Uleiul esențial de Melaleuca doTERRA (Tea Tree – Arborele de ceai) 

Cunoscut și cu denumirea din limba engleză „Tea Tree”, uleiul esențial de Melaleuca doTERRA (Arbore de ceai) este alcătuit din peste 92 de compuși diferiți și are aplicații nelimitate. Frunzele arborelui de ceai au fost utilizate de-a lungul secolelor de aborigenii din Australia. Aceștia striveau frunzele și inhalau uleiul pentru efecte benefice asupra respirației și aplicau frunzele direct pe piele pentru un efect răcoritor. Uleiul esențial de Melaleuca este cunoscut pentru proprietățile sale purificatoare.

Descriere aromatică: Ierbaceu, verde, aromă de piele tăbăcită
Metoda de colectare: Distilarea prin aburi
Partea de plante: Frunză
Constituenții principali: Terpinen-4-ol, γ-terpinen

Uleiul esențial Melaleuca are proprietăți purificatoare și puternic antiseptice, fiind cunoscut de secole, ca și un remediu pentru a trata rănile dar și pentru a lupta impotriva bacteriilor, virusurilor și ciupercilor. Este un produs multilateral, fiind folosit cu succes atât în industria farmaceutică cât și in cea cosmetică.
Este un ANTIBIOTIC NATURAL BLÂND (de fapt un ”eubiotic” – distruge doar bacteriile și virusurile care nu sunt benefice pentru organism), care impreuna cu Oregano sunt imbatabile în tratarea oricarei probleme de sănătate de natura bacteriană sau virală.

Descriere melaleuca doTERRA

Poate fi folosit pentru curățarea și purificarea pielii și a unghiilor și contribuie la menținerea unui ten sănătos. Administrat intern, uleiul esențial de Melaleuca sprijină funcționarea adecvată a sistemului imunitar și poate fi utilizat, de asemenea, pe suprafețele din întreaga casă, pentru a le proteja împotriva agenților dăunători. Uleiul esențial de Melaleuca este utilizat frecvent pentru calmarea iritațiilor ocazionale ale pielii, iar prin difuzare, contribuie la purificarea și împrospătarea aerului.

Utilizări melaleuca doTERRA

Imunitate : stimulează funcția sistemului imunitar și activitatea leucocitară a sângelui; inlătură infecțiile virale ( cum ar fi afecțiunile sezonului rece, zona zoster, herpes), bacteriene ( bronșita, TBC ) și intestinale; are efect antipiretic ( reduce eficient temperatura ridicată a corpului )
Piele : considerat cel mai eficient remediu pentru acnee, remediu eficient în caz de neoplasme și ingroșări de piele, negi și papiloame și pentru inflamații acute și cronice ale pielii, acnee, erupții purulente, dermatite virale, bacteriene, parazitare, eczeme; efect regenerator asupra pielii, elimină iritația, edemul, mâncărimea, inroșirea, restabilește nuanța omogenă a pielii și relieful ei uniform; eficient in tratarea diverselor traume : plăgi, zgârieturi, contuzii, entorse; tratează arsurile termice, escarele, flegmonul, furuncule, erizipelul, pișcături de insecte; tratează infecțiile pielii, eczema, varicela, herpesul, psoriasis, pecingine, scabie
Păr : elimină mătreața și fortifică părul, calmează pielea uscată a scalpului și poate fi folosit în tratarea pediculozei
Unghii : remediu pentru ciuperciile unghiilor, ale piciorului atletului
Afecțiuni inflamatorii : efecte puternice impotriva inflamațiilor, eficient în inflamațiile nazofaringelui și organelor respiratorii, inlătură inflamația ganglionilor limfatici
Sexualitate : este un ulei pentru igiena intimă, care împiedică transmiterea infecțiilor virale, bacteriene și fungice pe cale sexuală
Fertilitate : la bărbați are efecte puternice impotriva inflamațiilor care afectează organele reproductive
Sistemul digestiv : optimizează digestia, suprimă sindromul de toxiinfecție alimentară ( greața, vomă, diaree )
Sistemul respirator : eficient in inhalări și gargarizări,  sinuzită, amigdalită, bronșita; dezinfectează aerul din incăperi fiind un remediu profilactic eficient în cazul infecțiilor aerogene
Sistemul urinar : recomandat în caz de cistite și uretrite; la femei este eficient în calitate de remediu pentru colpite și vaginite bacterial-virale și candidoase
Igiena orală : curăță mucoasa cavității bucale, înlătură depunerile de pe dinți și limbă și halena
Antidot puternic pentru toxine ale insectelor
Antiacneic – una dintre cele mai frecvente utilizări ale uleiului de arbore de ceai este astăzi în produsele de îngrijire a pielii, deoarece este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii pentru acnee. Un studiu a constatat ca uleiul de arbore de ceai este la fel de eficient ca și peroxidul de benzoil, dar fară efectele secundare negative asociate cu care se confruntă mulți oameni, inclusiv pielea roșie și uscată.
Îngrijirea părului – uleiul de arbore de ceai s-a dovedit a fi foarte benefic pentru sănătatea părului și a scalpului. Ca și uleiul de nucă de cocos pentru păr, uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a calma pielea uscată, îndepartează mătreața și chiar poate fi folosit pentru tratarea păduchilor.
Curațarea casei – un alt mod fantastic de a utiliza uleiul de arbore de ceai este în uzul casnic. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene puternice și poate ucide bacteriile dăunatoare din casa dumneavoastră.
Psoriazis și eczema – uleiul de arbore de ceai poate ajuta la ameliorarea oricarui tip de inflamație a pielii, incluzând utilizarea ca tratament natural al eczemei și pentru reducerea psoriazisului.
Datorită capacității sale de a ucide paraziții și infecțiile fungice, uleiul de arbore de ceai este o alegere excelentă pentru a fi folosit ca remediu în ciupercile unghiilor picioarelor, ale piciorului atletului și ale pecinginei.
Indepartează mucegaiul – o problemă comună cu care mulți oameni se confruntă in casele lor este infestarea prin mucegai, deseori fără să fie conștienți de aceasta. Luati in considerare cumpărarea unui difuzor și a uleiului de arbore de ceai difuzat în aerul din casă pentru a elimina mucegaiul și alte bacterii neprietenoase.
Remediu pentru infecții și tăieturi – uleiul de arbore de ceai amestecat cu ulei esențial de lavandă este ingredientul perfect într-un unguent homemade pentru răni.
Remediu pentru sănătatea orală – datorită capacității uleiului de arbore de ceai de a distruge bacteriile dăunatoare și, în același timp, de a calma inflamațiile pielii, acesta reprezintă un ingredient perfect în pasta de dinți și apa de gură.
Anticancer – atat uleiul de arbore de ceai, cât și uleiul de tîmâie s-au dovedit a avea beneficii anticancer. Pentru leziuni anormale ale pielii, puteți combina ulei de tămâie, ulei de semințe de zmeură și ulei de arbore de ceai, apoi aplicați-l pe zona de trei ori pe zi.

Instrucțiuni de utilizare

Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
Utilizare internă: Se diluează o picătură în min 120-150ml de lichid.
Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu un ulei purtator (cocos, mogdale, argan ect ) pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție

Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicală, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare melaleuca doTERRA

Eczemă și candida
Probleme ale sistemului respirator
Tăieturi și răni
Negi, bătături și herpes
Acnee, conjunctivită, stafilococ și MRSA
Gât iritat și amigdalită
Mătreață, scabie și pediculoză
Urticarie și erupții cutanate
Carii și probleme ale gingiilor

Surse:

Site-uri: doterra.ro, draxe.com, spandaproject.ro, uleiuridoterra.fain.live
Carti:“ Aromaterapia in viața de zi cu zi “ scrisă de Dr. aromaterapeut Angela Laur, “ The essential Life “

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 25 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 25 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta pe Facebook , Telefon  (+40) 0740-215980 sau pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro