Uleiul esential Frankincense (Tămaie ) doTERRA – “Regele uleiurilor”

Uleiul esențial de tămâie este deseori denumit și “Regele uleiurilor” datorită proprietăților sale “ de aur “ în ceea ce privește vindecarea trupului și a sufletului, aducând, la nivel aromatic, sentimente de pace și bunăstare.

La nivel topic și intern aduce foarte multe beneficii întregului organism: creșterea imunității, acțiuni benefice asupra sistemului nervos, digestiv și asupra pielii, potențial remediu natural în lupta împotriva inmulțirii necontrolate a celulelor, reducerea durerii și a inflamației.

Descriere aromatică: fierbinte, dulce, condimentată, rășinoasă, prelungită, lemnoasă de ambră
Metoda de colectare: Distilarea prin aburi
Partea de plante: rășină provenită din Boswellia carterii, sacra, papyrifera și frereana
Constituenții principali: α-pinene, limonene, α-thujene

Frankincense (Tămaie ) doTERRA » Uleiuri Esentiale doTERRA

Uleiul esenţial Frankincense doTERRA este folosit în aromaterapie şi poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv ajutând la reducerea stres-ului şi anxietăţii cronice, reducerea durerii şi a inflamaţiei, creşterea imunităţii

Descriere Frankincense (Tămaie ) doTERRA

Tămâia a fost asociată cu multe religii diferite de-a lungul anilor, în special cu religia creştină, deoarece a fost unul dintre primele daruri date lui lisus de către înţelepţi. Uleiul transmite mesaje către sistemul limbic al creierului, despre care se ştie că influenţează sistemul nervos. O cantitate mică de ulei are efecte minunate; nu ar trebui să fie ingerat în cantităţi mari, deoarece atunci poate fi toxic.

Instrucțiuni de utilizare Frankincense (Tămaie ) doTERRA

Aromatic: Se recomandă 1-2 picături din uleiul esențial Frankincense doTERRA la 5 mp de cameră ; efecte : calmează, încălzește sufletul și inima, contribuie la un somn bun, meditație, reduce numărul și intensitatea acceselor de sufocare la astmatici, scade poluarea interioară și dezinfectează orice cameră sau suprafață din casă; de utilizat în special în caz de stres, frici, dereglări de somn, meditație, depresii, dereglări de ciclu menstrual.
Aromatic: Inhalări fierbinți : o picătură, durata 5 minute; recomandare pentru bronșite, afecțiunile sezonului rece, astm bronșic, infecții ale căilor respiratorii
Inhalări reci : 1-2 picături, durata 3-5 minute
Topic: Masaj 3-4 picături uleiul esențial Frankincense doTERRA la 10 ml de ulei de bază, în cazul astmului bronșic ( masajul cutiei toratice ), menstruații abundente ( masajul abdomenului inferior ), dereglări de somn ( masajul zonei cervicale ), piele flască.
Topic: Se aplică (pe zona dorită sau pe tălpi ) 1-2 picături diluate cu ulei de cocos sau se folosește unt shea sau ulei de jojoba; efecte : reducerea aspectului imperfecțiunilor pielii, relaxare, echilibrare emoțională
Frecați mâinile cu ulei de tămâie după ce ați efectuat activități în aer liber, pentru a crea un efect de încălzire și de liniștire
Topic: 1-2 picături din uleiul esențial Frankincense doTERRA masate pe nodulii limfatici de la gât ajută la susținerea imunității în sezonul rece sau în perioada începerii școlii sau a grădiniței. În cursul dimineții, aplicarea topică a 1-2 picături diluate și combinate cu smirnă, aplicate pe creștetul capului, ajută la focalizare și meditație.
Topic: Puteți adăuga o picătură de ulei în apă fierbinte și să înmuiați un prosop în ea, apoi puneți prosopul pe corp pentru a scădea durerile musculare.
Topic: Aplicare topică pe plexul solar atunci când se impun decizii în perioade de criză sau când se manifestă furie.
Topic: Se poate folosi pentru crearea unei măști ușoare de argilă, excelentă pentru toate tipurile de piele și care poate fi aplicată pe piele cel puțin o dată pe săptămână pentru obținerea celor mai bune rezultate; ingrediente : 2 lingurițe de argilă de bentonită, 2 lingurițe de oțet de mere și câte o picătură de ulei de tămâie, melaleuca și lavandă ( a nu se folosi bol sau lingurița de metal întrucât este mai puțin eficientă rețeta ).
Topic: Băi 3-6 picături pe emulgator; recomandate în stres, insomnie ( cu 2 ore înainte de somn ), depresii, frici, pentru relaxare, infecții urinare ( băi de șezut ), îngrijirea pielii corpului.
Topic: Îmbogățirea produselor cosmetice : 3 picături din uleiul esențial Frankincense doTERRA la 10 g produs de bază; recomandare pentru îngrijirea pielii ofilite, micșorarea ridurilor mimice și de vârstă, stimularea drenării limfatice
Intern: 1-2 picături pe deget și aplicate în cerul gurii sau în pastilă vegetală; efect : susținerea funcționării sănătoase a celulelor
Intern: 1 picătură de 1-2 ori pe zi, cu o lingură de lapte sau o linguriță de miere, diluată in 100 ml de apă sau ceai de plante; recomandare pentru astm bronșic, bronșite, faringită, laringită, probleme de respirație, infecții urinare, stres, frici, depresii, eliminarea oricărui disconfort gastrointestinal ( gaze, constipație, arsuri stomacale, sindromul colonului iritabil, crampe, PMS )

Măsuri de precauție Frankincense (Tămaie ) doTERRA

Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare Frankincense (Tămaie ) doTERRA

Imunitate : susține prin administrare internă, funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar; studiu publicat de Fitoterapia de Cercetare, administrarea orală a 1-10 mg de tămâie a dus la stimularea mai multor niveluri ale sistemului imunitar al pacienților; tămâia este eficientă în tratarea răcelii și a gripei, difteriei, alergiilor sau a unor boli imune, cum ar fi astmul bronșic, boala Crohn, artrita reumatoidă și colita ulceroasă.
Piele : Previne ridurile și imbătrânirea prematură a pielii, este un astringent puternic; vindecă acneea, cicatricile, roșeața, cuperoza, celulita, varicele, ulcerațiile, punctele negre, petele, furunculele, vânătăile, pișcăturile, vergeturile, arsurile, negii, mâncărimile; puternic remediu de regenerare celulară.
Păr : elimină mătreața și căderea părului, contribuie la elasticitatea firului de păr, fortifică părul și stimulează creșterea lui
Sistemul nervos : Îmbunătățește memoria și funcția de invățare a creierului; calmează sindromul picioarelor neliniștite.
Afecțiuni inflamatorii : remediu eficient în special pentru articulații, tendoane și piele dar și pentru inflamația vezicii urinare și gută.
Afecțiuni tumorale : distruge celulele înmulțite excesiv și previne dezvoltarea tumorilor, în special în cazul problemelor tumorale de sân și de piele; există studii ( 2012 ) în care s-a descoperit o componentă chimică denumită AKBA în uleiul de tămâie care distruge celulele care au devenit rezistente la chimioterapie; conform cercetătorilor de la Universitatea din Baylor Medical Center din Dallas, potențialele proprietăți ale tămâii de a lupta împotriva problemelor tumorale se datorează, în parte, reglementării epigenetice celulare (capacitatea sa de a influența genele pentru vindecare)
Sexualitate : este afrodisiac, are efect erotic, prin sporirea duratei și a intensității orgasmului.
Fertilitate : crește mobilitatea și densitatea spermei.
Reglare hormonală : atenuează simptomele asociate menstruației dureroase și menopauzei, echilibrează nivelul estrogenului și poate reduce riscul dezvoltării de tumori sau chisturi în perioada de premenopauză; se obțin rezultate și în probleme ale prostatei.
Sistemul digestiv : reduce durerile și crampele de stomac, chiar și durerile legate de PMS, elimină grețurile și excesul de apă din abdomen care poate provoca balonare, prin creșterea secrețiilor de enzime digestive, a producției de urină, îmbunătățirea circulației sangvine prin relaxarea mușchilor tractului digestiv.
Ficat : susține funcționarea sănătoasă a ficatului și este un bun remediu pentru icter.
Sistemul respirator : unul dintre cele mai bune antiseptice pulmonare, are efecte antiastmatice, expectorante și emoliente și efect antiinflamator asupra nazofaringelui și a organelor respiratorii; recomandată in rinită, sinuzite, faringite, amigdalite, bronșite, laringite; optimizează procesele de respirație și de saturație a țesuturilor cu oxigen.
Calmarea durerii : remediu pentru sciatică.
Sistemul circulator : reglează circulația sangvină, elimină durerea de cap și starea de amețeală, are efect anticonvulsiv.
Detoxifiere : îmbunătățeste drenarea limfatică a corpului.
Previne afecțiuni dentare precum carii, respirație urât mirositoare, infecții orale, dureri dentare, afte bucale.
Sporește eficiența altor uleiuri esențiale prin adăugarea unui strat de ulei esențial de tămâie deasupra celorlalte uleiuri esențiale, contribuind astfel și la pătrunderea acestor uleiuri mult mai profund în piele.
Elimină insomnia și este folosită cu succes în tratarea problemelor legate de somn
Reduce starea de epuizare nervoasă
Puternic remediu anti-depresiv și antipsihotic
Susține relaxarea, concentrarea, meditația și rugăciunea, conectarea spirituală, conștientizările și intensificarea intuiției;
Diminuează hiperactivitatea
Unul dintre cele mai vechi remedii pentru trup și suflet ce simbolizează sfințenia; este folosită pentru protecția aurei, are efect antistres, umple cu energie și sporește tonusul, conferă o stare de fericire, pace și bunăstare.

Surse:

Site-uri: doterra.ro, draxe.com
Carti:“ Aromaterapia in viața de zi cu zi “ scrisă de Dr. aromaterapeut Angela Laur

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 25 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 25 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta prin pagina de contact, pe Facebook sau la Telefon  (+40) 0740-215980 si pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro