Despre doTERRA și grija față de pământ

Momentul în care am început să reciclăm cu adevărat în familia noastră, adică să strângem separat plasticul și metalul, hârtia, sticla și gunoiul menajer, a fost un adevărat șoc. TU reciclezi? doTERRA te încurajează să o faci, e atât de simplu și de…necesar!

Cum spuneam, în momentul în care am început să reciclăm cu adevărat în familia noastră, am realizat, dintr-o dată, cât de mult plastic foloseam și îl aruncam la gunoi, adică ajutăm într-un fel poluarea, nu reciclarea. Câtă hârtie, câtă sticlă! Aveam, pentru prima oară, cantități exacte în fața ochilor și acestea nu erau deloc neglijabile! Apoi, în ziua în care mașina serviciului de salubritate sosea pentru “selectiv”, ne uitam la sacii strânși de vecinii noștri de cartier…aceeași poveste, cantități impresionante de platic, hârtie! Realitatea ne-a izbit și ne-a schimbat pentru totdeauna… acum punga noastră de gunoi menajer e cea mai mică din cele 4 în care colectăm, zi de zi, resturile.

Desigur, instituțiile și companiile din toată lumea se preocupă de protejarea mediului înconjurător într-un mod reglementat și obligatoriu. Sigur știi povestea cu benzinăriile sau mall-urile care trebuie să construiască spații verzi, lângă. Sau pe cea cu Uniunea Europeană care ne obligă să scădem transportul poluant, clădirile poluante și, în general, să facem toți eforturile necesare pentru ca până în 2050 Europa să devină primul continent neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon, dezvoltând, printre altele, surse mai curate de energie și tehnologii ecologice. Dar fiecare dintre noi putem să contribuim zilnic, prin stilul nostru de viață, la protejarea mediului și minimizarea riscurilor pentru climă, sănătatea umană și pentru biodiversitate.

Dacă folosești deja produse doTERRA și te-ai întrebat dacă ambalajele lor pot fi reciclate, răspunsul este Da! Sticuțele de uleiuri esențiale, cutiile lor și orice alt ambalaj al produselor doTERRA pot și trebuie să fie reciclate. doTERRA este dedicată reciclării materialelor astfel încât acestea să nu se irosească și să polueze iar speranța companiei este ca fiecare dintre noi să ajutăm la reciclarea sticlelor și ambalajelor doTERRA!

Cum putem face asta? Primul pas este să știm din ce material este fabricat ambalajul respectiv. Poți găsi informația asta pe fundul fiecărei sticluțe dar îți oferim un mic ghid referitor la produsele doTERRA si tipul de platic folosit pentru ambalaj:

Sticluțele de ulei esențial: sticlă maro/chihlimbar
Sticlele de suplimente închise la culoare: plastic PETE nr 1
Sticlele de suplimente culoare albă: plastic HDPE nr 2

Și acum o curiozitate: știai că există o știință în spatele ambalajului de ulei doTERRA? Sticlele de ulei esențial doTERRA sunt realizate din sticlă de chihlimbar, care blochează razele UV dăunătoare. Atât sticla, cât și orificiul au fost selectate pentru a proteja uleiul de influența exterioară-lumină, apă, particule și pentru a fi rezistente la uleiul din interior. Aceste sticle făcute din sticlă pot fi reciclate și ele!

Reține te rog că doTERRA este dedicată protejării frumoasei noastre planete, dar nu o poate face singură! Dacă ești printre consumatorii din marea familie doTERRA te încurajăm să reciclezi sau să continui să reciclezi corect ambalajele doTERRA după ce te bucuri de produsele lor. Păstrându-ne planeta curată, doTERRA poate continua să producă uleiurile esențiale preferate de noi toți, în anii următori.

Doar în America de Nord doTERRA a livrat în 2019 un număr de 12 milioane de colete; în primele 6 luni ale anului 2020 au fost deja 7 milioane de colete și previziunile sunt ca până la finalul anului curent se va depăși cifra de 15 milioane de colete livrate. Anul trecut doTERRA a vândut 5,4 milioane de sticle de uleiuri esențiale pe lună!, în întreaga lume. Dar această cifră a fost depășită aproape în fiecare lună a anului 2020, noua medie lunară fiind de peste 7 milioane de sticle de uleiuri esențiale vândute. Aceste cifre cu adevărat impresionante arată în fapt că percepția oamenilor asupra propriei sănătăți s-a schimbat și continuă să o facă mai ales în contextul actual al pandemiei globale. Această nouă realitate face ca cererera pentru produsele doTERRA să se dubleze, tripleze sau chiar cvadrupleze în unele cazuri cum sunt și uleiurile Air, On Guard, Eucalyptus, Purify.

Cererea tot mai mare pune presiune pe compania doTERRA în ceea ce privește preocuparea pentru numeroase aspecte, între care unul major este cel legat de protecția mediului înconjurător. Astfel, compania a adoptat noi tehnologii care să îi permită să crească producția și să reducă timpii de livrare – totul, în spiritul sustenabilității și a respectării mediului înconjurător. Această atitudine responsabilă a firmei doTERRA se traduce prin schimbări concrete ale ambalajelor; noile cutii pentru expeditor au cu 40% mai puțin carton ceea ce va permite economisirea a mai mult de 4,7 milioane de metri pătrați de carton în fiecare an. De asemenea, doTERRA a renunțat la folosirea ambalajului cu bule de aer, astfel peste 59 de tone de ambalaj cu bule de aer nu au mai ajuns la gunoi. Din aprilie 2020 compania a renunțat și la pernuțele de aer folosind ambalaje alternative de hârtie care vor reduce 30 de tone de deșeu astfel acumulate (18 milioane de pernuțe de aer, pe an, nefolosite!). Toate aceste eforturi sunt făcute pentru a reduce semnificativ amprenta mondială de carbon a doTERRA.

În încheiere îți adresăm ție îndemnul “Go Clean Green!”, pentru că schimbarea începe cu fiecare dintre noi: nu irosi resursele, nu polua, reciclează, refolosește ( ai în imagine câteva idei de tip DIY care sperăm să te inspire ) și participă astfel activ la protejarea mediului și minimizarea riscurilor pentru climă și sănătatea umană! Stă în puterea ta!

Autor:

Babos Laura
Mobil: (+40) 0740-215980
E-mail: laura.babos@uleiuriesentiale.ro

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 25 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 25 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Iti recomandăm următoarele pachete de înscriere

Home Essential Kit

Deși nevoile individuale și experiențele cu uleiuri esențiale variază, există o serie de uleiuri esențiale care pot ajuta

Family Essentials Kit

Deși nevoile individuale și experiențele cu uleiuri esențiale variază, există o serie de uleiuri esențiale care pot ajuta

doTERRA Kids Collection

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta pe Facebook , Telefon  (+40) 0740-215980 sau pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro