Ulei esential Tea Tree – Melaleuca doTERRA (Arborele de ceai) 

Cunoscut și cu denumirea din limba engleză „Tea Tree”, uleiul esențial de Melaleuca doTERRA (Arbore de ceai) este alcătuit din peste 92 de compuși diferiți și are utilizări nelimitate.
Frunzele arborelui de ceai au fost utilizate de-a lungul secolelor de aborigenii din Australia.
Aceștia striveau frunzele și inhalau uleiul pentru efecte benefice asupra respirației și aplicau frunzele direct pe piele, pentru un efect răcoritor.
Uleiul esențial de Melaleuca este cunoscut pentru proprietățile sale purificatoare.

Descriere aromatică: Ierbaceu, verde, aromă de piele tăbăcită
Metoda de colectare: Distilarea prin aburi
Partea de plante: Frunză
Constituenții principali: Terpinen-4-ol, γ-terpinen

Ulei esential Tea Tree – Melaleuca doTERRA (Arborele de ceai) 

Uleiul esențial Melaleuca are proprietăți purificatoare și puternic stimulatoare, fiind cunoscut de secole, ca și un remediu pentru a trata rănile dar și pentru a lupta împotriva bacteriilor, virusurilor și ciupercilor.
Este un produs multilateral, fiind folosit cu succes atât în industria farmaceutică cât și in cea cosmetică.
Este un ulei esențial blând, un ”eubiotic”, care împreună cu Oregano, e imbatabil în tratarea oricărei probleme de sănătate, de natură bacteriană sau virală.

Descriere Ulei esential Tea Tree

Poate fi folosit pentru curățarea și purificarea pielii și a unghiilor și contribuie la menținerea unui ten sănătos.
Administrat intern, uleiul esențial de Melaleuca sprijină funcționarea adecvată a sistemului imunitar și poate fi utilizat, de asemenea, pe suprafețele din întreaga casă, pentru a le proteja împotriva agenților dăunători.
Uleiul esențial de Melaleuca este utilizat frecvent pentru calmarea iritațiilor ocazionale ale pielii, iar prin difuzare, contribuie la purificarea și împrospătarea aerului.

Utilizări Ulei esential Tea Tree

Ulei esențial Tea Tree pentru Imunitate : stimulează funcția sistemului imunitar și activitatea leucocitară a sângelui, oferind corpului un sprijin puternic și eficient in cazul afecțiunilor sezonului rece; are efect răcoritor, fiind util și in cazul stărilor febrile
Ulei esențial Tea Tree pentru Piele : este un remediu eficient in afecțiuni diverse ale pielii și în caz de îngroșări de piele; are efect regenerator asupra pielii, elimină iritația, edemul, mâncărimea, înroșirea, restabilește nuanța omogenă a pielii și relieful ei uniform; eficient în tratarea diverselor traume : plăgi, zgârieturi, contuzii, entorse, arsurile termice, pișcături de insecte;
Ulei esențial Tea Tree pentru Păr : elimină mătreața și fortifică părul, calmează pielea uscată a scalpului și poate fi folosit în tratarea pediculozei
Ulei esențial Tea Tree pentru Unghii : remediu pentru afecțiunile unghiilor,
Ulei esențial Tea Tree pentru Sexualitate : este un ulei extraordinar pentru igiena intimă
Ulei esențial Tea Tree pentru Fertilitate : se poate folosi la bărbați pentru efecte puternice de susținere a sănătății organelor reproductive
Ulei esențial Tea Tree pentru Sistemul digestiv : optimizează digestia și oferă ajutor în caz de greață, vomă, diaree
Ulei esențial Tea Tree pentru Sistemul respirator : eficient in inhalări și gargarizări; dezinfectează aerul din incăperi fiind un remediu profilactic eficient în cazul amenințărilor care vin pe calea aerului
Ulei esențial Tea Tree pentru Sistemul urinar : susține sănătatea urinară in mod deosebit la femei
Igiena orală : curăță mucoasa cavității bucale, înlătură depunerile de pe dinți și limbă și halena
Antidot puternic pentru toxine ale insectelor
Una dintre cele mai frecvente utilizări ale uleiului de arbore de ceai este astăzi în produsele de îngrijire a pielii, deoarece este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii pentru problemele pielii la adolescenți. Un studiu a constatat ca uleiul de arbore de ceai este la fel de eficient ca și peroxidul de benzoil, dar fară efectele secundare negative asociate cu care se confruntă mulți oameni, inclusiv pielea roșie și uscată.
Îngrijirea părului – uleiul de arbore de ceai s-a dovedit a fi foarte benefic pentru sănătatea părului și a scalpului. Ca și uleiul de nucă de cocos pentru păr, uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a calma pielea uscată, îndepartează mătreața și chiar poate fi folosit pentru tratarea păduchilor.
Curățarea casei – un alt mod fantastic de a utiliza uleiul de arbore de ceai este în uzul casnic. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți purificatoare puternice și poate înlătura eficient microorganismele dăunătoare din casa dumneavoastră.
Indepărtează mucegaiul – o problemă comună cu care mulți oameni se confruntă in casele lor este infestarea prin mucegai, deseori fără să fie conștienți de aceasta. Luati in considerare cumpărarea unui difuzor împreună cu uleiul de arbore de ceai, pentru a-l utiliza difuzat în casă și pentru a elimina mucegaiul și alte bacterii neprietenoase.
Remediu pentru rănile pielii și tăieturi – uleiul de arbore de ceai amestecat cu ulei esențial de lavandă este ingredientul perfect într-un unguent homemade pentru răni.
Pentru leziuni anormale ale pielii, puteți combina ulei de tămâie, ulei de semințe de zmeură și ulei de arbore de ceai și să aplicați pe zona afectată, de trei ori pe zi.
Remediu pentru sănătatea orală – datorită efectelor puternice de calmare și purificare, acesta reprezintă un ingredient perfect în pasta de dinți și apa de gură.

Instrucțiuni de utilizare Ulei esential Tea Tree

Difuzie: Utilizați trei până la patru picături de Ulei esential Tea Tree în difuzorul dorit.
Utilizare internă: Se diluează o picătură în min 120-150ml de lichid.
Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu un ulei purtător (cocos, migdale, argan ect ) pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție Ulei esential Tea Tree

Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicală, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare Ulei esențial Tea Tree

Probleme ale pielii
Probleme ale sistemului respirator
Tăieturi și răni
Negi, bătături
Gât iritat
Mătreață, scabie și pediculoză
Probleme dentare și gingivale.

Surse:

Site-uri: doterra.ro, draxe.com, spandaproject.ro, uleiuridoterra.fain.live
Carti:“ Aromaterapia in viața de zi cu zi “ scrisă de Dr. aromaterapeut Angela Laur, “ The essential Life “

Cum pot achiziționa produse doTERRA

Dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic sau produse doTERRA. Pentru că există mai multe variante să intri în posesia lor, vrem să ne asigurăm că faci cea mai avantajoasă alegere pentru tine.

Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani.

Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni:

plăteşti o taxă de 23,7 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse)

achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire

*Noi considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziţia unui pachet de înscriere deoarece produsele conţinute sunt la un preţ chiar mai mic decât cel de WHOLESALE şi taxa de 23,7 Euro este anulată.

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ne poţi contacta prin pagina de contact, pe Facebook sau la Telefon  (+40) 0740-215980 si pe e-mail la adresa: laura.babos@uleiuriesentiale.ro