practic, acești compuși aromatici volatili conferă fiecărei plante o aromă proprie, o ajută să se vindece în cazul în care este rănită, au rol de protecție contra insectelor dăunătoare dar și un important rol în polenizare.

Cum acționează uleiurile esențiale?

Compușii aromatici volatili se mișcă rapid în aer, interacționând direct cu senzorii de la nivel cerebral, moment în care simți instantaneu aroma puternică a unui ulei esențial, chiar și de la distanță. Până în prezent sunt descoperiți peste 3000 de tipuri de compuși aromatici volatili, acești compuși determinând beneficiile, aroma și proprietățile fiecărui ulei esențial. Cu alte cuvinte, datorită unei structuri chimice unice, fiecare ulei esențial va varia în funcție de specie și plantă. Avem deci atât mirosuri unice cât și beneficii unice pentru sănătatea noastră, în fiecare ulei esențial!

Cum devine o plantă un ulei esențial?

După recoltarea în perioada optimă, plantele trec printr-un proces de distilare folosindu-se echipamente speciale pentru a separa uleiul esențial de părțile plantei. Totuși, procesul exact de producție a unui ulei esențial variază în funcție de tipul de plantă din care se obține uleiul. De exemplu, când se produc uleiuri din citrice, uleiul esențial este extras din coaja fructului în timp ce pentru uleiul de lavandă se folosește floarea.

Există uleiuri esențiale pure și mai puțin pure?

Într-adevăr, uleiurile esențiale nu au aceeași acțiune. Puritatea unui ulei diferă în funcție de aria geografică, metodele de distilare, condițiile meteorologice și alți factori. Chiar dacă o plantă este aleasă sau cultivată cu toată atenția, calitatea uleiului esențial poate fi menținută sau distrusă în timpul procesului de distilare. Distilatorii trebuie să fie preciși și trebuie să acorde atenție metodelor de recoltare, temperaturilor, intervalului de timp de distilare, nivelului de presiune utilizat etc.

Utilizarea uleiurilor esențiale azi

Uleiurile esențiale sunt la fel de relevante și în prezent, deși sunt utilizate de secole. Datorită avansului tehnologiei, calitatea uleiurilor și siguranța folosirii lor au fost îmbunătățite considerabil. În plus, uleiurile esențiale sunt acum mai accesibile și mai ușor de utilizat în viața de zi cu zi a familiilor. Deloc de neglijat, în prezent dispunem de dovezi științifice și nenumărate studii care arată eficacitatea și natura sigură a uleiurilor esențiale.

Beneficiile uleiurilor esențiale pentru sănătatea fizică și emoțională

De la ameliorarea iritațiilor pielii, la susținerea unei digestii sănătoase, la o mai bună sănătate orală și până la crearea unei senzații de eliberare a căilor respiratorii ș.a. – uleiurile esențiale sunt azi o alegere tot mai des făcută de multe familii care doresc să mențină o bună stare de sănătate a copiilor și adulților deopotrivă. Utilizarea uleiurilor esențiale în scopul de a obține beneficii pentru sănătatea fizică a devenit populară deoarece permite utilizatorului să personalizeze experiența în funcție de nevoile sale specifice în loc să trebuiască să aplice o soluție generică.

De asemenea, deoarece corpurile noastre trec printr-o serie de emoții și stări pe durata unei zile, uleiurile esențiale ne pot ajuta să gestionăm și să menținem starea de bine emoțională. Unele uleiuri esențiale au proprietăți calmante, de tonifiere și stabilizare, în timp ce altele sunt cunoscute ca fiind energizante, revigorante, iar altele sunt utile pentru detoxifiere sau purificare. Cert este că aroma puternică a uleiurilor esențiale poate crea o reacție chimică la nivel cerebral, generând emoții și reacții interne iar simțul olfactiv este un instrument care poate genera răspunsuri fiziologice, mentale și emoționale puternice.

Cum să folosești uleiurile esențiale

Nu trebuie să fii expert ca să te bucuri de beneficiile uleiurilor esențiale. Ai însă nevoie de o înțelegere de bază a modului în care să folosești uleiurile esențiale în mod simplu și sigur: aromatic, topic și intern.

Aromatic

Folosirea aromatică (prin inhalare) a uleiurilor esenţiale poate fi de mare ajutor pentru îmbunătăţirea sau echilibrarea stărilor emoţionale. Dacă te afli în mișcare, o metodă foarte la îndemână este să pui o picătură de ulei esenţial în palmă, să freci palmele una de celalată şi să inspiri adânc. Dacă însă ești la birou sau acasă cu familia și cei mici, difuzarea uleiurilor esențiale este cea mai eficientă metodă de a te bucura de aroma lor pentru o perioadă de timp mai îndelungată. Practic, difuzoarele transformă uleiurile esenţiale într-un fel de abur care plutește în încăpere pentru mai multe ore, chiar pentru toată ziua. Este important însă să foloseşti doar difuzoare cu vapori reci şi cu ultrasunete pentru a nu afecta structură chimică delicată a uleiurilor esenţiale și efectul lor terapeutic.

Topic

Aplicarea topică (pe piele) a uleiurilor esenţiale este o metodă sigură şi eficientă pentru a te bucura de beneficiile lor pentru piele şi întregul organism. Uleiurile esenţiale pot penetra uşor pielea şi pot să ofere beneficii pentru întreaga zonă cu probleme, fie că vorbim despre o durere cauzată de o înțepătură de insectă fie că vorbim despre o durere de burtică. În momentul în care diluăm uleiul esențial cu un ulei purtător (ulei de cocos fracţionat sau alt ulei vegetal de calitate) încetinim evaporarea uleiului esențial şi permitem ca acesta să hidrateze bine pielea. Atenție însă: chiar dacă există uleiuri esenţiale care pot fi folosite nediluate, atunci când le folosim la copii, le folosim întotdeauna diluate.

Intern

Utilizarea internă a uleiurilor esenţiale este unul dintre subiectele intens dezbătute, de ani de zile. Dacă ne gândim însă la faptul că plantele sunt consumate de când e lumea și fac parte și azi din dieta noastră zilnică și adaugăm rezultatele cercetărilor care continuă să confirme faptul că sunt sigure, atunci vedem că nu avem motive de îngrijorare. Mai ales atunci când respectăm dozele recomandate, utilizarea internă a uleiurilor esenţiale este probabil metoda cu cel mai mare impact asupra întregului organism întrucât atunci când sunt ingerate, uleiurile intră direct în fluxul sangvin.

Cu ce uleiuri să încep?

doTERRA recomandă să porneşti cu uleiurile esenţiale care au o mulţime de aplicabilităţi pentru a te obişnui cu aroma, puterea şi caracteristicile lor. De aceea, o alegere potrivită pentru început ar putea fi pachetul Home Essentials Kit.

Uleiurile din acest pachet se pot folosi de către toți membrii familiei, de la cei mai mici și până la bunici, fără efecte adverse și fără a crea dependență, conform rețetarului pentru o familie sănătoasă de pe site.

Uleiurile esențiale pentru copii » Uleiuri Esentiale doTERRA

Copiii se vor bucura de beneficiile lor, prin utilizarea aromatică și topică, in ultimul caz, uleiurile esențiale fiind diluate cu uleiul fracționat de cocos, corespunzător cu vârsta lor. Un difuzor amplasat de o mamă grijulie lângă patul copiilor le poate aduce acestora un somn liniștit și multe alte beneficii în ceea ce privește problemele de sănătate specifice copilăriei.

Uleiurile esențiale pentru copii

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii sunt foarte eficiente, ajutându-i pe cei mici să fie mai sănătoşi, atât fizic cât şi emoţional, astfel încât să poată face faţă provocărilor cu zâmbetul pe buze. Dacă ai dori să incluzi uleiurile esențiale în rutina zilnică a copilului/copiilor tăi dar nu știi cum să începi, atunci varianta ideală poate fi pachetul doTERRA Kids Collection.

Uleiurile esențiale pentru copii » Uleiuri Esentiale doTERRA

Este un pachet complet ce conţine blenduri de uleiuri esenţiale, gata de folosit, concepute special pentru copii. Şase blenduri unice de uleiuri esenţiale create pentru dezvoltarea minţii, corpului şi emoţiilor unui copil – Thinker, Calmer, Stronger, Rescuer, Steady, Brave – în sticluţe de 10ml cu roll-on, şase capace cu carabiniere, fişe cu instrucţiuni şi o geantă specială pentru recipiente. Aceste blenduri de uleiuri esenţiale sunt gata diluate pentru folosirea în siguranţă de către copii, astfel că părinţii au posibilitatea de a-i învăţa să le utilizeze singuri, atunci când au nevoie, şi astfel să îi ajute să depăşească momentele grele.

Vă dorim Sănătate Esențială in Familie,

Autor:

Babos Laura
Mobil: (+40) 0740-215980
E-mail: laura.babos@uleiuriesentiale.ro

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 25 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 25 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Iti recomandăm următoarele pachete de înscriere

Family Essentials Kit

Deși nevoile individuale și experiențele cu uleiuri esențiale variază, există o serie de uleiuri esențiale care pot ajuta

Kids Collection – doTERRA

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

doTERRA On Guard KIT

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta pe Facebook , Telefon  (+40) 0740-215980 sau pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro