De ce să alegi soluții naturale pentru sănătate?

De ce să alegi soluții naturale pentru sănătate?

Foarte mulți dintre noi se gândesc la beneficiile soluțiilor naturale pentru sănătate, și totuși nu mulți sunt hotărâți să înceapă să le și aplice. De azi, nu de mâine sau de lunea viitoare. Azi e momentul cel mai potrivit pentru a deveni, tu și familia ta, mai conștienți în ceea ce privește valoarea sănătății și a modalităților prin care putem să o păstrăm sau să o readucem în viețile noastre. Să ne reamintim că, în fond, natura a fost dintotdeauna sursa noastră de sănătate. Faptul că ne-am îndepărtat de natură, beneficiind de diversele facilități ale lumii moderne, aparent are avantaje dar pe fond ne cauzează prejudicii, uneori însemnate.

Uleiuri esențiale sau medicamente de sinteză?!

Atunci când stăm în cumpănă ce să alegem, este bine să parcurgem un mic proces de gândire, analiză și…comparații. Noi nu vă spunem ce să alegeți. Vă oferim doar câteva elemente care să vă sprijine atunci când comparați uleiurile esențiale și medicamentele .. știm, e un subiect care poate stârni dezbateri, dar dezbaterile sunt bune pentru că ele pot aduce claritate. Așadar, haideți să vedem câteva diferențe în ceea ce privește proprietățile, efectele și consecințele și filozofia/tipologia.

Proprietăți

Uleiurile esențiale: crescute natural, în mediu sălbatic sau organic; sute de constituenți, nu toți sunt cunoscuți; nu există două loturi identice; nu sunt brevetate (sunt lăsate de Dumnezeu).
Medicamentele: create artificial, sintetizate chimic sau genetic; una sau două ingrediente active, cunoscute; toate loturile sunt identice; brevetate (făcute de om).

Efecte și consecințe

Uleiurile esențiale: redau funcționarea naturală; fără reacții adverse; antivirale; îmbunătățesc comunicarea intra-celulară; corectează și restaurează memoria celulară (ADN); construiesc sistemul imunitar; echilibrează emotional; efecte secundare benefice; duc spre independență și stare de bine.
Medicamentele: inhibă funcția naturală; reacții adverse numeroase; în mod uzual nu sunt antivirale; perturbă comunicarea inter-celulară; deteriorează și derutează memoria celulară (ADN); scad sistemul imunitar; dezechilibrează emoțional; efecte seundare dăunătoare; duc spre dependență și boli cronice.

Filozofia/Tipologia

Uleiurile esențiale: presupun că starea de bine este starea naturală, invulnerabilă față de boli; presupun că mintea și corpul sunt capabile de autovindecare; integrează mintea, corpul și sufletul într-un tot complet; construiesc imunitatea si lasă corpul să lupte cu boala; tratează intern, la nivel celular; rădăcini istorice în religie, când vindecătorii erau preoți.
Medicamentele: presupun că starea naturală este predispusă și vulnerabilă la boli; presupun că mintea și corpul au nevoie de ajutor din exterior, pentru vindecare; tratează separat părțile corpului, mintea și emoțiile; suplinesc apărarea naturală a corpului și atacă boala; tratează extern, la nivelul simptomelor; de sute de ani, rădăcini istorice în materialism, motivate de bani.

Ce opțiuni de tratamente ai

Tratamente naturale. Abordarea naturală este: preocupată de nevoile organismului și căutarea cauzelor principale ale bolilor; urmărește trezirea și susținerea abilității naturale a organismului de a se autovindeca; folosește extrase din plante 100%; contribuie la menținerea sau redarea echilibrului sănătății fizice, mentale și spirituale; prezintă beneficii sigure și fără efecte secundare.
Tratamente alopate. Abordarea clasică este: creată pe gestionarea simptomelor; folosește medicamente realizate din agenți sintetici izolați; prezintă efecte secundare (cunoscute și necunoscute); peste 6,5 bilioane de dolari sunt cheltuiți global pe tratamente .. rămâne întrebarea: suntem oare mai sănătoși?

Uleiurile esențiale sunt vii, antibioticele sunt roboți…

Dr. David Stewart expune, în cartea sa ”Uleiuri biblice tămăduitoare”, o diferență importantă între acțiunile uleiurilor și cele ale antibioticelor, și anume inteligența lor. Un ulei esențial cu grad terapeutic real este un ulei inteligent, adică e capabil să facă distincția între agenții benefici cu care intră în contact organismul și agenții nocivi. Organismul nostru funcționează normal, fiind într-o stare bună de sănătate, cu ajutorul a milioane de bacterii sănătoase, care trăiesc în intestine și în alte locuri din organismul nostru. Antibioticele distrug tot, fără discriminare, fiind incapabile să deosebească o bacterie de alta. Antibioticele sunt ca niște mașini microscopice de ucis, programate să caute bacteriile, fără diferențiere. Cu alte cuvinte, ele sunt niște roboței fără creier, făcuți de oameni supuși greșelii.
Uleiurile esențiale, pe de altă parte, arată dr. Stewart, știu să facă diferența între bacteriile de care are nevoie organismul nostru și invadatorii ostili. Ele îi distrug numai pe invadatori, lăsând intactă flora prietenoasă. Uleiurile sunt făcute de Divinitate, care este fără păcat, și sunt pătrunse de inteligența Sa binevoitoare.
Când folosim antibiotice pentru a contracara o infecție bacteriană, ele ne slăbesc organismul. Sistemul nostru imunitar este compromis. Până reușim să refacem cultura de bacterii prietenoase din corp, suntem mai vulnerabili în fața unei noi boli ce ne poate ataca organismul.
Cînd folosim uleiuri esențiale pentru a combate bacteriile dăunătoare, sistemul imunitar devine mai puternic, se întărește, iar bacteriile benefice corpului rămân neatinse. În acest fel avem o capacitate mai mare de a trece de umătoarea barieră de microbi cauzatori de boală.
Antibioticele în situații de urgență, spune tot dr. Stewart, pot acționa mai rapid, făcând ca simptomele unei boli să dispară, dar pe termen lung ele ne vor face și rău, fără excepție. Nu există medicamente eficiente, fără efecte secundare negative. În schimb, în cazul folosirii uleiurilor, plantelor și altor medicamente create de Divinitate, nu există efecte secundare negative. De fapt, uneori când tratăm o problemă medicală (precum inmulțirea necontrolată a celulelor), cu mijloace naturale, ca efect secundar s-ar putea să dispară și o altă afecțiune de care suferă persoana în cauză (de pildă diabetul). Sau când cineva folosește diverse uleiuri pentru a trata afecțiuni de natură emoțională (precum depresia) e posibil ca simultan, să fie tratată o altă afecțiune (precum artrita), ca efect secundar neașteptat. Acestea sunt binefacerile medicinii create de Divinitate, spre deosebire de medicina creată de om!
Nu spunem că antibioticele ar trebui să dispară. Când ne confruntăm cu o urgență medicală reală, existând și pericolul decesului persoanei afectate, o doză de antibiotice poate salva viața pacientului, căci acțiunea uleiurilor este lentă, dar beneficiile date de antibiotic sunt temporare. Adevărata vindecare, care ar trebui să îmbrace forma unei întăriri a sistemului imunitar, trebuie să provină de la o altă sursă, conchide dr. Stewart.

Pe termen lung uleiurile sunt mai ieftine decât soluțiile alopate

Mulți oameni au tendința de a respinge schimbarea, uneori invocând temeiul material. Prețurile uleiurilor esențiale pot părea mari dar dacă împărțim la numărul utilizărilor, ne putem da seama că ele sunt chiar mai ieftine decât soluțiile alopate.
Iată, mai jos, un tabel comparativ:

De ce să alegi soluții naturale pentru sănătate? » Uleiuri Esentiale doTERRA

În loc de concluzie

Soluțiile naturale de sănătate sunt mult mai accesibile organismului uman, mult mai ușor de recunoscut de către acesta, întrucât nu se folosesc atât de multe resurse pentru a se asimila.În aceste vremuri tulburi pe care le traversăm cu toții, un pachet minim cu uleiuri esențiale e binevenit de avut în casă sau în deplasare, pentru a putea preveni și trata eventualele afecțiuni, cu blândețe și cu beneficii maxime pentru organism, inclusiv din punct de vedere emoțional și energetic.

PS: știre de ultimă oră: ne bucurăm că, pe lângă noutățile prezentate de specialiștii de la doTERRA in cadrul convenției europene Beyond, regăsim in mass-media și un studiu efectuat in cadrul Universității din Târgu Mureș, cu care doTERRA lucrează in parteneriat!

O echipă de microbiologi şi nutriţionişti de la UMF Târgu Mureş au publicat un studiu în revista de specialitate Future Microbiology în care demonstrează efectele uleiurilor esenţiale asupra candidelor.
“Motivaţia este că infecţiile oportuniste cu specii de candidă sunt din ce în ce mai problematice – virulenţa, rezistenţa lor crescută la medicamentele antifungice clasice. Ne-am propus să venim cu o alternativă naturală”, a explicat Mirela Pribac Cingolani, nutriţionist dietetician.
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la UMF Târgu Mureş, au fost testate pe mai multe specii de candida uleiurile esenţiale de Oregano, Cimbru, Busuioc, Scorţişoară, Cuişoare şi Melaleuca (Arbore de Ceai).
“Cel mai remarcabil a fost Scorţioşara, apoi Cuişoarele, cele mai puternice substanţe pe toate genurile de candidă datorită concentraţiei foarte mare de compuşi hidrosolubili”, a explicat Mirela Pribac.
Uleiurile esenţiale pot fi aplicate topic, acolo unde există candidoze locale. De asemenea pot fi utilizate în controlul microbiomului oral sau inclusiv ca aerosoli.

Autor:

Babos Laura
Mobil: (+40) 0740-215980
E-mail: laura.babos@uleiuriesentiale.ro

Soluții naturale pentru sănătate – produsele doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 23.7 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 23.7 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Iti recomandăm următoarele pachete de înscriere

Family Essentials Kit

Deși nevoile individuale și experiențele cu uleiuri esențiale variază, există o serie de uleiuri esențiale care pot ajuta

Kids Collection – doTERRA

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

doTERRA On Guard KIT

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta prin pagina de contact, pe Facebook sau la Telefon  (+40) 0740-215980 si pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro