Cum îi putem proteja pe copii în situații traumatizante, precum războiul,
cu ajutorul uleiurilor esențiale emoționale

Să putem să ne îmbrățișăm din nou, să îi asigurăm pe copiii noștri că totul va fi bine de acum încolo – asta era, tot ce voiam, fiecare dintre noi, după doi ani lungi de pandemie. Războiul din Ucraina, la care nimeni nu poate rămâne indiferent, spulberă însă speranța de pace și liniște, ia vieți și distruge destine. Vecinii noștri, familii destrămate fug din calea conflictului armat care le fură viața așa cum o știau ei, iar 60% din copii ucrainieni sunt deja refugiați. Pentru că fiecare dintre noi poate contribui cu propriile resurse, noi vă spunem cum îi putem proteja pe copii în fața veștilor traumatizante, cu ajutorul uleiurilor esențiale…

Atașamentul începe în copilărie

Conform ACLED (The Armed Conflict Location & Event Data Project), doar în luna martie 2022 au avut loc peste 8000 de evenimente traumatizante (lupte, revolte, explozii, violențe împotriva civililor), care s-au soldat cu aproape 13.000 de victime. În această lume atât de nesigură, ce putem face ca părinți, în primul rând, este să menținem un atașament sigur cu copii noștri, spune Bethany Saltman, mamă, cercetătoare și autoare a cărții ”Știința atașamentului: o călătorie în relația părinte copil”. Potrivit lui Saltman, dat fiind că atașamentul începe în copilărie și continuă în viața adultă, o situație devastatoare pentru un copil poate fi traumatizantă, dar să aibă parte de siguranță, măcar din partea unui îngrijitor, poate ajuta la menținerea unui atașament sigur. Unul dintre lucrurile minunate legate de atașament este că nu e nevoie de nimic, de fapt, e nevoie doar de implicarea unui îngrijitor, ideal unul dintre părinți. Mesajele vindecătoare pentru copii sunt: „Sunt aici și o să găsim rezolvarea împreună“, „Ești în siguranță și nu te voi abandona“, „Sunt aici, cu tine“ – toate aceste fraze pot (re)aduce sentimentul de siguranță în sufletul copilului, susține Saltman.

Însă pe lângă sentimental de abandon, copii mai pot încerca sentimente de furie față de situația care le provoacă durere, pot experimenta lipsa încrederii în propria persoană sau chiar se pot autoînvinovăți. Cum îi putem ajuta?

Putem contribui la echilibrul emoțional și cu ajutorul uleiurilor esențiale pure
Da, putem să ne ajutăm copiii și chiar și adulții din familie folosind ca și aliați uleiuri esențiale pure, iar doTERRA are chiar un Kit Emoțional, care conține:

PEACE: ajută la relaxare, liniște, calm, fiind foarte util în blocajele emoționale;
CONSOLE: ajută la vindecarea emoțională, readuce optimismul;
MOTIVATE: eficient în blocaje emoționale, lipsa încrederii în sine și a curajului;
CHEER: contribuie la un moral ridicat, are efect energizant;
FORGIVE: creează sentimente de mulțumire, răbdare și împăcare, este util în timpul meditației;
PASSION: readuce pofta de viață.

Fiecare amestec de uleiuri esențiale din acest kit are rolul lui și ajută la schimbarea și restabilirea echilibrului.
Unul dintre principiile sănătății holistice este legat de faptul ca emoțiile pozitive – bucuria, iubirea, compasiunea, recunoștința, increderea, relaxarea etc. – reprezintă fundamentul sănătății fizice, în timp ce emoțiile negative – tristețea, mânia, anxietatea, epuizarea, rigiditatea etc. – ne “subminează” starea de sănătate, slăbind funcția sistemului imunitar, făcând organismul mai vulnerabil la boală, distorsionând țesuturile corporale, blocând fluxul energiilor și împiedicând funcționarea normală a organelor.
În cartea sa “Codul emoțiilor”, dr. Bradley Nelson afirmă că: “emoțiile nerezolvate captive reprezintă o veritabilă epidemie, fiind cauza insidioasă și subtilă a multor boli generatoare de suferință, deopotrivă fizice și psihice” și vine cu multe exemple ale unor pacienți care si-au recăpătat starea de sănătate o dată ce au eliberat energia emoțiilor captive din interiorul lor.
doTERRA oferă soluții care ne pot susține în procesul eliberării de bagaje emoționale nadorite.

Cum putem readuce pacea în suflet

dōTERRA Peace – este un amestec de uleiuri esenţiale florale și de mentă, un memento pozitiv pentru a regăsi pacea. Încetiniţi, respiraţi adânc și reconectaţi-vă cu voi înșivă. Beneficiile primare ale acestui blend minunat includ: descreșterea sentimentelor anxioase; crearea unei arome mângâietoare; promovarea sentimentelor de pace și încurajare. Moduri în care se poate utiliza:

în combinaţie cu doTERRA Console pentru mai mult confort și mulţumire;
aplicat pe gât și pe încheieturile mâinilor, pentru a oferi sentimentul de liniște;
adăugat în ulei de cocos fracţionat și utilizat pentru un masaj liniștitor;
in difuzor sau aplicat pe o bucată de vată și plasat în aerisirea aerului condiţionat, pentru o aromă calmantă în toată casa;
masat pe tălpi, dimineaţa pentru a promova sentimente de confort și încurajare pe tot parcursul zilei.

Cum putem gestiona furia

Furia este definită de Charles Spielberger, doctor, psiholog specializat în studiul furiei, ca fiind „o stare emoțională care variază ca intensitate, de la o iritație ușoară la o furie intensă și furie”. Ca și alte emoții, furia este însoțită de modificări fiziologice și biologice; când te enervezi, ritmul cardiac și tensiunea arterială cresc, la fel ca și nivelul hormonilor de energie, adrenalină și noradrenalină. Furia este un răspuns natural, adaptat la amenințări; inspiră sentimente și comportamente puternice, adesea agresive, care ne permit să luptăm și să ne apărăm când suntem atacați. Prin urmare, o anumită cantitate de mânie este necesară supraviețuirii noastre. Pe de altă parte, nu ne putem dezlănțui fizic la orice persoană sau obiect care ne irită sau ne enervează; legile, normele sociale și bunul simț limitează cât de departe ne poate duce furia. Dacă nu este permisă exprimarea exterioară, furia se poate direcționa în interior, asupra ta. Furia întoarsă spre interior poate provoca hipertensiune arteriala, depresie sau alte boli. Furia neexprimată poate crea și alte probleme. Poate duce la expresii patologice de furie, cum ar fi un comportament pasiv-agresiv (revenirea indirectă la oameni, fără a le spune de ce) sau la o personalitate perpetuu cinică și ostilă. Oamenii care sunt furioși pe ceilalți și critică totul șau/și fac comentarii cinice, nu au învățat cum să-și exprime în mod constructiv furia.
Cum gestionăm furia cu ajutorul uleiurile esențiale? Iată câteva din soluțiile doTERRA:

aplică Frankincence sau Rose în zona inimii, de 2-3 ori pe zi;
aplică Geranium, în zona ficatului;
folosește Balance, Serenity, Adaptiv;
difuzează Helichrysum, Rosemary, Spikenard, Douglas fir, Siberian fir, Petitgrain, Mușețel Roman, Vetiver, Bergamot, Patchouli.

Cum putem să ne regăsim curajul

Dacă situațiile actuale provocate de război, pandemie sau alte probleme vă fac să simțiți că tremurați de frică și că sunteți lipsiți de motivația de a continua, e clar că parcurgeți un moment din viață în care aveți nevoie de mai mult curaj, încredere în forțele proprii și motivație.
doTERRA Motivate este un blend minunat, cu miros de mentă, clementină, coriandru, busuioc, yuzu, Melissa și rozmarin și poate susține emoțional și nu numai, devenind un prieten de încredere pentru depășirea momentelor grele.

Poate însă cel mai important rol legat de modul în care ne putem proteja copiii în situații traumatizante pe care nu le putem controla, precum războiul sau pandemiile, este prezența și iubirea noastră, a adulților. Mamele, prin natura lucrurilor, sunt dotate cu absolut toate instrumentele pentru a-și ajuta copiii în situații teribile. Pentru că de fapt cei mici au nevoie doar de atenția mamelor. Știm cu toții că adulții au tendința de a se concentra pe lucrurile negative, dar copiii fac invers, ”Ei absorb toată încântarea, toată atenția, toată căldura și protecția, toate lucrurile bune. Și în rest, da, vor avea multe de gestionat, dar faptul că au fost iubiți și protejați, într-o astfel de situație, îi va ajuta foarte mult în a procesa ce va fi de procesat. Nu subestimați puterea gesturilor mărunte și a expresiilor de iubire, protecție și încântare, chiar în mijlocul acestor vremuri de coșmar.” mai spune Bethany Saltman.

Autor:

Babos Laura
Mobil: (+40) 0740-215980
E-mail: laura.babos@uleiuriesentiale.ro

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 23.7 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 23.7 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Iti recomandăm următoarele pachete de înscriere

Family Essentials Kit

Deși nevoile individuale și experiențele cu uleiuri esențiale variază, există o serie de uleiuri esențiale care pot ajuta

doTERRA Kids Collection

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

doTERRA On Guard KIT

Dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sănătatea lor fizică şi emoţională sunt priorităţile oricărui părinte. Uleiurile esențiale pentru copii

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta pe Facebook , Telefon  (+40) 0740-215980 sau pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro